Gramofonske ploče _povratak

To je sasvim korektan razlog, ali 99% ljudi slusa ploce iz pomodarstva, i to ih slusaju na nekim ultra losim i jeftinim gramofonima, gde nista veze sa vezom nema :D
Кад сам слушао плоче и други, то је било на крш грамофонима, ретко ко је могао да приушти добар грамофон са добром иглом...
Од тога једино горе су биле касете. Но плоче су биле скупе, оне музике која је мене занимала, то је ишла цена од 100 до 250 швајцараца ЧП
Наравно, у домаћим продавницама је био крш квалитет плоча, па је и цена била једно 10’30 дем колико се сећам ЧП
Иначе имам једно 200 плоча које вреде много, ал немам на чему да слушам ЧП

Iskreno meni su ploče kul mada malo skupo za naše prilike, mada uzeo bi recimo neke Hip Hop klasike iz 80-ih i 90-ih ali ono što sam nešto gledao okolo po mestima gde se ploče prodaju Hip Hop-a gotovo uopšte i da nema, jedino se sećam da sam video Biggie-ja onaj njegov legendarni "Ready To Die" album i neku njegovu komplikaciju i mislim još jednu kompilaciju sa raznim izvodjačima ali što se tiče Hip Hop-a zaista jako slab i oskudan izbor.
Ono iako nemam ni gramofon trenutno ali uzeo bi neke tako kultne albume koji su obilježili žanr i Hip Hop scenu makar ih samo držao na zidu ili polici kao ukras.

E da ima jedna prodavnica ploča tamo na Savskom Vencu, kad se spustiš iz Narodnog Fronta, ona ulica nizbrdo prema Sarajevskoj, ima prodavnica ploča koju drži neki Englez i ima solidan izbor, mogu se naći zanimljive stvari uglavnom polovne po nekim pristupačnijim cenama, čak sam i Hip Hop video, bilo tipa Naughty by Nature, Run DMC, Public Enemy, N.W.A., Fugees, Salt-n-Pepa i još nešto ali jbg nisam imao pare kod sebe, slučajno sam naleteo na tu radnju i zastao malo da pogledam šta ima.

Poslednja izmena:
.,.jpg

Igla i ploča uvećano 1000x

Back