"GRAD NA VODI" BUDUCNOST BEOGRADA !!!

Postanak beograda,ide vekovima unazad.Ali mora se priznati,da beograd nije doziveo
svoj dalji razvoj,kao drugi veliki evropski gradovi.KO je za to krivac,pa zna se.
Renesansa,koja je pocela negde 142O godine,nije mogla da se ostvari u Srbiji.

Zasto nije mogla,pa iz jednog jednostavnog razloga.Srbija se konacno oslobodila od
"zagrljaja" Otomanske Imperije,tek pocetkom devetnaestog veka.Ali ovom odlukom,
da se gradi Beograd na vodi.Beograd ce jednim korakom,dostici sve te
moderne evropske gradove.

Obzirom,da ce biti primenjena,najnovija svetska dostignuca u gradjevinarstvu,mislim
da ce beograd,ne stici,nego i prestici,mnoge evropske gradove,koji su do sada,slovili
za neobicno lepe i moderne.:klap:

beograd-na-vodi-kula-soping-mol-izgradnja-vlada-srbije-1394930896-462677.jpg

...na ovoj slici dato je arhitektonsko rešenje nekakve kule , tržnog centra i tako to...mnogima ova kula simbol je obrezanog penisa....istoriji čovečanstva poznat je kult penisa , stoga ovaj simbol kulta obrezanog penisa , treba da svedoči o muslimizaciji balkana , pa evrope....
...ne treba mnogo biti obavešten , pa prepoznati takva strahovanja i njihove tvrdnje u poreklu investitorskih para...
...samo budale misle da ova najezda izbegličkog muhamedanstva nije smišljen , dobro planiran i finasiran posao....
...svakog tog izbeglicu , koji prođe kroz našu prestonicu , samo put košat prosečnih 5 hiljada evra , a verovatno i više od toga da stigne , recimo do švedske...svak od njih ima komunikacionu opremu za cirka 500evra...nek ga klopa košta još dodatnih 2 hiljade evra...brat bratu ceo poduhvat kreće se od nekih 8-12 hiljada evrića...čovek koji ima tu lovu u kešu , zarađenu svojim radom , pre će otpčeti nekakvu delatnost , a neće krenuti putem kriminala , neizvesnosti , i koječega...prosečna starost tih alahovih vojnika je dvadesetak godina....ako ovako nastave , osvojiće ovropu za par decenija....

...begradske kule na vodi , peniske obrezanice , biće sabirni centar najezde muhamedanaca...čik pogodi Lorde gde će biti najveća balkanska džamija - u staklu !

...no za predviđanje globalne budućnosti , treba znati istoriju grada - od vremena kad su iz tih atara , koji su bili sabirni centar iz koga su kao horde , krenuli kelti i propali u osvajanju jugoistoka ..... ti isti atari bili su sabirni centar mnogim vojskama , na svojim osvajačkim putevima...tu su i osmanlije u ime muhamedanstva imali sabirni centar , bazu za osvajanje srednje i severozapadne evrope pa su propali...sad su došli na ideju da migraciono ekonomskim moćima izvrše okupaciju evrope i prevaziđu osmanlije...a ideju su im uvalili naši radikalni narodnjaci , sa onom tezom : gde su srpski grobovi tu su srpske zemlje ...a ovi su to preradili malo : gde su muhamedanske kuće i porodice , tu su muhamedanske države u slavu Alaha....
...i pošto je narodnjačka intelektualna vlast pokrenula ovaj projekat obrezanog penisa , pa ga potpomogla sa odlukom da prima muhamedanske azilante u broju od nekoliko stotina , može se prostom matematikom izračunati kad će pravoslavna prestonica postati muhamedanska.....

..čestitam na projektu !...svaka čast ! ...svetski , nema šta !

Био сам у петак у НС послом и нашао на многим местима занимљив плакат с буљавим Вучићем и текстом испод: Буди идиот и опет гласај за Вучића!
Мислим да је то репродукција са портала Вукајлија, али није битно, исто важи и за БГ на води, тлапња, магла и глупост.
Треба имати посебну жицу глупости и поуздати се у илузију БГ на води.

...kažu , dobio bot nesnosnu glavobolju , kojoj nema leka...ekipa državno priznatih lekara , reši da mu otvori glavu....kako rešili , tako učinili....kad tamo čudo...glava prazna , samo jedna nit između ušiju...dok se doktori izčudžavaju , specijalista iz sarajevske državne medicinske uprave , makazama švićne nit....botu se otvore usta i ispadne jezik , a uši ko lovačkom keru padoše i posta klempa...ali zato , skoči sa operacionog stola , sav srećan što se oslobodio nesnosne glavobolje....

...reče jedan doktor , kolega , ti mu iseče pametnu nit , i oslobodi teških društvenih briga ovog pacijenta , društveno političkg korisnog agitacionog radnika !

....misli šda je to to i u ovom slučaju , beogradskih voda !?

...Loni,
necu da Faraonn ima s Tobom
nedorecenosti...
ako si i Ti za vodenost
a Bjelilo da se zapostavi
proglasicu skalamerijom
sve falusne nebodere
jer
nije vrijeme simbola
stara je to skola...
a,
nema nikakvog traga
od koga je doslo planiranje
niti bilo kakav trag
ko stoji iza vodenosti
osim ako se pozivaju da je
ova nasa starica Zemlja
poznata oddavno kao ,-vodena Planeta...

...zbaš Faraone , mene može da ubije samo radoznalost i moja glupost - tako da ću nekom zgodom da navratim i čulno da upoznam te simbole beogradskih intelektualaca , jerbo ja mnim da sile , strašne i neznane , treba upoznati iz svih uglova , kako bi ih bar nadživeo ako ne i pobedio...tako da , ovakav kakav sam , ne mogu da rečem da neću preko Brankovog mosta...divim se tvojoj datoj reči....velika je stvar poštovati svoju datu reč i ako treba za nju sebe dati....čovečno je to....još ako ta reč vidi daleko , za opštu korist , opstanak , rast i razvoj - onda skidam kapu....
....nisam siguran da beogradske vode sa ovim simbolima donose opštu korist , opstanak , rast i razvoj....zato ovako i govorim !

...Loni...Loni...
...gdje te god sretem
skinem sesir i naklon uradim
kao metaniju
a i kad osjetim samo prisustvo
intrigantno je pratiti tvoju radoznalost koja vodi porijeklo od Gilgamesa...Veda...
u ime toga
moram da opravdavam i sebe i tebe
kad korake umrsimo ili pogresno krenemo
samo
ti si surovo radoznao
jer dajes sebi zadatak dostizanja sve dokle je puta a i Put ces poplocati ako mislis da treba...
...kapetanu kad brod tone
nikad vise nece
kapetanisati
ali ce voljeti more
no,
kad ti to more u marine obalske zakriju
kapetani su na putu prema pustinjama
smatraju
da su one nekad more bile...
...pozdravljam te Prijatelju i oprastaj...:bye:

Znaš Faraone , kad čujem ovog pojca , bez da razaznajem reči , njegov poj me povuče u prostranstva duboke , preduboke prošlosti....kao da iz tog pjanja čujem zov predaka i njihovih pokoljenja - šta li...tek tonem u neodređenost koja iz mene kasnije isključa u nekakvim saznanjima...neznam..ali nekako novim se osećam , a opet duhovno težim !....možda starim !

" Knez Mihajlovom i centrom, nogu pred nogu, svake večeri, korziraju bule. Pokrivenih kosa, u crnim haljinama do zemlje, kako im vera nalaže, ruku prekrivenih zlatom, vode decu za ruke. Bula je sad toliko da su počele da nas odmeravaju. One nas, Beograđanke, u svojoj zemlji, u svom gradu, u letnjim haljinama, kako nalaže leto, na plus četrdeset. Valjda smo za njihove pojmove pregolišave? Hoćemo li se uskoro morati da im se izvinjavamo?
Mladići, momci, muškarci srednjih godina, svetlih i tamnijih lica, crnih kovrdžavih kosa, obučeni dobro, koji neprekidno govore u mobilne telefone nekim čudnim srpskim ili svojim jezicima, i hodaju u grupama, razmileli su se Beogradom. Starijih nema. Novca imaju. Sede po vračarskim kafićima. Jedu i piju. Troše, bučni su, deca trče između stolova. Roditelji ih ne opominju. Samo zagledaju nas. Je li im je to običaj? Ne znam. Jesu li to jadni migranti koji jedva čekaju da nastave svoj put ka EU? "
http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/stranci_u_beogradu.1119.html?news_id=306368

...i naravno usledilo je izvinjenje....fin smo mi svet...mnogo fin...plaćamo i da nas siluju...stiroporski evropeizam - nema šta !

"

Izvinjenje Redakcije Danasa i Natalije Dević
U kolumni "Poljupci i potpetice" pod naslovom "Stranci u Beogradu" (Danas, 13. avgust 2015) naše spoljne saradnice Natalije Dević objavljeni su stavovi koji ne odgovaraju uređivačkoj politici Danasa."

http://www.danas.rs/danasrs/dijalog...anasa_i_natalije_devic.46.html?news_id=306497

...ne Loni,
to pojanje je visi oblik
liturgije
jer se
prvo Biblija pojala
a ne citala
to znas kad smo bili malisani pa su nam djedovi
naredjivali da im pjesme
ne citamo
nego u slogovima pjevamo...
...netko bje se ,-Stra hi nji cu ...ba n ee..
sad smo mi odrasli i na veliko grijesimo tj.
naveliko ne znamo odkuda i kuda idemo...
...sve i svi
sto su nam na Putu
to su nam saputnici
i treba da im priustimo najbolji dio nas jer,- na nasem su ,-Putu...
...to je moto ostatka zivota,-tvog prijatelja faraonn_a Tumnopoteh_I.:bye:

...znaš dragi prijatelju , arhitektura je zapravo ništa drugo , no stil , koji kao i svaki drugi stil koristi simboliku koja se očitava u vizuelnom doživljaju ....kako se to nekođ govorilo pali se na oko - ili ti kreše na gurku ; kako hoćeš....i nismo mi izmislili kult falusne simbolike....on je star više od dva ipo milenijuma....a ovaj obrezani invenstitor , hteo je simbolično da vrati i oživi taj kult baš kod beograđana...prost puk , nezna za simboličko izražavanje kroz arhitektonska rešenja , a ponajmanje da ga čita ; naročito nezna za kult falusa ....hoću da kažem , da su ovo falusnu beogradizaciju , intelektualni kritičari otkrili i obelodanili puku....stoga nema ljutiš....

NISTA SE JA NE LJUTIM.SAMO PRIMETIO SAM,DA STO GOD SE NAPISE NA OVOM FORUMU,NEKO ODMAH
POTEGNE FALUS.PA MISLIM DA OVO NIJE RUBRIKA ZA SEKSUALNO OBRAZOVANJE.ARHITEKTURA JE
PORED SVOJE TEHNICKE STRANE,I VID UMETNICKOG IZRAZAVANJA. NE ZNAM,KAKO BI TO BILO,KADA BI SE RECIMO,NA TU VASU OPASKU,DA PREDVIDJENA "KULA" NA VODI,IMA FALUSNI IZGLED,A DA NEKO KAZE,DA
PROZORI NA TOJ ZGRADI,IMAJU VAGINALNI OBLIK.??? DALI BI TO LICILO,NA PISANJE O ARHITEKTURI,
ILI BI BILA REC,RECIMO O KNJIZI "KAMA SUTRA".NEMOJMO MESATI GRADJEVINARSTVO I SEKSUALNOST.
NE ZNAM,DALI STE ME RAZUMELI ???

...uopštavaš stvari Lorde , da vadiš konkretno....ja nastojim da sačuvam uopšteno , od vulgarizacije i koju nosi sibolica konkretnog....
.... čavošizam... ako kažeš da treba poštovati junake , po tome ispada da treba poštovati i arkanovce....zbog tog sakrivanja konkretnog iza opšteg imali smo silnih problema , a i imaćemo.....

...no ako ti vidiš u onoj kuli neku drugu simboliku , onda iznesi slobodno svoje viđenje....nemoj da je braniš opštim pojmovima koji prianjaju uz sve i ništa....

...recimo kad kažeš arhitektura , u to si ubroio i arhitekturu pećinskih ljudi ili lepenaca....ali zbog ovog pećinskog ili pak lepenskog , tačno je definisano o čemu je reč i šta je ta arhitektura značila ondašnjem a šta današnjem čoveku...

....zato malo stvar konkretizuj / oblike , forme i simboliku imenuj / , u vezi tih objekata sa kojima će te se u budućnosti hvaliti ....ovako je smešna diskusija...rekao bih nepotrebna ....
....čak je glupo i ono "Beograd na vodi".....sugeriše grad na vodi , a zapravo nema od toga ništa . jer je sam grad na obalama reka od svog postanka....to je slobizam....ona pamet , koja nas je tešila kad su srušene u bombardovanju , neke stare zgrade , koje simbolišu neke začetke arhitekture , pod austrougarskim uticajem , pa je tad rečeno od strane zvaničnika , kako ne treba žaliti : " izgradićemo nove , starije i boljšije"

" После објављивања пуноважног уговора могу се чути примедбе да се конверзијом по основу закупа постепено и бесплатно инвеститорима предаје власништво над 177 хектара земљишта чија је вредност 1,1 милијарду евра. Све трошкове припремних радова, изградње инфраструктуре и експропријације сноси Влада Србије у износу од 790 милиона евра. При томе држава Србија улагањем две милијарде евра - у земљишту и радовима - може да рачуна на власништво од свега 32 одсто капитала, док ће власник из УАЕ са уложених 150 милиона бити власник 68 одсто капитала заједничког предузећа. Али независно од ових примедби, нема протеста и отпора који би довели у питање овако постављен пројекат, што је још један показатељ да је у нашем друштву доминантно осећање немоћи - да се смисленом акцијом грађана не може остваривати контрола деловања власти."

http://www.politika.rs/rubrike/Komentari/Peti-parkic-na-vodi.sr.html

...zlobnici i pokvarenjaci pišu i ovakve istine .....sve to treba pohapsiti i rasformirati takve medijske kuće !

Back