Gradjevinsko zemljište

Ево у ком смислу.
Дакле, плац нема ширину 12 м, логичан одговор је да причаш о плацевима којима је услов да имају најмање 12 м ширине.
И да, у недостатку аргумената истичеш своје, рецимо, звање (?) или знање (?) и да наводиш како је саговорник мислио ово или оно.

П.С. Не брини, дижемо пдф из мртвих па мора мало ватре...

Ko ističe zvanje?

U kom smislu je uslov 12 metara širine uslov za gradnju?

Pokretač teme sigurno nije pitao za izgradnju zgrade za kolektivno stanovanje.

Ево у ком смислу.
Дакле, плац нема ширину 12 м, логичан одговор је да причаш о плацевима којима је услов да имају најмање 12 м ширине.
И да, у недостатку аргумената истичеш своје, рецимо, звање (?) или знање (?) и да наводиш како је саговорник мислио ово или оно.

П.С. Не брини, дижемо пдф из мртвих па мора мало ватре...

Gde si ti video da žena priča o investitorskoj gradnji? Mala kuća je mogućnost da uz adptaciju dobiješ pristojnu gradsku individualnu kuću za stanovanje. helou. Ko pominje investitore? Siju se vezala za onaj pravilnik o gradnji koji je neupotrebljiv kao izvor informacije. Upotrebljiv je konkretan planski akt na lokaciji.

- - - - - - - - - -

Ko ističe zvanje?

U kom smislu je uslov 12 metara širine uslov za gradnju?

Pokretač teme sigurno nije pitao za izgradnju zgrade za kolektivno stanovanje.

12 metara je iz onog pravilnika u 3 em postu koji ne može biti osnov za procenu konkretne parcele, već planski akt.

I ja to tvrdim, isto za kolektivno stanovanje

Ja ističem zvanje zato što tvrdim da Žiskar nema isto ili nema moj ugrade istog, a manipuliše pričom. to nikad ne bih ni isticao da manipulacije nema.

Poslednja izmena:
Ok, mislio sam da je nešto na moj račun pa sam već počeo da preturam po gepeku gde mi je bezbolka.

Znam šta pričam jer imam iskustvo po pitanju svih vrsta objekata mada trenutno, sticajem okolnosti (čitaj isplativosti) uglavnom radim industrijske.

Koja veličina placa se smatra građevinskim

Veličina placa u kvadratima, koji se smatraju građevinskim i na kojima je dozvoljena gradnja, zavisi od odluka javnog preduzeća za urbanizam. Ovo preduzeće donosi detaljan urbanistički plan za određene delove grada i na taj način se definiše, šta je dozvoljeno za neki blok ili određenu ulicu. Propisanim urbanističkim planom se tako donosi rešenje, koji je dozvoljeni minimum veličine placa u kvadratima, a koji može da egzistira kao građevinski plac za izgradnju individualnih objekata. Ovim rešenjem se odobrava, zavisno od lokacije i veličina placa, koja u pojedinim slučajevima može biti i 300 kvadrata, ali i način na koji će se budući objekat snabdevati strujom, grejanjem, gasom, vodom, kako će se odvoditi otpadne vode.

znaci zavisi

Gde si ti video da žena priča o investitorskoj gradnji? Mala kuća je mogućnost da uz adptaciju dobiješ pristojnu gradsku individualnu kuću za stanovanje. helou. Ko pominje investitore? Siju se vezala za onaj pravilnik o gradnju koji je neupotrebljiv kao izvor informacije. Upotrebljiv je konkretan planski akt na lokaciji.
Не помиње инвеститорску градњу али ни градњу индивидуалне куће. Помиње "шта са оним малим кућама које су укњижене на плацевима испод 4 ара и фронтом мањим од 12 м?" (парафразирам, мрско ми је више да копирам поново).
Генерално, није ништа са тим малим кућама. Ту су где су, власништво и то је то. Све остало што смо причали даље је нагађање шта може или шта не може да се ради са истима. Дакле, теоретисање. Нити знамо који су услови, нити где је поменута парцела ни било шта даље релевантно.

Ја рецимо причам о области око Вуковог споменика где ни један нормалан инвеститор неће да гради на парцелама које излазе на улицу у ширини од 4-6 м .
Ти причаш о неком Бановом брду. Не спорим.
У случају да је у питању озбиљан инвеститор, нико се неће бактати са плацем као што је рецимо, кат. парц. 2030, 60 м дужине и 6 м ширине. Не постоје услови који могу да оправдају градњу таквог објекта јер објекат не би могао да буде шири од 5 м. А то је испод 12 м фронтално.

- - - - - - - - - -

Ja ističem zvanje zato što tvrdim da Žiskar nema isto ili nema moj ugrade iste.
Свакако. Ја се држим знања. Звање се овде купује на мегатрендовима. А вишегодишње искуство у надзору је ипак нешто друго.

Ретко кад је могуће добити на једној парцели услове и могућности за већи објекат. Бар кад је у питању Београд.

Мој одговор се односио на четврту поруку у теми пошто је одговор на прву дат већ у трећој поруци наводима из закона и све после тога више није тема.

Не помиње инвеститорску градњу али ни градњу индивидуалне куће. Помиње "шта са оним малим кућама које су укњижене на плацевима испод 4 ара и фронтом мањим од 12 м?" (парафразирам, мрско ми је више да копирам поново).
Генерално, није ништа са тим малим кућама. Ту су где су, власништво и то је то. Све остало што смо причали даље је нагађање шта може или шта не може да се ради са истима. Дакле, теоретисање. Нити знамо који су услови, нити где је поменута парцела ни било шта даље релевантно.

Ја рецимо причам о области око Вуковог споменика где ни један нормалан инвеститор неће да гради на парцелама које излазе на улицу у ширини од 4-6 м .
Ти причаш о неком Бановом брду. Не спорим.
У случају да је у питању озбиљан инвеститор, нико се неће бактати са плацем као што је рецимо, кат. парц. 2030, 60 м дужине и 6 м ширине. Не постоје услови који могу да оправдају градњу таквог објекта јер објекат не би могао да буде шири од 5 м. А то је испод 12 м фронтално.

- - - - - - - - - -

Свакако. Ја се држим знања. Звање се овде купује на мегатрендовима. А вишегодишње искуство у надзору је ипак нешто друго.

Ti sebi zadaš temu i pričaš u okviru modela koji postoji samo kod tebe, Niko nigde nije pominjao Vukov spomenik, on je samo tebi u glavi, kao i pitanje Investitorske gradnje. Naravno da se ne može na manje od 12m graditi veliki objekat. Ali žena nikad nije postavila to pitanje.

Ti imaš nekog imaginarnog investitora i njegove aspiracije o gradnji u svojoj glavi. To što si bio nadzor (a da li si imao mogućnost da potpišeš knjigu i situacije) ne čini te stručnim da procenjuješ investicije.

Za tvoju informaciju, bavio sam se i bavim se projektovanjem, izvođenjem i stručnim nadzorom. Imam licence za sve navedeno. Sudski sam veštak i imam više od 20 godina iskustva u ovom poslu. I znam da prepoznam provokaciju od normalne diskusije.

- - - - - - - - - -

Krvav posao i neuređenost propisa u smislu prakse, kolege iz nadležnih uprava često lutaju jer je zakon često menjan, pritisnuti su rokovima i nemaju jasne istrukcije.

Kolege birokrate zamisle da su sudije.... :) Tumačenje propisa koje svaki referent tumači po svom je najveći problem uz naravno procedure....

- - - - - - - - - -

tako je!

Poslednja izmena:
Iz uvodnog se moglo zaključiti da nije reč o investitoru u izgradnji stambenih objekata u kolektivnom stanovanju, a na osnovu lokacije nisam ni pomislio na BG i pogotovo ne na Vukovu.

Ne znam zašto se gložite oko gluposti.

Ti sebi zadaš temu i pričaš u okviru modela koji postoji samo kod tebe, Niko nigde nije pominjao Vukov spomenik, on je samo tebi u glavi, kao i pitanje Investitorske gradnje. Naravno da se ne može na manje od 12m graditi veliki objekat. Ali žena nikad nije postavila to pitanje.

Ti imaš nekog imaginarnog investitora i njegove aspiracije o gradnji u svojoj glavi. To što si bio nadzor (a da li si imao mogućnost da potpišeš knjigu i situacije) ne čini te stručnim da procenjuješ investicije.

Za tvoju informaciju, bavio sam se i bavim se projektovanjem, izvođenjem i stručnim nadzorom. Imam licence za sve navedeno. Sudski sam veštak i imam više od 20 godina iskustva u ovom poslu. I znam da prepoznam provokaciju od normalne diskusije.

- - - - - - - - - -

Kolege birokrate zamisle da su sudije.... :) Tumačenje propisa koje svaki referent tumači po svom je najveći problem uz naravno procedure....

- - - - - - - - - -

tako je!

Hvala ljudi na odgovoru.

A šta se radi sa onim malim kućama ( stara gradnja) koje su uknjižene,prodaju se .a nalaze se na 4 ari placa ? I nemaju širinu placa 10-12 metara ?
Q.E.D.

Поздрав од мене и "мојих" објеката; РК Митић, Британска читаоница, зграда телевизије у Абердаревој, Мекдоналдс објекти на Теразијама, Бановом брду и Новом Београду, зграда Народне банке на Славији и тако даље..

- - - - - - - - - -

Jak pdf za ovaj način konverzacije, nađimo se na adekvatnijoj lokaciji da vam pokažem kako krckaju lobanje.

Vooooolim dobar fajt ali sa razlogom.
Политика ти пружа праву основу за то и колико видим, добро ти иде.
Сврати и на религију да крцкаш лобање. Фали елоквентних људи.

Q.E.D.

Поздрав од мене и "мојих" објеката; РК Митић, Британска читаоница, зграда телевизије у Абердаревој, Мекдоналдс објекти на Теразијама, Бановом брду и Новом Београду, зграда Народне банке на Славији и тако даље..

- - - - - - - - - -

Политика ти пружа праву основу за то и колико видим, добро ти иде.
Сврати и на религију да крцкаш лобање. Фали елоквентних људи.

Opet se vraćaš na početak, pitanje postavljača si pogrešno protumačio. Ali to je tvoje. Ali ja te nerviram to te boli. Zašto, reci ti meni?

I izvini, pogrešio sam u onom što sam rekao. Zaboravih nešto, nemoj mi zameriti. Objekte od 10000 pa i 100000 m2 možeš postaviti na parceli koja prema pristupnom putu ima manje od 12 m. Časna reč, a ako ne veruješ, pitaj tamo gde treba, ja ti više neću objašnjavati...

Svako dobro.

Ето правог начина да се помогне.
Слободно напиши све податке које имаш (а за које сматраш да нису проблематични да се нађу на јавном форуму) па да видимо одакле и како може да се помогне.

e hvala puno ,mada :zcepanje: ja pečem zeca,a zec u šumi :zcepanje:
To je jedan veći plac koji ja već sada parcelišem :zcepanje: i prodajem. Ali moraću da odem da ga pogledam,mada znam od prilike gde je. Ako mi se taj plac svidi,kupiću ga ( i ovako ne znam šta ću sa parama ) :zcepanje:

Ja se izvinjavam što nisam mogla da se uključim u diskusiju ,nisam imala net :(
U pitanju je Umka.

Mene je interesovao jedan plac na teritoriji opštine Surčin .

Informaciju za plac na datoj lokaciji možeš dobiti ovde zvanično:

http://surcin.rs/?page_id=2566

nezvanično, možeš napisati broj parcele ovde ili u pp i dobićeš podatke koji su dostupni iz planova.

Pozdrav i izvini za zatrpavanje teme glupostima :)

- - - - - - - - - -

e hvala puno ,mada :zcepanje: ja pečem zeca,a zec u šumi :zcepanje:
To je jedan veći plac koji ja već sada parcelišem :zcepanje: i prodajem. Ali moraću da odem da ga pogledam,mada znam od prilike gde je. Ako mi se taj plac svidi,kupiću ga ( i ovako ne znam šta ću sa parama ) :zcepanje:

Treba ti projekat parcelacije, onda ga elegantno prodaješ na delove.... :)

Za početak treba ti geometar i arhitekta sa urbanističkom licencom....

Poslednja izmena:

Back