(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
GRAD
Juče, oko 18 sati....prva asocijacija dok sam snimala. Svaki put kad prisustvujem nekoj nepogodi imam sličnu asocijaciju i osećaj užasavajuće bespomoćnosti.
Kao neki važni razbesneli Gospodin
Kome sujeta, prilično zrelih godina, gospodari
(godine zrele donose težinu...mlade, imaju svoju lakoću
rominjajuća Kiša mi izgleda kao mlada Diva, rodna, plodna
a jaka olujna Kiša na gnev povredjenog ega vremešne Gospe)
sasu sav dugogodišnji bes i sav svoj ledeni tovar
što u sebi stvori ga stvarajući sebe ledenog
o posledicama ne misleći
već besom svojim oko sebe sve kidajući.
Priroda je.....kao i ljudi
mnogo ima lica, lepih i ružnih
bes je....nemoć
koja ostavlja tragove na okolini
I kada prodje......tragovi uništenja su tu, zauvek.
Priroda i ljudi....isto a različito
Noć. Ne kasna. Prohladna. Tišina medju opalim laticama i ružama. Bebe spavaju, Maca gleda tv, Maki je izašao. Izadjoh na trem da ispratim naporan dan sa gutljajem-dva vina. Volim to...tu tišinu obučenu u crno. Volim da sama složim dan i sa mirom se ušuškam u san i ruke. Ma kakvo vreme da je, ma koliko da sam umorna, izadjem bar na kratko da danu kažem laku noć.
Dobro je da je grad pao ovde a ne na neke useve, kao što učini razulareni Gospodin u mom Aleksincu, ili bilo gde drugde gde ljudi žive od poljoprivrede. Dobro je...

PS Dobar daaaan......sunčan, lep, nasmejan....i prepun obaveza, ali su lepe