GRADJANI STEDITE STRUJU-A SAMO 10% LJUDI SE GREJE NA STRUJU,KOJI SE MUCE

SrdjanSerbia

Početnik
Poruka
22
POLITICARI APELUJU DA SE STEDI STRUJA.A U STVARI,SAMO 10% LJUDI SE GREJE NA STRUJU.
TO JE NENORMALNO I UGROZAVAJU SE SAMO ONI KOJI SE GREJU NA STRUJU,A NJIH JE 10% SAMO.
ZONE ZA SKUPU STRUJU,UGROZAVAJU SAMO 10% LJUDI,KOJI SE MUCE SA PRESKUPOM STRUJOM I PAPRENIM RACUNIMA.A KAO BRINU SE KAKO LJUDI ZIVE.TREBA DA UKINU ZONE ZA SKUPU STRUJU
I ONDA NECE BITI UGROZENI ONI KOJI SE GREJU NA STRUJU.
A NA LJUDIMA KOJI SE GREJU NA STRUJU,NAJVISE ZARADJUJU / I JOS OPOMINJU. SRAMOTA

SRAMOTA JE STO SU UVELI ZONE ZA SKUPU STRUJU-JER ONE POGADJAJU SAMO 10% LJUDI KOJI SE GREJU NA STRUJU.LJUDI KOJI SE GREJU NA CENTRALNO GREJANJE,NE PREKORACAVAJU NI PRVU ZONU.
TREBA PROTESTVOVATI ZBOG TOGA,ALI NAZALOST ONI KOJI SE GREJU NA STRUJU-SAMO 10% LJUDI,NE
BI SE OKUPILO U NEKOM VECEM BROJU.I JOS APELUJU NA STEDNJU.A JADNI LJUDI SE SMRZAVAJU.
SRAMOTA I NENORMALNO

Ja se grejem na struju i mogu samo da potvrdim jedno. Grejem se jeftinije od moje majke koja placa centralno grejanje tokom citave godine.
То је предност за корисника јер јој је рачун за испоручену топлотну енергију развучен на 12 месеци уместо да га плаћа сукцесивно месец за месец по двоструко већој цени(6 месеци од половине октобра до половине априла)+што део рачуна током године поједе инфлација.

Tacno je. Ali ja sam s 3 grejna tela u stanu (1xTA pec, 1x mermoterm radijator i 1x grejalica za po potrebi') imao racun do 10.000 din.. Mene je dakle u najgorem periodu (decembar-januar) struja iznosila nesto manje od 152din po m2 (stan ima 66m2) s tim da je u tu cenu usla i struja potrosena za pranje, kuvanje, peglanje, svetlo... Neka neko ko ne vodi racuna da se greje samo po jeftinoj struji potrosi i 15.000 to je u ukupnom zbiru manje od recimo nekih 7.600 mesecno koje bih placao samo za grejanje x 12 meseci (106.6 din po m2 + 8% PDV) i uz to bih morao da placam redovni racun za struju od cca 3.000 din. I da ne bude zabune, nemam toliki racun za struju tokom citave grejne sezone.

Tacno je. Ali ja sam s 3 grejna tela u stanu (1xTA pec, 1x mermoterm radijator i 1x grejalica za po potrebi') imao racun do 10.000 din.. Mene je dakle u najgorem periodu (decembar-januar) struja iznosila nesto manje od 152din po m2 (stan ima 66m2) s tim da je u tu cenu usla i struja potrosena za pranje, kuvanje, peglanje, svetlo... Neka neko ko ne vodi racuna da se greje samo po jeftinoj struji potrosi i 15.000 to je u ukupnom zbiru manje od recimo nekih 7.600 mesecno koje bih placao samo za grejanje x 12 meseci (106.6 din po m2 + 8% PDV) i uz to bih morao da placam redovni racun za struju od cca 3.000 din. I da ne bude zabune, nemam toliki racun za struju tokom citave grejne sezone.

све у свему натежемо се са дерикожама око 30-50 еур једног рачуна што је показатељ платежне моћи и разлога самоубиства дела пензионера који су на својим плећима "изградили" ову земљу
други нам стиже као атач за тијанићев сервисер

а једемо дробено изгледа

види се да смо да правом путу

треба да је срамота естаблишмент
струја вода и ресурси ове земље припадају грађанима а не тетинима и пашенозима за саветничке плате

Iskreno grejanje i u drugim, razvijenijim zemljama nije jeftino.
Moj kolega u Austriji pravi kucu s neverovatnih 25cm debelom izolacijom, u EU je minimalna mislim 15 ili 16 cm. a mi se u Srbiji hvalimo kada stavimo i citavih 5cm izolacije. Kolega stavlja onoliku izolaciju jer mu kuca onda ima status energetski stedljive kuce.

све док се упоређујемо и усклађујемо са западом биће све више овако док БГ не постане детроит

што се не упоређујемос а гадафијевом либијом?

него и они су изгурали, ко и ми, ван ромпеј нам прдне у сваку чорбу због ради мирођије

Не спорим ја да је грејање на струју јефтиније, само кажем да је повољније плаћати централно грејање топлани преко целе године него сукцесивно месец за месец.
Е сад...сем у Француској која на својој територији ,,гаји" највећи број нуклеарних реактора спрам и територије и броја становника, грејање на струју нигде у Европи(и такође и у свету) није исплативо, па не би требало ни код нас, али се ниском ценом одржава социјални мир и нажалост раубује електронергетски систем.
Заправо чак и када би преполовили број запослених у ЕПС-у ова цена не би обезбедила просту репродукцију постројења ЕПС-а тако да док траје траје.

Кад би Кинези иградили нуклеарку у Србији, то би био спас, нуклеарке су у свему нај, а инциденти су ретки, то је као авионске несреће - има их, али неупородиво мање људи погине у авионским несрећама него у аутомобилу; има особа који дрхте од страха у авиону "да не падне", а кад су у колима са уживањем претичу преко пуне линије и слично.

Кад би Кинези иградили нуклеарку у Србији, то би био спас, нуклеарке су у свему нај, а инциденти су ретки, то је као авионске несреће - има их, али неупородиво мање људи погине у авионским несрећама него у аутомобилу; има особа који дрхте од страха у авиону "да не падне", а кад су у колима са уживањем претичу преко пуне линије и слично.

Eih... kada bi se to tako povrsno gledalo...
Zbog nesavesnih vozaca ne pogine vise hiljada, pa i desetina hiljada ljudi...
A tu su i druge posledice... Prosetaj do Ukrajine ili Japana, tamo gde su nuklearke eskplodirale, pa ces mozda da zapazis o kojim se posledicama radi...

Slazem se da bi nam dosta pomoglo da imamo nuklearnu elektranu i da su nesrece retke, ali to mozda u Nemackoj, Engleskoj... Mi smo jos uvek u ovakvoj Srbiji i nace se necak nekog politicara koji svoj posao ne zna, ali hoce da zaradi na mufte i kome ce "crveno dugme" da bude interesantno....

Nego da pitam... El nama fali struja pa se zove na stednju ili bi trebalo da stedimo jer nam fali para?

Eih... kada bi se to tako povrsno gledalo...
Zbog nesavesnih vozaca ne pogine vise hiljada, pa i desetina hiljada ljudi...
A tu su i druge posledice... Prosetaj do Ukrajine ili Japana, tamo gde su nuklearke eskplodirale, pa ces mozda da zapazis o kojim se posledicama radi...

Slazem se da bi nam dosta pomoglo da imamo nuklearnu elektranu i da su nesrece retke, ali to mozda u Nemackoj, Engleskoj... Mi smo jos uvek u ovakvoj Srbiji i nace se necak nekog politicara koji svoj posao ne zna, ali hoce da zaradi na mufte i kome ce "crveno dugme" da bude interesantno....

Nego da pitam... El nama fali struja pa se zove na stednju ili bi trebalo da stedimo jer nam fali para?

Па само Украјину и Јапан (где је био цунами разлог инцидента а тога у Србији нема) си и могао да наведеш - других великих инцидената није ни било.

Странке тзв. "зелених" су седамдесетих урлале против изградње нуклеарки, а осамдесетих их једну по једну и затвориле, мислим да су их у Француској затворили највише, зашта им је послужио инцидент у Украјини (који је можда био и резултат специјалног рата, јер стварни разлог инцидента никада до краја није испитан, нити доказан), а данас и Западна Европа размишља о неминовности масовног повратка нуклеарки.

p.s. Ја сам рекао да нуклеарку изграде Кинези, а који би је и одржавали, и ту се не био мотао неки радикал без беџа запослен преко СНС који ће да притиска дугмиће, а не зна које дугме чему служи..

Poslednja izmena:
Ccccc...
Šta vas je zaštičenih *********.....
Jedan kalolifer od 1,7 kw potroši mesecno nekih 20- 25.000,oo din, po obračunima Elektrodistribucije za prosečne ( ne komunističke građane)....

Па само Украјину и Јапан (где је био цунами разлог инцидента а тога у Србији нема) си и могао да наведеш - других великих инцидената није ни било.
:rotf:
Острво три миље у Пенсилвенији.
Ае паљба с теме спамеру и незналице.
Странке тзв. "зелених" су седамдесетих урлале против изградње нуклеарки, а осамдесетих их једну по једну и затвориле, мислим да су их у Француској затворили највише, зашта им је послужио инцидент у Украјини (који је можда био и резултат специјалног рата, јер стварни разлог инцидента никада до краја није испитан, нити доказан), а данас и Западна Европа размишља о неминовности масовног повратка нуклерки.
???
Тупили јел имаш ти образа и мере у лупетању?
Немачка као најјача привреда Европе затвара све нуклеарке, Шведска такође, Аустрија је затворила једну једину у Цетендорфу, Белгија исто затвара...
Једино Француска углавном остаје на истом броју.

Poslednja izmena:

Poenta ove price koju ti pricas je I U PITANJU: KAKO se ti grejes sa tim grejnim telima?
Veoma dobro znam, jer dok sam ziveo sa matorima, oni su se dugo godina grejali na struju.
Kad odes u toalet preko dana, jel` ti se uhvate ledenice na du.pe?:rotf::rotf: :rotf::rotf:
Postoji i vise nego kvalitativna razlika izmedju takvog grejenja i grejenja centralnim grejanjem.

A to je onda: Koliko para, toliko muzike.

Странке тзв. "зелених" су седамдесетих урлале против изградње нуклеарки, а осамдесетих их једну по једну и затвориле, мислим да су их у Француској затворили највише, зашта им је послужио инцидент у Украјини (који је можда био и резултат специјалног рата, јер стварни разлог инцидента никада до краја није испитан, нити доказан), а данас и Западна Европа размишља о неминовности масовног повратка нуклерки.

Ne tih razmera ali se nesrece desavaju
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_power_accidents_by_country

Ne uticu direktno na stanovnistvo, ali posledice po stanovnistvo postoje...

No, nisam ja protiv nuklearnih elektrana, nego sam svestan kako sistem funkcionise u Srbiji i ne sumnjam u to da bismo sa nuklearkom prosli gore od Ukrajine.
Nije nam nuklearna energija na vrhu liste stvari koje treba srediti/obezbediti u Srbiji.

U komentaru sam se osvrnuo na paradoksalno poredjenje koje je cesto kada se prica o nuklearnim elektranama i incidentima u istim :)
Hteo sam da kazem da nema smisla porediti takve nesrece sa bilo kojim drugim....

:rotf:
Острво три миље у Пенсилвенији.
Ае паљба с теме спамеру и незналице.???
Тупили јел имаш ти образа и мере у лупетању?
Немачка као најјача привреда Европе затвара све нуклеарке, Шведска такође, Аустрија је затворила једну једину у Цетендорфу, Белгија исто затвара...
Једино Француска углавном остаје на истом броју.

Немаш ти појма.

Аустрија је, за твоју информацију, земља Средње Европе, а Шведска је скандинавска земља.
Западну Европу чине Француска, земље Бенелукса и Велика Немачка.

И данас увиђају да ће морати да поново нуклеарке да пуштају у погон, јер је су нуклеарке у свему нај.

Немаш ти појма.

Аустрија је, за твоју информацију, земља Средње Европе, а Шведска је скандинавска земља.
Западну Европу чине Француска, земље Бенелукса и Велика Немачка.

И данас увиђају да ће морати да поново нуклеарке да пуштају у погон, јер је су нуклеарке у свему нај.
Тупили Белгија и Немачка затварају нуклеарне електране.
Жали се Меркеловој, али фри нуклеар зона, капиш?
А затварају и у Скандинавији, Аустрији, Грчка је одустала, и затварају у Италији.
И утуби да је први велики инцидент са цивилном Н.Е. био на острву три миље у Пенсилванији, САД, што чак ниси ни знао.
Незналице комуњарска.

Тупили Белгија и Немачка затварају нуклеарне електране.
Жали се Меркеловој, али фри нуклеар зона, капиш?
А затварају и у Скандинавији, Аустрији, Грчка је одустала, и затварају у Италији.
И утуби да је први велики инцидент са цивилном Н.Е. био на острву три миље у Пенсилванији, САД, што чак ниси ни знао.
Незналице комуњарска.
Ем ме баш заболе за Пенсилванију, ем не може ни да се пореди са Украјином и-или Јапаном.

Али у реду, ето додајмо и Пенсилванију и то су 3 (словима: три ) велика инцидента.

Не знаш ни где се налази Аустрија, стављаш је у Западну Европу, а као знаш где је Пенсилванија, хахаха.

Poslednja izmena:
Pazi paritet:
Domačinstvo koje ima preko 100m2, sa 3 kupatila, 2 klima uređaja, 5 TA peči, plus ostali potrošači dvorišna osvetljenja, alarmi i kamere,itd, mesečna potrošnja zimi u proseku je bila oko 20.000,oo din.

Domačinstvo od nekih do 20 m2, koje ima 2 sijalice od 20w štediše, jedan TV, nema kupatila ni bojlera, niti bilo kakve druge nuz potrošaače, ima u proseku preko 50.000,oo din mesečno zaduženje, koje sudskim putem Elektrovojvodina opterečuje porodicu bez prihoda....

UAAA ZLIKOVAČKA KOMUNJARSKA ELEKTRO MAFIJO!

Poslednja izmena:
Ем ме баш заболе за Пенсилванију, ем не може ни да се пореди са Украјином и-или Јапаном.
Заболе тебе мозак, ако га имаш, него не знаш како да оправдаш властиту глупост.
Ајд настави да се излупетаваш.
:per:

Заболе тебе мозак, ако га имаш, него не знаш како да оправдаш властиту глупост.
Ајд настави да се излупетаваш.
:per:

Ајде човече, како те није срамота да се бламираш твојим "познавањем ствари" а немаш појма ни о чему, не знаш ни да је Аустрија земља Средње Европе, а ово ти је био други пут да је погрешно географски лоцираш у Западну Европу, зато сам те и опоменуо, да ти се не смеју форумаши.

Back