GRADJEVINSKI POSLOVI U INOSTRANSTVU

LJILJA MMM

Zaslužan član
Poruka
104.666
Ovo je čisto informativna tema na kojoj možete ispisati gde sve ima posla za naše gradjevince u inostranstvu. Dajte linkove, saznanja, iskustva, informacije.

STROGO JE ZABRANJENO REKLAMIRANJE FIRMI I OGLAŠAVANJE KONKURSA JER OVO NIJE OGLASNI NITI REKLAMNI PROSTOR, NITI RUBRIKA NUDIM/TRAŽIM POSAO

Aaa ,tu ste...E,danas će biti materijala!Juče sam imao majstore i nisam mogao da kuckam.Tačno je da kuckam sa telefona pošto nemam dobar signal na mestu gde sam nešta sazidao za stare dane i odmor.Šta da se radi kada se naviklo na vuko*ebine.Javljam se za sat dva!

Poslednja izmena:
Rusija,Italija,france,espana-Omni structure;kazahstan,nemačka,nigerija-izobitas group(ovo je za tebe solari lavice,za izolacije);iraq-milovanović ingenering;rusija,kazahstan-napred ingenering;rusija-tank mont;rusija-antikor;rusija-lbk mićko i gosp.radmilo jeftović;stg ingenering (za porodicu kaplarski);rusija-bk group;rusija,kazahstan,angola,alžir-energoprojekt niskogradnja i visokogradnja;rusija,evropa..,ma' ceo svet- southbrook i dr.desimir medjović;alžir-jedinstvo sevojno;turska-erkim construction;angola-planum...otprilike to su neke firme koje su mi trenutno pale na um a da ne love u mutnom . Uslovi rada i sama kinta su pristojni. Strane kompanije vape za našim majstorima profila tesar,zidar, armirač,cevar,bravar monter, monter al. i pvc stolarije,stolar, ruk. gr.mašinama, mehaničari gr.mašina,monter limar,fasader,moler, gipsar,keramičar i vodoinstalacije.Uglavnom su to sve profili koji se traže i u rusiji stim što ovamo prolaze samo pravi majstori. Evropske firme zbog recesije danas ganjaju poslove po j.americi, canadi, africi,emiratima....jer tu ima još uvek love.Odlični su uslovi za rad!Satnice su od 12-15 € .Mesečno do 250 sati ,ali,ali... svaki sat prekovremenog rada se naknadno i uvećano plaća.Prave Gazde (a uglavnom su svi takvi) majstora drže kao malo vode na dlanu,za razliku od naših i ruskih kojima smo samo obična cifra.Šta sve treba našim majstorima da bi mogli ući da rade u takvim firmama.Pored znanja odredjenog zanimanja to zanimanje mora biti i upisano ili ga event.dopisati u radnu knjižicu na osnovu adekvatnog dokumenta ili diplome.Jezik se mora znati svakako, bar ono najosnovnije zarad komunikacije sa kolegom na poslu i šefom.Ne bi vam bilo na odmet da malo upoznate i auto cad programe jer će te u tom slučaju biti na većoj ceni.sigurno sam nešto i preskočio napisati?Pitajte!

Rusija,Italija,france,espana-Omni structure;kazahstan,nemačka,nigerija-izobitas group(ovo je za tebe solari lavice,za izolacije);iraq-milovanović ingenering;rusija,kazahstan-napred ingenering;rusija-tank mont;rusija-antikor;rusija-lbk mićko i gosp.radmilo jeftović;stg ingenering (za porodicu kaplarski);rusija-bk group;rusija,kazahstan,angola,alžir-energoprojekt niskogradnja i visokogradnja;rusija,evropa..,ma' ceo svet- southbrook i dr.desimir medjović;alžir-jedinstvo sevojno;turska-erkim construction;angola-planum...otprilike to su neke firme koje su mi trenutno pale na um a da ne love u mutnom . Uslovi rada i sama kinta su pristojni. Strane kompanije vape za našim majstorima profila tesar,zidar, armirač,cevar,bravar monter, monter al. i pvc stolarije,stolar, ruk. gr.mašinama, mehaničari gr.mašina,monter limar,fasader,moler, gipsar,keramičar i vodoinstalacije.Uglavnom su to sve profili koji se traže i u rusiji stim što ovamo prolaze samo pravi majstori. Evropske firme zbog recesije danas ganjaju poslove po j.americi, canadi, africi,emiratima....jer tu ima još uvek love.Odlični su uslovi za rad!Satnice su od 12-15 € .Mesečno do 250 sati ,ali,ali... svaki sat prekovremenog rada se naknadno i uvećano plaća.Prave Gazde (a uglavnom su svi takvi) majstora drže kao malo vode na dlanu,za razliku od naših i ruskih kojima smo samo obična cifra.Šta sve treba našim majstorima da bi mogli ući da rade u takvim firmama.Pored znanja odredjenog zanimanja to zanimanje mora biti i upisano ili ga event.dopisati u radnu knjižicu na osnovu adekvatnog dokumenta ili diplome.Jezik se mora znati svakako, bar ono najosnovnije zarad komunikacije sa kolegom na poslu i šefom.Ne bi vam bilo na odmet da malo upoznate i auto cad programe jer će te u tom slučaju biti na većoj ceni.sigurno sam nešto i preskočio napisati?Pitajte!

HVALA :super: pronasla sam firme na guglu...jos samo muz da zove i da im bude potreban :confused: saznacemo sutra :telefon: pa prenosimo reakcije...da li ce ``zidamo vikendicu za stare dane `` ili cekamo i dalje Velestroj :zcepanje:

Šta je sad, nema niko ništa da pita suvoborca? :eek:
Ako imate pitanja lepo bi bilo da budu ovde, javno, da i drugi imaju koristi od toga, kao što je on svima dao svoje informacije.
On vam je ovde svega još neki dan.

Sad guglajte, nadjite te firme, nadjite konkurse za posao. Uglavnom ste mladji ljudi, engleski vam je poznat, a ako i nije snadjite se, Google prevodilac je tu, ili vaše dete, komšijsko, rodjak neki koji zna engleski. Spremite CV, ispišite iskustvo i guglajte, zovite :D

Hvala Suvoborac :)..želimo ti sve najbolje!...javimo se...:bye:

Ih moj muz je dugo radio pvc i alu stolariju ,,,mogo bi probati negde ,,,a sta mislite gde je najbolje za taj profil ici ,,,koja drzava ,,,
Naj bitnije je firma u kojoj ste zaposleni a ne u kojoj se državi radi.Vidi nije u redu da firma za tvoj sat rada inkasira 18 i 20$ bruto a tebi da 5 ili 6 $ neto.Ti gazdu koštaš dodatno još 3$/h ili ukupno 9 $/h.A razlika do 18 ili 20 $...,pa robovlasnicima.Generalno Afrika i južna america oko 10$/h,eu oko 9 €/h.Po meni su jako bitni uslovi za rad,smeštaj,zdr.zaštita.Ne može radnik da se odmori ako spava manje od šest sati i ako ih ima u sobi više. Normativi postoje!

Eee...da, ćerka mi skoro diplomirala geodeziju, pa ima li gde posla za dipl. geometre u inostranstvu?..."kopamo" mi po netu stalno al' ako neko čuje neka javi :hvala:
Tražite na zavodu za zapošljavanje nemačke.Mi smo preko zavoda dobili u maju mesecu curu i momčića naše gradjane. Cura je iz kg. a momče iz bora.Pratite i oglase LICENCIRANIH privatnih agencija koje jako efikasno rade.Ponavljam ,samo licencirane agencije! Nikakve ace,mace,cece ,vece i tako to.

Naj bitnije je firma u kojoj ste zaposleni a ne u kojoj se državi radi.Vidi nije u redu da firma za tvoj sat rada inkasira 18 i 20$ bruto a tebi da 5 ili 6 $ neto.Ti gazdu koštaš dodatno još 3$/h ili ukupno 9 $/h.A razlika do 18 ili 20 $...,pa robovlasnicima.Generalno Afrika i južna america oko 10$/h,eu oko 9 €/h.Po meni su jako bitni uslovi za rad,smeštaj,zdr.zaštita.Ne može radnik da se odmori ako spava manje od šest sati i ako ih ima u sobi više. Normativi postoje!
znam jasno mi je kako to funkcionise ,,,ali nisam stigla da potrazim ove dve firme ,,,imam male decake pa zezaju ,,,a i ima ih dosta ,,,odakle krenuti ,,,znaci to da su ove firme sigurne ,,,

potpuno ste upravu...ali ja licno mislim da covek treba da ima LUDU srecu ili debelu vezu i upadne u takvu firmu...zato Velestroj i ima navalu ljudi jer kod njih svako dobije posao...neko na duze,a na krace...

Back