Graviranje stakla

Peskarenje bi oduvalo staklo u paramparcad,mnogo jak pritisak.Danas se to radi laserski,ali ranije je i ima jos toga alata,brusni kamen,ili sa dijamantom.Ima produzetak sajle sa manjim futerom koja ide u brze busilice i sa time isto moze da se radi oslikavanje, ili brusenje stakla.Imam tu sajlu i kamenje,nemamdijamant,a on je dosta precizniji.Radio sam imena na staklima.Samo probe radi.case bi sigurno mogle da se oslikavaju,jer je staklo tvrdje i stabilnije za takve stvari.
images.jpg

Peskarenje bi oduvalo staklo u paramparcad,mnogo jak pritisak.Danas se to radi laserski,ali ranije je i ima jos toga alata,brusni kamen,ili sa dijamantom.Ima produzetak sajle sa manjim futerom koja ide u brze busilice i sa time isto moze da se radi oslikavanje, ili brusenje stakla.Imam tu sajlu i kamenje,nemamdijamant,a on je dosta precizniji.Radio sam imena na staklima.Samo probe radi.case bi sigurno mogle da se oslikavaju,jer je staklo tvrdje i stabilnije za takve stvari.
Pogledajte prilog 916013
ja sam uzeo neki jeftini na baterije koji može da izgrebe donekle, ali ne tako duboko.
Imam i Dremel, za koji sam siguran da može duboko, pa i da ga presečem ;)

Corded,  Rotary Tool Kit,  Handheld,  35,000 RPM,  0.9 A

gledam po internetu, i evo vidim na primer ovo. Tako nešto bih ja, da ima i belog i crnog i sivog...
Alan Sinclair uses a hand held Pin Vice with a Diamond Point Burr to create the fine feathers in his glass engravings
Kad postignes rutinu u radu,moci ces mnogo toga da uradis.Gledao sam na TV-u vise puta je bilo o obradjivanju stakla.Casa,vazi,raznih cinija i to sve u raznim bojama.Ima toga i na netu sigurno.To za razne boje,na obicnom staklu bi trebalo raditi iz drugog ugla da bude sareno.Voleo sam da gledam kako oni u staklari duvaju i prave razne oblike,svega,a i te sto bruse.Veoma zanimljivo.Kazem ti da sam samo probao imena i inicijale.Slabije sada vidim,a kad nosim naocere i kad radim nesto precizno,onda se znojim dosta i kaplje mi znoj sve na naocare i tako se brzo iznerviram i ostavin za neki drugi dan.Samo treba dorog strpljenja i sve moze da se uradi.

ja sam uzeo neki jeftini na baterije koji može da izgrebe donekle, ali ne tako duboko.
Imam i Dremel, za koji sam siguran da može duboko, pa i da ga presečem ;)

Corded,  Rotary Tool Kit,  Handheld,  35,000 RPM,  0.9 A
Мислим да овакве неке алатке користе и за прављење оних јаја да личе на чипку. Пробаћу да нађем.
Лепе су идеје. 😊
Обавезно користи неку маску, та фина стаклена прашина може се таложити у плућима.

Мислим да овакве неке алатке користе и за прављење оних јаја да личе на чипку. Пробаћу да нађем.
Лепе су идеје. 😊
Обавезно користи неку маску, та фина стаклена прашина може се таложити у плућима.
da, na to sam zaboravio, odličan savet

Back