Granicna kontrola

ZA KIKIRIKU: Posto idete sopstvenim prevozom na letovanje... onda ce carinici to da shvate. A prepiska sa vlasnikom je vise nego dovoljna. Mada i niste u "rizicnoj" grupi...pa i bez icega da podjete, ne asocirate na azilante ili radnike na crno...

Pretpostavljam da je razlog te povećane kontrole bilo to što mnogi Grci zbog nižih cena idu u Makedoniju da kupe gorivo i ostale potrepštine. Ali mene zanima da li su u autobisama koji idu za Grčku povećali kontrole u odnosu na ranije? Da li je sada u vašem busu bila stroža kontrola nego ranije i da li su vam tražili neke od svih onih dokumenata o kojima pričaju na TV i netu? Pošto si razgovarao ca grčkim carinicima, kaži mi da li su oni već počeli da primenjuju strože mere prema putnicima iz Srbije i ako nisu još, šta kažu, kad će da krenu?

Koliko smem da kažem osoblju prevoznika gde stvarno idem, računam da su oni više na strani putnika pa eventualno mogu da ih pitam za neki savet šta da odgovorim carinicima. Šta ti misliš, ako me pitaju nešto carinici na granici, šta je najbolje da im kažem, da idem kod rođaka, tamo-'vamo? A inače, imaću povratnu kartu do Atine.

Ivane, sve ti je rekao Dzordz...a ti odluci, hoces li opusteno ili ces da im spremis pricu kada te pitaju nesto. Samo pazi, da prica "pije vodu". Ne mogu da kazem nista preciznije, jer se desavaju bizarne stvari. Na primer, da pretresaju sve grcke automobile..a nama samo bacise povrsan pogled na bunker krcat torbama. Ali iza nas...XXX Travel, nije nastavio put odmah, jer smo pravili pauzu i cekali da li ce proci. Sto znaci..... da nista ne znaci. Razmisli dobro !!! Trebao si vec biti u grckoj ili na putu za Grcku... ovde vise skoro i da nema posla za ni za lek. I ono sto ima.....uzece ih ljudi, koji se danima setaju od radnje do radnje, hotela i slicno....
Da sam trenutno u Srbiji, i da razmisljam o poslu u Grckoj... a znam ovo sto znam - ne bih polazio posle prvog juna.
PS. dodah komentar i za posao - da se ne bi ponavljali na drugoj temi.

Pa ne mozes ti njih da mutas i menjas price..nego se drzis jedne te iste..ako vec zelis na duze onda uplati 10 dana aranzmana preko neke agencije..osiguranje i povratna..oko 50ak evra dnevno i ponasas se kao evropski gradjanin a ne treceg reda

Ne mogu da uplatim aranžman preko agencije pošto idem na Krit a aranžmani za Krit polaze tek 13. juna kada im kreću čarter letovi a to mi je kasno. A ja kad bi imao 50 evra za svaki dan boravka u GR, ja bih se ženio. :lol:

Inače povratnu i osiguranje imam.

haha ma kapiram brate al moras im to pokazati..i da imas all inclusive uplaceno moras imati kesh..sad ne znam dal mogu proveravati koliko ti je stanje na karticama ako ih imas..dobra je fora samo nesto najeftinije uplatiti..recimo paralija uplatis 50-60e vidjao sam po gradu..i to je fora samo da udjes u grcku..posle ti ides svojim putem

nas ministar je rekao da ce nasa policija kontrolisati koliko novca imas, povratne karte i dalja sta vec. znaci na nasoj granici nam nece dati da napustimo zemlju ako ne budemo ispunjavali te neke kriterijume. ali ja mislim da od toga nema nista, kontrolisace rome i albance jer su jedino oni lazni azilanti. a ne moze vlada da donese odluku za odredjenu nacionalnu manjinu i za njih za da se odnosi.

Bio u Francuskoj i evo me u Nemačkoj trenutno,avionom išao,očitali pasoš,pogledali i rekli "dobrodošli". Niko me nije ništa pitao ni naši ni francuzi ni Nemci a kamoli tražio pare ili kartice ili pozivno pismo ili šta već na uvid.
I dok je postojao vizni režim nikada me nisu maltretirali na granici,samo su proveravali vizu. U ambasadama i konzulatima su zahebavali za medalju,samo što mi urin nisu tražili na analizu, ali njihova carina nikada.
Zato samo opušteno.

na granicnom prelazu djerdap, rumun me je pitao zasto idem u rumuniju i koliko novca nosim. rekao su mu koliko novca imam i uz osmeh sa mu rekao da vi rumuni ne trebe da se plasite iligelnih emigranata iz srbije.

Back