Gravitacija bi suzbila veliki prasak? Mislim, ne vjerujem u njega, ali sve i da zamis

umoran p a brz

Obećava
Banovan
Poruka
64
limo da je postojao, kada se ta materija sirila, koliko je gravitacija skupljala tu materiju...ako se ona sirila od neke tacke, dje je bila gravitacija moze se mislit kolika, mora da je to sirenje sprijecavala gravitacija...

Mislim ja i ne pretpostavljam da je veliki prasak postojao, zbog nekih razloga, ali ako pretpostavim onda mi je i zbog gravitacije nelogican

Tokom velikog praska je stvorena jednaka kolicina materije i antimaterije a one se međusobno "ne vole"...
U tom tek nastalom prostoru nije bilo neke posebne tačke sa posebno velikom gravitacijom, već je bilo svega na sve strane i materije su težile da naprave neku ravnotežu kao i uvek.

Implozija vs eksplozija !
Grčko - rimski stil.

Jos jedno zanimljivo pitanje , naravno fizicari ce reci da je to zbog crne materije i da svemir umesto da usporava svoje kretanje on se jos ubrzano siri. I sirice se dok se ne krenu raspadati vreme i prostor . Mislim koja glupost ali ajde da im verujemo

Pivosoče, idi tamo na politiku da mi pomogneš oko izborne liste!
A inače, ne postoji crna materija, već je to tamna materija. Ali ona opet nije ta koja se uzima za ubrzano širenje svemira, nego je to tamna energija.
Mislim, nisi ti puno gori od Raše:(

Tokom velikog praska je stvorena jednaka kolicina materije i antimaterije a one se međusobno "ne vole"...
U tom tek nastalom prostoru nije bilo neke posebne tačke sa posebno velikom gravitacijom, već je bilo svega na sve strane i materije su težile da naprave neku ravnotežu kao i uvek.

Nisam mogao zamisliti lepši i jednostavniji odgovor ...Bravo !

A.Ajnštajn je na jednom predavanju predočio sledeću ilustraciju svemira:prostor treba zamisliti kao tečnost ,
a materiju I energiju kao mehuriće pare poremećene tečnosti tj. prostora ...
Naravno,poremećaji prostora se dešavaju na vrhovima amplituda talasa,kao kresta od pene...

U ovu idiličnu sliku Univerzuma "malo" se ne uklapa kvantna zapetljanost kao I nepredvidivost kvantnih
pozicija već u trećim,I daljim intencijama...Takođe ni subjektivnost mnogih parametara (vremena na pr.koje
je čisto ljudska komparacija događaja I sećanja)...
Iz ovih nemogućih razloga se smatra da je Univerzum Hologramska projekcija koja algoritamski se dešava u
unapred određenim nizovima I skupovima...Mnoge konstante samo potvrđuju ovu tezu!
Gravitacija je tu samo vid projektovanih sila I kontrasila...

limo da je postojao, kada se ta materija sirila, koliko je gravitacija skupljala tu materiju...ako se ona sirila od neke tacke, dje je bila gravitacija moze se mislit kolika, mora da je to sirenje sprijecavala gravitacija...

Mislim ja i ne pretpostavljam da je veliki prasak postojao, zbog nekih razloga, ali ako pretpostavim onda mi je i zbog gravitacije nelogican

Svaka eksplozija Supernove je lokalni Veliki Prasak!
Btw: Pitanje je i šta se događa kada se 'uruši' crna rupa:
Ogromna masa s OGROMNOM količinom energije se sabije na mali prostor?
Da nije to možda ta eksplozija, a ne 'umiranje' neke zvezde???

Osim toga, kada ne bi bilo ciklusa u Kosmosu, on bi svejedno jednog dana
postao mrtav-hladan jer bi se sav vodonik pretvorio u teže elemente i fajrunt!

Jos jedno zanimljivo pitanje , naravno fizicari ce reci da je to zbog crne materije i da svemir umesto da usporava svoje kretanje on se jos ubrzano siri. I sirice se dok se ne krenu raspadati vreme i prostor . Mislim koja glupost ali ajde da im verujemo

Naravno glupost!
Prihvatimo li da je materija pri Velikom Prasku dobila kinetičku energiju za širenje.
Ali, tada bi se širila ISTOM brzinom, ili usput treba 'tankirati' za dodatno ubrzanje!?:zcepanje:
Gravitacija bi usput, trebala USPORAVATI širenje.....
I šta je najbolje: Kuda god da pogledamo, Kosmos se širi na sve strane od Zemlje?
Zemlja je znači CENTAR Kosmosa?
Podseća me na GEOCENTRIČNU teoriju!?:rotf::rotf:

Svaka eksplozija Supernove je lokalni Veliki Prasak!
Btw: Pitanje je i šta se događa kada se 'uruši' crna rupa:
Ogromna masa s OGROMNOM količinom energije se sabije na mali prostor?
Da nije to možda ta eksplozija, a ne 'umiranje' neke zvezde???

Osim toga, kada ne bi bilo ciklusa u Kosmosu, on bi svejedno jednog dana
postao mrtav-hladan jer bi se sav vodonik pretvorio u teže elemente i fajrunt!
moram ovo kad si napisao "mrtvo hladno":

A gde je ta antimaterija?
U paralelnom Univerzumu!?:dontunderstand:

A gde je ta antimaterija?
U paralelnom Univerzumu!?:dontunderstand:

Antimaterija nastaje na svim mestima u univerzumu gde se dešavaju sudari pri velikim brzinama. Antimaterija je mnogo puta u različitim formama stvorena na zemlji pomoću aceleratora(onih velikih mašina koje sudaraju čestice) ali ne može se zadržati mnogo jer se poništava sa materijom. Naučnici pokušavaju da saznaju da li su neka nebeska tela ili čak galaksije napravljene od antimaterije, ali stvari od antimaterije izgledaju isto kao stvari od materije samo što su suprotnog naelektrisanja i rotacije.

i sta je to crna/tamna energija/materija? Sta vazi za nju, koji zakoni, ima li ona oko sebe nekakvo fizicko polje?

Laički, tamna materija može biti sva materija u Kosmosu koju ne vidimo jer ne emituje svetlost.
Znači, crne rupe, mrtve zvezde, planete, oblaci prašine itd....
I ne znam na koji način bi ona ubrzavala širenje, dapače.....

- - - - - - - - - -

Antimaterija nastaje na svim mestima u univerzumu gde se dešavaju sudari pri velikim brzinama. Antimaterija je mnogo puta u različitim formama stvorena na zemlji pomoću aceleratora(onih velikih mašina koje sudaraju čestice) ali ne može se zadržati mnogo jer se poništava sa materijom. Naučnici pokušavaju da saznaju da li su neka nebeska tela ili čak galaksije napravljene od antimaterije, ali stvari od antimaterije izgledaju isto kao stvari od materije samo što su suprotnog naelektrisanja i rotacije.

A sudari velikim brzinama mogu biti jedino oko crnih rupa?
A sve to i tako završi u njoj?
Znači, u 'slobodnom' prostoru nema antimaterije'?

SUPROTNOG NAELEKTRISANJA OD + ILI OD - ILI STA? ZEZAS LISETI, A KAKVO MAGNETNO (ELEKTROMAGNETNO) POLJE PRAVI? SUPROTNO? PAZI, JON MOZE BITI NAELEKTRISAN I + I -, STA BI BIO JON OD ANTIMATERIJE?

SUPROTNOG NAELEKTRISANJA OD + ILI OD - ILI STA? ZEZAS LISETI, A KAKVO MAGNETNO (ELEKTROMAGNETNO) POLJE PRAVI? SUPROTNO? PAZI, JON MOZE BITI NAELEKTRISAN I + I -, STA BI BIO JON OD ANTIMATERIJE?

Imaš proton(p+) i antiproton(p-), i elektron(e-) i pozitron(e+).
Pre nego što napišeš još koju glupost uzmi i pročitaj nešto.

Za daljnu raspravu mi trebaš objasniti iz čega nastaje antimaterija?

Antimaterija nastaje kombinacijom antičestica, kao što materija nastaje kombinacijom čestica.
Npr ako hoćeš vodonik=p+(proton)+ e-(elektron)
Ako hoćeš antivodonik=p-(antiproton)+ e+(pozitron)
Naučnici dobijaju antičestice veštačkim putem tako što sudaraju u aceleratorima pri velikoj brzini odgovarajuće česticama.
A u svemiru se isto dešavaju ti sudari ali prirodnim putem.
Takođe je nastala ista količina antimaterije i materije nakon velikog praska.

Back