Pa gledaj, nemam neka iskustva sa tim faksom, ali sam i ja nesto planirao da ga upisem, te sam dosta istrazivao i evo mojih zakljucaka:
- Slican je donekle Arhitektonskom fakultetu, za koji kazu da ti treba dara za crtanje, sto je donekle tacno jer ti je potrebno malo vise "umetnicke inteligencije" kako mozemo reci, ali opet je za svaki inzenjerski posao potrebno poimanje mesta i udaljenosti stvari u prostoru, te se ne brini jer je to napredniije tehnicko crtanje koje nije toliki bauk, ali naravno da ni ovaj a ni taj koji ti hoces da upises nije likovna akademija tako da opusteno sto se tice toga
- Trebace ti dosta znanja matematike i fizike, koji su osnova za sve i nemoj da se brines za to sto dosta njih kaze da bi ti najbolja priprema za taj faks bila u srednjoj tehnickoj na smeru za gradjevinu (ili arhitekturu, sto se tice prethodno pomenutog fakulteta), jer znanje iz matisa koje se tamo radi je ok ali neke oblasti su izostavljanje (kao npr. stalno pominjani integrali) a i ovo sto vec radis nije najbolje objasnjeno zbog smanjenog fonda casova, a ista je situacija vezana i za fiziku te dobro pripremi ta dva predmeta
- Usput znanje koje si ili koje bi mozda stekao u tehnickoj iz nacrtne geometrije i drugih strucnih predmeta je isto ok ali samo da znas da se sve to sto tamo uradis za jednu skolsku godinu odradi na Gradjevinskom za manje od 2 nedelje

, sto bi lako nadoknadio uz radne navike koje bi imao ili imas iz gimnazije, jer bi opet to osnovno iz necega sto nije u potpunosti suva nauka brzo skontao ako si dobar i vredan djak, sto ces teze uraditi sa pomenutim oblastima iz matematike i fizike. Ipak, imam jedno iskustvo, a to je od prijatelja sa ETF-a koji kaze da je na prvoj godini gimnazijalce pokosio najvise jedan predmet: Osnovi elektrotehnike, dok su ovi iz tehnicke najvise stradali zbog mate i fizike

, te eto vidis da bilo sta ima svoje prednosti i mane
- Da ne palam*udim vise, jer si se verovatno smorio, za prijemni moras spremiti dobro matematiku i fiziku, samo pazi ako imas neke izostavljene ili lose utvrdjene oblasti, budi vredan, profesori su eto kao na svakom faksu ima nezgodnih ali ima i onih koji super objasnjavaju (da ne mislis da lako prolazis kod njih

), eto vidi kakvi su prosli prijemni bili, vezbaj i naravno moras biti vredan, srecno!