Granica

• Začetnik teme Začetnik teme Fibi3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa sasvim je normalno da se tokom vremena i promenom zivotnih uloga menja nash odnos prema zivotu
nije mi jasno zashto ljudi dizu toliku famu oko toga
:ok:
vala baš.
osim u slučajevima neke teške patologije, gde jedan od partnera zaista ima bukagije oko nogu, ne vidim nijedan razlog za strah od gubljenja ličnog identiteta u vezi.
sem toga, godine životnog iskustva bi trebale da nas nauče gde su nam granice trpljenja ili bar da brže prepoznamo eventualne signale za uzbunu ako veza prerasta u robiju. zdravi odnosi podrazumevaju zajedništvo, toleranciju i zdrav razum. i lagodnost za obe strane, koja se razlikuje od para do para. nekome je lagodno da provede sve vreme zajedno sa partnerom, nekome treba dva dana nedeljno u osami.
kvaka je naći istog, a ne postavljati granice ili bežati preko njih. čim počne da guši i smeta, granice su već iza nas. ne valja.
:ok:
A i pametni ste. :)
Slazem se sa vama narode, fino ste to rekli.

pa nije baš, na primer kad je mlada veze, pa si zaljoobljen i poletan, ne bi se (ga) vadio, pa su socijalne interakcije daleko manje jer su dvoje zaljubljenih samodovoljni sami sebi.
ja barem tako, pa kao, kad potraje da je neko samodovoljan, onda vidiš da nešto ne štima jer ljudi imaju svoje navike, potrebe, imali su život i pre partnera.
može da bude gadno, ako je neko u vezi dominantan skot i to zloupotrebljava..

zaljubili ste se. volite i voljeni ste. nasli ste svoju srodnu dusu. ono jedno pravo zrnce u beskrajnom univerzumu. traje vec godinu dana. mislili ste za sebe da ste slobodna osoba i da necete upasti u zamku neslobode, da cete uvek moci da razgranicite - svoj lepi prosli zivot, hobi, neka druzenja, slobodno vreme koje pripada samo vama, a s druge strane voljeno bice, ali... cvrc!
jednog trenutka shvatite da to niste vise vi, ljubav je sve jaca i jaca svakim danom, polako postajete jedno, gubite svoju individualnost, ne radite nista vise iz proslog zivota, stvaraju se navike da budete sto vise i cesce zajedno dok to ne preraste maltene u opsesiju. i pocne malo da gusi.
gde je granica? kako je prepoznati i reci - stop! zadrzi ono lepo sto imas da bi trajalo ali nemoj sebe da izgubis.

Na balkanu se granice nikad nisu poštovale politički gledano

A i ljubav je politika

pa nije baš, na primer kad je mlada veze, pa si zaljoobljen i poletan, ne bi se (ga) vadio, pa su socijalne interakcije daleko manje jer su dvoje zaljubljenih samodovoljni sami sebi.
ja barem tako, pa kao, kad potraje da je neko samodovoljan, onda vidiš da nešto ne štima jer ljudi imaju svoje navike, potrebe, imali su život i pre partnera.
može da bude gadno, ako je neko u vezi dominantan skot i to zloupotrebljava..
Kod mene nije bas tako...
Seksualni zivot je mnogo bolji vremenom a to ne utice na nase zajednicko vreme.

Kod mene nije bas tako...
Seksualni zivot je mnogo bolji vremenom a to ne utice na nase zajednicko vreme.
pa to je dobro, al imate i posebno vreme...bez obzira na mladunce, to se rasporedi.
e, onda jednog dana, čoek ili žena kažu basta, ovako više ne može, a gde sam ja kao ja, kao svoje sopstvo ( :
meni se realno dešavala milijardu puta samodovoljnost, da mi kažu, e burazengijo, a basket, a kola, a đitra, a vutra, a isto sam činio nesvesno zodela.
mora ćovek da se druži i sarađuje sa drugim ljudima, ne živimo na pustom ostrvu...

Pa mora... ali mene npr.iscrpe deca i nemam zivce da slusam jos i druge...
Ja uzivam u ovom kuckanju na forumu i tisini dok beba spava.
To je moje vreme.
A mogla sam popiti kafu sa komsinicom. Ali mi se ne mili. Bar ne svaki dan.

zaljubili ste se. volite i voljeni ste. nasli ste svoju srodnu dusu. ono jedno pravo zrnce u beskrajnom univerzumu. traje vec godinu dana. mislili ste za sebe da ste slobodna osoba i da necete upasti u zamku neslobode, da cete uvek moci da razgranicite - svoj lepi prosli zivot, hobi, neka druzenja, slobodno vreme koje pripada samo vama, a s druge strane voljeno bice, ali... cvrc!
jednog trenutka shvatite da to niste vise vi, ljubav je sve jaca i jaca svakim danom, polako postajete jedno, gubite svoju individualnost, ne radite nista vise iz proslog zivota, stvaraju se navike da budete sto vise i cesce zajedno dok to ne preraste maltene u opsesiju. i pocne malo da gusi.
gde je granica? kako je prepoznati i reci - stop! zadrzi ono lepo sto imas da bi trajalo ali nemoj sebe da izgubis.

Ako mene nesto pocne u odnosu da gusi to znaci da sa moje strane nema vise ljubavi prema toj drugoj osobi. Ako ima ljubavi, ja uzivam, nema gusenja ali i nemam potrebu da svaki bogovetni trenutak provodim sa njim. Meni je uvek potrebno vreme za sebe. Tako da, nekako nesvesno, ta granica kod mene postoji sama po sebi, ne moram je postavljati. Pa, ko me skonta takvu, super. Ko ne, nema sta sa mnom da trazi. :)

Poslednja izmena:

Te osobe koje uvek vide "ja" u onome što treba da bude "mi", nisu ni za vezu, ni za brak, ni za decu.

Tako je najpoštenije i najbolje.

Back