Грађани не морају да легализују објекте- објекти моћи ће да се стављају под хипотеку

dualcore

Ističe se
Banovan
Poruka
2.855
Sačuvaj me Bože.....e zemljo Srbijo

Velja ti kaže da ako ne želiš da prodaš svoju kuću onda je dovoljno da je upišeš u katastar nepokretnosti ( ovo objašnjenje oko katastra i urbanističkog plana je totalno suludo a i oko upisa vlasništva) i sve možeš sa njom da radiš, i da dobiješ kredit, i da je pokloniš, ali ne možeš da je prodaš. E, sad, ako to bude obaveza banke u samom Zakonu, banka će uzeti i takve kuće kao garanciju za kredit ali će njohovu vrednost toliko da snizi usled rizičnosti i naknadnih troškova legalizacije da ih niko neće ni davati pod hipoteku. Ako u zakonu banke to ne obavezuje, one ih neće ni priznavati kao hipoteku. U svakom slučaju onaj ko traži kredit je u gadnom sosu, jer ima imovinu koja ne vredi na tržištu.
E, ali ako rešiš da prodaš kužu, onda moraš da istu legalizuješ.
Igra mačke i miša i bacanje prašine narodu.
Pa naravno da ću da legalizujem kuću jer ne znam šta nosi dan a šta noć.

da li to znači da sada može da se upiše u katastar a kad budem hteo da je legalizujem,odnosno platim da bih je mogao prodati?
dakle prođe onaj rok do kraja 2014,navodno a ja rešim 2016 da prodam kuću-imam li pravo tada da tražim legalizaciju?

a ovo oko poklona je najjača fora-pa ja i kupac ćemo lako da se dogovorimo kako ću ja njemu da"poklonim" kuću:per:

Poslednja izmena:
hahahaahahahaha ne znam, pitaj Velju :zcepanje:
pa ako ovo bude, da ne mora da se legalizuje osim ako nije za prodaju, onda rok od 2014 se briše iz zakona.

Koliko sam razumela, cilj je da ako ne ostvaruješ prihod od kuće onda ne moraš da je legalizuješ, a ako želiš da ostvariš prihod od prodaje, onda moraš da je legalizuješ tada kad poželiš.
Ali Velja zna detalje, ja ovo vako, laički :lol:

eeeeeeeeeeee za ovo :per: si se malo.....preračunao :lol:

Poslednja izmena:
Прича се о великом порезу на имовину, да ли ће држави бити довољан упис у катастар да некоме наплати порез?

hoće....poraz na imovinu je porez na vlasništvo nad imovinom, a za to je merodavan kupoprodajni ugovor i katastar a ne legalizacija

Pravilo....kad god ti država obećava neko smanjenje, neku povlasticu, ne veruj.
To je vrlo jednostavno. Budžet je državna kasa. Ona mora da se napuni nekom sumom novca, tj. prihodom. Državni prihod je narodni trošak. Ako jedan prihod država smanji ona mora da poveća drugi. E sad, da li će da potkači samo privredu i indirektno gradjanstvo, ili direktno i jedne i druge je pitanje teoretičara i onih koji se bave proračunima. U svakom slučaju kasa mora da se napuni.
jedini i najnepopularniji način, da državi od te kase ostane više para a da ne optereti većim nametima gradjane i privredu, je da ta ista država smanji sopstvene rashode. E, to neće da bude :lol:

Ni vlada nije legalizovana, i pod hipotekom je MMF-a.
Premijer je iz koalicije koja je osvojila 14% glasova lazuci penzionere. Politicki autsajder.
Vlada je formirana jer su na vagu dodali jos goreg autsajdera, Mladju Robiju. Da se nisu uortacili sa Robijom, zuti bi lako osvojili vlast.
Ali Mladje vise nema, pa ni ova vlada vise nema vecinu.
Na cemu stoji?
Levitira?
To moze samo srpska nenormalna stranka. Zakoni fizike, hemije, matematike, etike, postenja i javnih obecanja za njih ne vaze.

Dakle, vlada je nelegalna, objekti su nelegalni, porez je nelegalan, drzavna kasa i imovina podhipotekom MMF-a.
A biraci? Da li su biraci - saucesnici u kradji - nelegalni?

- - - - - - - - - -

Izvini ako sam promasio pdf, iznerviro sam se citajuci nebuloze.

Mislim da bi u tom slučaju rušili sve, a legalizovanim dali neku kompenzaciju. Mada realno Velja samo zastrašuje da bi prikupio što više para u budžet.

Kako to misliš?
Srušiće zgradu od 40 stanova, ako su neki pristali da legalizuju a neki ne:rotf::rotf:

Back