Grbovic Goran

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Secam ga se kroz maglu, jer sam bio bas klinac kada bi ponekad sa caletom gledao KKP.

Ali kasnije gledajuci njegove utakmice u domacem prvenstvu i Evroligi, mogu samo da kazem - svaka mu cast :worth:

I snaga i sut - lepo kaze 1971, takvih danas nema.

Poznat po svojim zakucavanjima iz igre prostim ulazom pod kos i naskokom sa dve noge........A onda se uvela trojka u nasu kosarku, a on je poceo da pogadja spolja, pa i sa devet metara.........Izuzetan igrac, uvek svim srcem na terenu.
Cuvene su njegove makaze na mecu sa Italijanima....
Ono cega se ja secam vezano za njega iz tog vremena, je nesto drugo, gde bas nije on bio subjekat dogadjaja, nego vise objekat.....Bio je igrac sa neverovatnim odrazom, i uzivanje za nas je bilo gledati Partizanove meceve sa Bosnom, dok je u njoj stasavao Boro Vucevic, jos jedan igrac koji je mogao dohvatiti plafon hale iz skoka(uz Grbovica to je bio i Arsenije Pesic zatim je Vilfan imao neverovatan odraz)......Elem, na mecu Partizan-Bosna, kontra Partizana, Grbovic sa loptom iz dvokoraka krece na zakucavanje a za njim trci i skace Vucevic...Obojica u skoku, prosto za neverovati kolikom, i Vucevic u najvisoj tacci skida loptu Grbovicu...I danas se plasticno secam te neverovatne scene.

Арса Пешић, то беше онај што је имао чудан шут јер је био ломио зглоб леве шаке?

Да, Петер Вилфан.. Добра је то била кошарка..

Арса Пешић, то беше онај што је имао чудан шут јер је био ломио зглоб леве шаке?

Да, Петер Вилфан.. Добра је то била кошарка..

Da to je onaj koji je doneo titulu Partizanu u vreme Kicanovica....Covek je davao prosecno po 20 poena od toga 18 iz kontre..Sutirao slobodna bacanja jednom rukom...Zna se, loptu s obruca skidali Grbovic, Savovic, Maric,Medic, lopta Kici a Pesic je vec pod susednim kosem.
Za njega je zanimljiva prica..........
U to vreme klub u SFRJ koji je najvise placao kosarkase je bila Sloboda DITA.Tek usli u prvu ligu, napravili novu halu, stalno imali po 7000 gledalaca.
I namere se oni da kupe Dalipagica(u vreme kad je Praja zario i palio u Italiji).
Dodje delegacija kod njega, on kad je video koliko su ozbiljni lupi cifru za koju je bio siguran da ce odbiti.Oni se zgledase, povukose se na minut i vrate se da prihvate......Praja kad je video da ih se cenom nece otresti, ipak ih odbije i uputi ih na Arsenija Pesica.....
Tako je Pesic igrao, cak mislim nekoliko sezona kod njih.

Da li se neko seca kako je igrao nas Dominik Vilkins ? Ustvari, preciznije receno, nesto izmedju Vilkinsa i Lari Dzonsona.

Kao prvo, svaka cast za otvaranje teme. :ok:
Grbovic ne samo da je bio igracina, nego je imao mooda do poda...kad se samo setim kako je razbacivao Dalmose po parketu kada je izbila tuca na utakmici Partizan-Jugoplastika (za mladje generacije, Jugoplastika se zvao tim iz Splita, i bilo je uvek zestoko kada smo igrali protiv njih). :worth:
Najjaca scena: Grbovic stoji na sredini terena a ovi nesrecnici lete kao muve na sve strane. :mrgreen: Kad bi neko izbunario neku sliku ili mozda cak snimak tog dogadjaja, bio bih presrecan i zahvalan.

A umeo je i cigane da trpa... :mrgreen:

Bas mi je zao sto sam tek nocas gledao reprizu i video da je Grbovic gostovao kod Tegija. Inace, imao sam zelju da pozdravim legendu Partizana i nase kosarke.
Bio je strasano krilo, i snaga i odraz i sut.
Sto se tice naseg prvog Fajnal Fora 1987, uglavnom je ceo tim Partizana, imao los dan i bio malo previse impresioniran situacijom, dok je na drugoj strani Kevin Mek Gi, mozda i odigrao utakmicu karijere i odveo Makabi u finale.
Ali u toku te do tada veoma uspesne sezone u Evropi, Goran Grbovic je bio glavni motor u igri Partizana. Narocito je razbio Barselonu i Trejser (Milano) sa Bobom Mek Aduom, jednim od najboljih strelaca u istoriji Lejkersa i NBA.

U jednoj utakmici u Sarajevu, Goran Grbovic je Bosni dao 44 poena.
Poznat po svojim zakucavanjima iz igre prostim ulazom pod kos i naskokom sa dve noge........A onda se uvela trojka u nasu kosarku, a on je poceo da pogadja spolja, pa i sa devet metara.........Izuzetan igrac, uvek svim srcem na terenu.
Cuvene su njegove makaze na mecu sa Italijanima....
Ono cega se ja secam vezano za njega iz tog vremena, je nesto drugo, gde bas nije on bio subjekat dogadjaja, nego vise objekat.....Bio je igrac sa neverovatnim odrazom, i uzivanje za nas je bilo gledati Partizanove meceve sa Bosnom, dok je u njoj stasavao Boro Vucevic, jos jedan igrac koji je mogao dohvatiti plafon hale iz skoka(uz Grbovica to je bio i Arsenije Pesic zatim je Vilfan imao neverovatan odraz)......Elem, na mecu Partizan-Bosna, kontra Partizana, Grbovic sa loptom iz dvokoraka krece na zakucavanje a za njim trci i skace Vucevic...Obojica u skoku, prosto za neverovati kolikom, i Vucevic u najvisoj tacci skida loptu Grbovicu...I danas se plasticno secam te neverovatne scene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back