Handsome Brown
Zainteresovan član
- Poruka
- 413
Norveška nikad nije bila član EU, imaš pogrešan izvor informacija. Oni su, na referendumu čini mi se 2 puta odbili da pristupe Uniji, 70-ih i pre par godina. Međutim poređenje Norveške i Srbije je u najmanju ruku neumesno. To je zemlja koja u ovom momentu ima verovatno najviši standard u Evropi, i koja taj status gradi decenijama ako ne i vekovima. Kao i Švajcarci oni imaju neke svoje interese i računice koje ih drže van članstva, pretpostavljam da bi davanjima u zajedničku kasu EU kao bogate zemlje samo gubile a ništa ne bi dobijale, jer one i danas imaju odličnu saradnju i veze sa EU. Siromašne zemlje kao mi , Bugari, Rumuni, Hrvati etc naravno da se polomiše da uđu, jer im je članstvo jedina šansa da svež kapital u većem obimu stigne. Sami smo već pokušali, pa evo dokle smo dogurali.Giovanna:Pomenula sam Norvesku jer znam da je posle dosta muka izasla iz EU. I mi bi mogli jako lepo da funkcionisemo sami i bez EU samo je potrebno da interesi gradjana budu na prvom a ne poslednjem mestu kod nasih Vladara.Kako god,ja nisam za Eu....ali postujem tvoju teznju i zelju za ulazak u EU....