ГОВОР РУКУ У ПОЛИТИЦИ ...

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
Jel ovo neka posebna vežba .., statusni simbol ... ili nešto treće ..?

:think:

pol-vucic.jpg

najbogatiji.jpg

Untitled-1.jpg

296681_miskovic-i-politicari-04rasfoto-oliver-bunic_f.jpg

Poslednja izmena:

:lol:........ није посебна вежба. Једноставно су у питању КУРСИСТИ... тј. људи који су за своје јавне наступе ЗАТРАЖИЛИ ОДРЕЂЕНУ ПОМОЋ стручњака а у оквиру неких факултета се и изучава РЕТОРИКА.

Већина оних који треба јавно да говоре имају доста проблема, пре свега:
- трему,
- не знају шта ће са рукама,
- не знају где да гледају,
итд.итд.

а имају велику потребу ДА ОСТАВЕ ПОЗИТИВАН УТИСАК. Већина тих људи прилично лоше умеју да контролишу своје тело када говоре па МЛАТАРАЈУ РУКАМА зато их науче ДА ДРЖЕ РУКЕ у неком одређеном као бајаги "смиреном" положају... за мене је то велики знак несигурности тј.знак да човек нема самопоуздање.

Могли сте сви да приметите ДА ЈЕ АЦИКА ПОЧЕО ОДЈЕДНОМ ДА ШМИРА НЕКИ "НОВИ СТАЈЛИНГ" па
- ставио наочари,
- држи шаке као ненормалан да не би млатарао,
- говори врло тихо и неприродно да би као био "озбиљан" и "опасан"...:lol:.

Није једини, наравно... за разлику од њега(ако мало боље обратите пажњу) глупи Чеда Јовановић, који такође има велики проблем са јавним наступом, оставља утисак да је члан неког лошег сеоског аматерског позоришта. Он није могао да савлада "курс" па тако ИМА УПОРЕДНЕ ПОКРЕТЕ, тј. потпуно идентично млатара са обе руке као навијена лутка, а када стоји обавезно ЦУПКА и то онда када хоће да нечему да значај, тј. када хоће нешто да подвуче или да да посебан акценат.

Izgleda da imaju dve škole govora ruku.
Jedni su usporeni, naizgled mirni, a drugi mlataraju kao vetrenjača.
A mene se učili da prilikom govora, ljdi sa siromašnim rečnikom, moraju da se pomažu rukama.

Чедомир, рецимо, се помаже рукама и пропиње се на прсте(цупка) када говори стога ШТО ИМА ПРОБЛЕМ СА МУЦАЊЕМ... па онда да би то превазишао почиње да се дерња и млатара рукама...

Постоје предмети: Реторика, Беседништво (у оквиру кога имаш чак и Парламентарно беседништво)... али ови наши су ТОТАЛНИ ДИЛЕТАНТИ......

Чедомир, рецимо, се помаже рукама и пропиње се на прсте(цупка) када говори стога ШТО ИМА ПРОБЛЕМ СА МУЦАЊЕМ... па онда да би то превазишао почиње да се дерња и млатара рукама...

Постоје предмети: Реторика, Беседништво (у оквиру кога имаш чак и Парламентарно беседништво)... али ови наши су ТОТАЛНИ ДИЛЕТАНТИ......

To mucanje je u stvari pokušaj imitiranja načina govora pokojnog viziJonara.
Najbolje ga je ''skinula'' Vesna Pešić.

To mucanje je u stvari pokušaj imitiranja načina govora pokojnog viziJonara.
Najbolje ga je ''skinula'' Vesna Pešić.

Што се тиче Чеде-прашка - његово муцање је психо-соматски проблем... и није у стању да га савлада... а Весна Пешић свакако имитира З.Ђ. - а он је те фазоне донео школовањем у Швабији...

Retorika razvrstava govore prema raznim kriterijumima. Od antike do danas se klasifikuju na informativni govor (u rimskoj podeli: docere), govor koji uverava i pokreće na akciju (rimsko movere) i zabavljački govor (delectare). Još od antičkih vremena ustalila se podela na tri osnovne vrste govorništva – sudsko, političko i prigodno. Ova klasifikacija, koju je naročito afirmisao Aristotel (mada je postojala i pre njega), održala se do danas. Prema njegovim rečima, sudsko besedništvo je svako ono u kome »susrećemo optužbu i odbranu«, političko je ono u kome se »na nešto podstiče ili od nečega odvraća«, a prigodno ono koje »nešto hvali ili kudi« (Retorika I 3, 5). Za ove vrste besedništva koriste se i pojmovi forenzično besedništvo (sudsko), deliberativno besedništvo (političko) i epideiktičko (prigodno, koje se često naziva i pohvalno ili svečano). Grčki ekvivalenti su bili genos dikanikon za sudski govor, genos symbouleutikon (bukvalno: savetodavni, nagovarajući) za političku besedu i genos panegyrikon za prigodni – pohvalni govor.
image004.jpg

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Реторика тј.Беседништво је у ствари читава наука - али код нас је проблем аматеризам и дилетантизам апсолутно НЕКРЕАТИВНИХ ЉУДИ, ситних превараната и шмираната... јер чим сви примећују и почињу да исмевају одређени положај руку или начин говора - зна се да је онај који то ради неспособан да на било који начин увери оне којима нешто говори.

http://img442.imageshack.us/img442/5333/201212170919410260.jpg

201212170925010261.jpg

201212170926490262.jpg

п.с. Толико од мене о овој теми... остало НАПЛАЋУЈЕМ...:lol:

pol-vucic.jpg

najbogatiji.jpg

Untitled-1.jpg

Svaka stranka ima svoju gestikulaciju, POSEBNO Demokratska i LDP.
Recimo, Pajtic i Tadic imaju slicnu gestikulaciju odlucnog klimanja glavom u toku govora, u vreme Zivkovica se vise koristila Djindjiceva gestikulacija, gledanja pravo u oci bez treptanja i jos neke gestikulacije itd.

To se kod mene zvalo HOMILETIKA i ja sam imao ocenu 8 :hvala:
Dobih je na taj način što sam dok sam držao govor pred komisijom držao sam sebe za ruku kao da se rukujem sam sa sobom i šetao sam se samo jedan korak levo i jedan desno, specifičnost je to što su u komisiji bili stranci da ne bi mogli razumeti šta sam ja govorio, samo su me gledali kako se ponašam, komisija je ustanovila da imam prilično dobar nastup i dali 8,8,9 - tvrda osmica. Ko hoće da mu dajem privatne časove naka se javi. Cena? Prava sitnica. :per:

:lol:........ није посебна вежба. Једноставно су у питању КУРСИСТИ... тј. људи који су за своје јавне наступе ЗАТРАЖИЛИ ОДРЕЂЕНУ ПОМОЋ стручњака а у оквиру неких факултета се и изучава РЕТОРИКА.

Већина оних који треба јавно да говоре имају доста проблема, пре свега:
- трему,
- не знају шта ће са рукама,
- не знају где да гледају,
итд.итд.

Još samo da ukapiram, koju je vrstu treme ovde imao Miško ... ?

Back