Građani besni: novi namet, rok za plaćanje 15 dana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Na više od milion adresa građana u Srbiji pristižu rešenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje, za ovu i prošlu godinu, od oko dve i po milijarde dinara.

Ova naknada, sama po sebi, izaziva revolt građana, kojima nije jasno "šta im se to odvodnjava" i zašto dvogodišnji namet mora da se plati odjednom, pišu Večernje novosti.

Prihodi ostvareni od naknada za vode, dakle i od naknade za odvodnjavanje, koriste se za finansiranje poslova od opšteg interesa u oblasti upravljanja vodama. A to su uređenje vodotoka i zaštita od štetnog dejstva voda, uređenje i korišćenje voda, zaštita voda od zagađivanja, izgradnja, održavanje i upravljanje melioracionim sistemima, izgradnja, održavanje i upravljanje regionalnim i višenamenskom sistemima - ističu u Direkciji za vode pri Ministarstvu poljoprivrede i zaštite sredine.

Opširnije...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=22&nav_id=1202163

Dokle bre više?!

Taman da penzioneri vrate onu crkavicu koju nedavno dobiše... majstori,majstori...

Država ubija ljude u pojam i jednostavno nas tera da odemo iz nje. Žalosno.

Na više od milion adresa građana u Srbiji pristižu rešenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje, za ovu i prošlu godinu, od oko dve i po milijarde dinara.

Ova naknada, sama po sebi, izaziva revolt građana, kojima nije jasno "šta im se to odvodnjava" i zašto dvogodišnji namet mora da se plati odjednom, pišu Večernje novosti.

Prihodi ostvareni od naknada za vode, dakle i od naknade za odvodnjavanje, koriste se za finansiranje poslova od opšteg interesa u oblasti upravljanja vodama. A to su uređenje vodotoka i zaštita od štetnog dejstva voda, uređenje i korišćenje voda, zaštita voda od zagađivanja, izgradnja, održavanje i upravljanje melioracionim sistemima, izgradnja, održavanje i upravljanje regionalnim i višenamenskom sistemima - ističu u Direkciji za vode pri Ministarstvu poljoprivrede i zaštite sredine.

Opširnije...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=22&nav_id=1202163

Dokle bre više?!

Taman da penzioneri vrate onu crkavicu koju nedavno dobiše... majstori,majstori...

Država ubija ljude u pojam i jednostavno nas tera da odemo iz nje. Žalosno.

Kad postavim pitanje od opsteg interesa svi me gledaju belo kao da sam novinar, pa cu neke pare za sebe tu da iskopam....
A kad se boris samo za sebe onda ti svi daju podrsku , kao heroj si, junak, a to je onda samo pojedinacna varijanta i slucaj...

Niko nece u zatvor za neracionalno trosenje novca prikupljenog za uredjenje vodotokova, osim ako se zameri Vucicu...

Na više od milion adresa građana u Srbiji
pristižu rešenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje,
za ovu i prošlu godinu,
od oko dve i po milijarde dinara.
...

Mene nervira kad stiže nešto tako retroaktivno, bez upozorenja !

Skoro sam platio unazad neki račun
i morao da spiskam svu kintu koju sam skupio za letovanje.

A odvajao sam svaki dan ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back