gost 30309
Domaćin
- Poruka
- 4.376
1. Crtez u profilu jeste moj.®:E, mala, solidno krećeš strip stopama, ako je ono u profilu tvoje i nije iskopirano iz kak'e bojanke, no aj' nauči i da fino koristiš navodnike i izvodnike, kad već sve ostalo znash, uključujući zgražavanje nad neandertalcima crnogorskijem...Lanfear:Eh... ne znate vi shta su muke.
U mojoj „dragoj“ Crnoj Gori polovina stanovnishtva ne zna ni da govori, (pa da, do 7. godine muška đeca ćute, jer nemaju primjedbi, što bi se mučila da zbore) a kamoli pishe pravilno.
^^^^^^^^^^^^^^^
Recimo:
neko hoce da me pita da li cu izlaziti sutra u grad.
Umjesto da mi kaze: ''Hocesh li ici u grad sutra?'',
mnooogo je veca vjerovatnoca da ce me upitati:
''Oli ić u pjacu $utra.''
Vishe mi se gade.![]()
2. Neke rijechi izgovaram i pishem ekavski, zato shto su ijekavski previshe... bljutave. Kazem ''sutra'', a ne ''sjutra'', kazem ''predlog'' a ne ''prijedlog'' zato shto mi se tako svidja. Prilichno smijeshno zvuchi kada neko kaze/napishe: ''Ja prijedlazem...''. Josh ce pocheti da govore ''mijeshano mijeso''. Nije nego.
3. Imam sva prava da se zgrazavam nad ''neandertalcima crnogorskijem'' zato shto upravo to i jesu. Bar vecina. Ponashaju se, prichaju i pishu kao obichne seljachine. Za njih je vrhunac knjizevnog stvaralashtva ''Snezana i 7 patuljaka'', padaju na koljena uz Shaka Polumentola. Politichari, koji bi trebali da budu bar malo obrazovaniji, nisu daleko od njih. Skupshtina sve govori.
4. Moji vrshnjaci su nemoguci. Momci su prepotentni, i zajedno sa curama uzasno plitke i arogantne lichnosti. Mogu izdvojiti samo 10-ak ljudi sa kojima se druzim dugo vremena i za koje sa sigurnoshcu mogu reci da nemaju neku manu koju je nemoguce ignorisati. Kao shto sam vec jednom rekla: jedva chekam da prodju ove 3 godine pa da begam u BG.
5. Shto se navodnika i izvodnika tiche, savrsheno dobro znam kako se upotrebljavaju, hvala lijepo. Gore uopshte nisu bili potrebni jer je sarkazam vrlo lako uochljiv.
6. Ako pisanje slova š kao ''sh'', ć kao ''c'' i č kao ''ch'' shvatash kao greshku a ne kao olakshicu u kucanju, zaista ti ne mogu pomoci.