Opravdavate sebe i svoju naviknutost na spostvenu licemerje ljubaznost...
Jel se vama desilo da obucete majcu u brzini naopako...meni jeste....i ne primetim dok ne primetim...niko mi ne kaze...valjda je to danas normalno , zbog uroka, naopako oblaciti majcu ili kad isprljas pravu stranu da malo nosis i izvrnutu stranu, ne znam...
Zatim nesto prljavo na licu....ili zimi slinac u nosu...da malo virka....
Tolika dobronamernost i ljubaznost, tako vi definisete pojam ljubaznosti, a opet tolika nakaradnost zato sto se diskrecija stavlja na prvo mesto....intima i pravo na sopstvenu nakaradnost na drugom mestu...
Isto tako i kad zena pocne da mrda, pre nego sto prevari, mnogi bi brakovi bili spaseni , kad bi se reagovalo i onda obe strane potrudile malo....zato i postoje komsije intermedijatori...
Nakaradno ljubazno, ugladjeno i diskretno to postaje usamljeno , nepoverljivo i iskljucivo okoristenje trpanjem sa strane, bilo ponuda komsije ili komsike...
Slucaj bakice kojoj svi pricaju da joj lepo kad razmaze karmin na jagodicama, a ide kao klovn po gradu....Ona samo nema cerke i unuke da joj kazu da se malo pribere....
Kao da vi , takvi povrsni kakvi ste, a to se vidi na forumu kroz postove, znate da procenite svaku situaciju u kojoj se nalazite...
Skoro sam bio pitan za savet kako stoji haljina jednoj mladoj devojci....uvio sam u folije to sto joj je dupe naraslo i haljina uz telo ne ide jer onda dupe postane toliko naglaseno a struk uzak da ispada kao naglasena guzata crnkinja...
Sa druge strane, haljina koja ne ide uz telo, ce iskoristiti povece dupe da naglasi krivinu a ne otkrije ili bar ublazi razliku izmedju struka i dupeta...
To znaju iskusniji, ali to je to....
Koliko iskusnog moze da ima osoba samo odokativno...?
Po vasim definicijama, rodili ste se sve sami geniji, a ja moram da crncim i otkrivam nijanse, a posle kad se prelistaju zakljucci, vasih je 2 a mojih 30 nijansi, i u praksi kad treba nesto da se odradi, 90% ljudi nema pojma zasto je koja procedura zamisljena, jednostavno ni sebe ne poznaju...
ZASTO UKIDATI INTERAKCIJU IZMEDJU LJUDI....kad je sasvim normalno da ljudi imaju razlicit ukus....pa i da vam neko kaze da mu se ne svidja ono sto je na vama ili sto je vas rad a vama se svidja...
Razlog je jasan...egomanija i egomanijakalno zahteva sopstvenu stvarnost a ne realnost i onda nema potrebe niti je dozvoljeno da neko to remeti...
NLP takodje trazi samouverenost u bilo sta makar i pogresno...
I to onda dodje u sledecoj generaciji kao preporuka za edukaciju dece..pretvorite decu u osobe koje ne samo da vise ne znaju jasno sta je dobro , lose, zasto je dobro , lose, nego i da li da donesu svoj zakljucak ili zakljucak za okolinu, da li da menjaju ono sto im se ne svidja ili da pognu glavu i klimaju sa osmehom...
Ne cini li vam se da ste ucesnik u pravljenju pi...zduncica malih , oba pola....osoba koje ne samo da ce biti agresivne i u odbrambenoj poziciji kad nemaju kvalitet koji je potreban nego i nemaju samopouzdanje ma koliko bili agresivni.....u sustini nemaju samopouzdanje jer su od pocetka vaspitani da ne iznose svoje misljenje i svoje afinitete, a da uzdizu misljenje neke nepostojece sredine, neko apstraktno i medijima stvoreno misljenje sta je vrednost....
Tu nije slucaj o uvazavanju osobe koja pravi kolace, tu je ceo sistem vrednosti stavljen u karijerni okvir....iliti ucepljenje...
I kao i kod holivuda, tako i ovde....osoba postaje rob svoje fame, popularnosti...
Zato se pitajte zasto devojke pate zbog silnih sati na sminku , na odecu, zasto im nije pogresno da legnu sa strancem za pare, koje su im potrebne da bi obnovile lux garderobu i markirano...
Zato sto ih to cini....to je ono sto misle da treba i to im daje samopouzdanje...
Tako pravite svoju decu , ugladjeno i uljudno , po nekim modernim merilima, a ustvari ih sakatite da budu agresivni jer onda namecu svoj stil, a ako ne nametnu onda moraju da se pokore...
Nigde slobodnog bica....samopouzdane zato sto je ziva...
Posle se cudite kad dodju depresije, psihoze ili samoubistva...
Kao i uvek lupam i prenaglasavam, nece to vas da strefi....vi cete imati uspesno vaspitano i oportunisticki ispunjeno dete..