Grad ogledalo u Saudijskoj Arabiji

• Začetnik teme Začetnik teme The V
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

The V

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.682
Ne znam gde treba ova tema da ide, pa neka je ovde. Jeste ovo novost od pre godinu dana ali ako nije ovde pomenuta, evo da popričamo sada. Videh da u Saudijskoj Arabiji prave jedan ogroman grad koji ide u visinu (500m) i dužinu od 170km dok mu je širina (200m) ne tako impozantna kao ostale dve mere. Ovo je grad budućnosti i baš bih voleo da živim u jednom takvom.

Ne znam gde treba ova tema da ide, pa neka je ovde. Jeste ovo novost od pre godinu dana ali ako nije ovde pomenuta, evo da popričamo sada. Videh da u Saudijskoj Arabiji prave jedan ogroman grad koji ide u visinu (500m) i dužinu od 170km dok mu je širina (200m) ne tako impozantna kao ostale dve mere. Ovo je grad budućnosti i baš bih voleo da živim u jednom takvom.

Пошто квадрат ...кубик .... или већ како се продаје ?

@Тихи

Još uvek nema tih informacija. Ali se očekuje da do 2030-te živi preko milion ljudi.

Боље да је 500 М широк а 200 М висок ... Ефикасније је кретање постранце него горе доле .....

И Да није линија .. него круг ... палачинка ... сратиле би се путање

Ето толико о ефикасности

Боље да је 500 М широк а 200 М висок ... Ефикасније је кретање постранце него горе доле .....

И Да није линија .. него круг ... палачинка ... сратиле би се путање

Ето толико о ефикасности
Nisam arhitekta, sigurno postoje razlozi zašto je to tako. Mada, sada kada razmišljam, ovo je više kao zatvor. Nema bežanja, nema bilo kakve pobune ako dođe do tiranije. :D

Što bi da živiš u takvom gradu?

Većina kruzera je oko 300m dugačko, 50tak metara visoko i pazite sad oko 30m široko...

Oko 10m.
... а колико је 'дубоко' .... колики им је газ .. акка кобилица
Zavisi... Imaš sve na wikipedii o skoroj svakoj krstarici na svetu...

Seaside-class ships are powered by a diesel-electric genset system, with four Wärtsilä engines driving GE Marine electrical equipment. Main propulsion is via two propellers, each driven by a 20-megawatt (27,000 hp) electric motor; four forward and three aft 3.1-megawatt (4,200 hp) thrusters allow for close-quarters maneuvering. The system gives the vessels a maximum speed of 21.3 knots (39.4 km/h; 24.5 mph).

Ja sam na takvoj od Božića..
Draft se zove za to što si pitao. 8.8m...
Oko pola posade spava pod morem...

https://en.wikipedia.org/wiki/Draft_(hull)?wprov=sfla1

Ko će da pere sva ta stakla? :ceka:
Iako deluje zanimljivo ne privlači me naročito tu da živim. prvo zato što ne volim nešto pustinju, drugo što ne volim toliko komšija, nema šumica, bašta...Vidim ima gore kao neki parkić...
170km je prilično dugačko, ne znam kako će takva jedna građevina koja bukvalno deli prostor u dva dela delovati na biljke i životinje koje tu žive...ako žive...

Ko će da pere sva ta stakla? :ceka:
Iako deluje zanimljivo ne privlači me naročito tu da živim. prvo zato što ne volim nešto pustinju, drugo što ne volim toliko komšija, nema šumica, bašta...Vidim ima gore kao neki parkić...
170km je prilično dugačko, ne znam kako će takva jedna građevina koja bukvalno deli prostor u dva dela delovati na biljke i životinje koje tu žive...ako žive...
Šta znam, nova ideja, deluje mi privlačno da probam taj koncept jer je sasvim nov, nešto inovativno, futuristički.

Šta znam, nova ideja, deluje mi privlačno da probam taj koncept jer je sasvim nov, nešto inovativno, futuristički.
Čisto subjektivna stvar. Kao što sam rekla i meni deluje zanimljivo kao projekat ali eto, ja lično ne bih tamo da živim, ne volim mnogo veštačke stvari,
Ono da se poseti, vidi ok...ali bih pre imala livadu sa konjima nego kockicu metala i stakla, ako me razumeš :)

Čisto subjektivna stvar. Kao što sam rekla i meni deluje zanimljivo kao projekat ali eto, ja lično ne bih tamo da živim, ne volim mnogo veštačke stvari,
Ono da se poseti, vidi ok...ali bih pre imala livadu sa konjima nego kockicu metala i stakla, ako me razumeš :)
Svakako. I ja bih radije živeo u nedođiji kada bih mogao biti samostalna jedinka. Off grid što bi se reklo. :P

Back