GPO problem

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Trenutno se zanimam u svojoj virtuelnoj laboratoriji, ali imam lajv problem koji pokusavam da rekreiram. Imam domen kontroler windows server 2008r2, instalirao sam mu najnovije templejte admx za windows 10 21h2. Ide mi na zivce jer nece da mi prodje polisa na windows 10 vezana za windows update sa wsus servera. Prikazuje da se polisa primenjuje na moj racunar sa win 10 ali u gpedit nema nista, settingsi su mu ostali isti, nepromenjeni. Verzija klijenta je isto 21h2 win 10. Templejt je dobro instaliran jer u orginalu nema pola opcija, odgovara sadrzaju gpedit na serveru i gpedit na klijentu, iskljucen je i firewall, mogu da se pinguju normalno racunari. Racunar je u kontejneru na kom se primenjuje GPO.

Ma koje brt, znaju ti ***** nesto. IT ili nema veze sa mozgom ili su specijalizovani za jednu stvar u velikim firmama, npr likovi rade samo cisco ili rade samo mejlove ili rade sccm ili storage. Da nadjes coveka koji zna sve vezano za serverske role nema sanse, ili su specijalizovani za nesto ili nikada nisu to radili jer im to instalira privatna firma i oni samo to povremeno odrzavaju kroz RSAT, eventualno nesto dodaju malo nekom pravo i to je to. Za vecinu je ovo sto ja pokusavam da uradim nuklearna fizika.
Nasao sam nacin da ovo uradim na drugi nacin, spicio sam problem za sat vremena i cao.

Ma koje brt, znaju ti ***** nesto. IT ili nema veze sa mozgom ili su specijalizovani za jednu stvar u velikim firmama, npr likovi rade samo cisco ili rade samo mejlove ili rade sccm ili storage. Da nadjes coveka koji zna sve vezano za serverske role nema sanse, ili su specijalizovani za nesto ili nikada nisu to radili jer im to instalira privatna firma i oni samo to povremeno odrzavaju kroz RSAT, eventualno nesto dodaju malo nekom pravo i to je to. Za vecinu je ovo sto ja pokusavam da uradim nuklearna fizika.
Nasao sam nacin da ovo uradim na drugi nacin, spicio sam problem za sat vremena i cao.
Ima i takvih IT-ovaca, ali neće firme da plate :) slična situacija i kod mene u firmi. Samo ne kontaju da će tako više štete naneti nego što će uštedeti

Back