Govor "političke korektnosti"

Opet provociras,prozivas,umisljas da je meni bitno sto ti pokazujes da ne umes normalno da komuniciras na netu po ko zna koji put.
Primer tvoje politicke nekorektnosti ponovo i kako ne treba pisati na netu ako zelis da budes ozbiljno shvacen.

Uzivo mogu da te tuzim kad bi mi se tako obratila,ne bi mogla da izvadis potvrdu kako sudski proces protiv tebe nije u toku a samim tim ne bi mogla mnoga dokumenta ni da potpises ni da dobijes.Neka bi mogla i da ti budu oduzeta po nalogu suda dok sudjenje traje.Kad te osude,kad ti platis troskove svega ne bi mogla da izvadis potvrdu da nisi osudjivana sto bi ti pravilo velike probleme u zivotu.Sama sebe bi uvalila u probleme.Ovo napisano vazi za sve koji ovde nisu politicki korektni kada bi takvi bili uzivo.
Politicka korektnost je sjajna stvar i to se u takvim situacijama bas pokaze.
Zato ljudi paze kako se ponasaju uzivo.

izvoli pa me tuzi
a slobodno dodji da uzivo popricamo
nije problem
:)

Мада апатија има у других разлога, сви, или скоро сви су исти, а и кад погледам из садашње визуре био сам 9. марта 91. и неколико пута током демонстрација због крађе на локалу у јесен и зиму 96./97., данас не бих ни прстом мрднуо, али нимало не оправдавам оне који не издвоје 10-15-20 минута да гласају, али доцније усрдно кукају, а таквих је код нас и до 2М!

:lol: Толико чезнемо да будемо као запад алу успевамо само у форми док суштина изостаје. Суштина би била да ништа битно не функционише како треба, економија, здравство, просвета, војску немамо али зато форма цвета, половина мушкараца фегети, политички смо коректнији од скандинаваца.

Ево шта се дешава од претеране полтичке коректности.

Diplomatija je teška nauka
Mi nemamo iskusne diplomate i pregovarace što je najveći problem Prihvatamo i stvari štetne po nas koje ne moramo
Da bar iskazemo protest ali jok
Uvela bih da neko bitan ovo čita referendum po svim važnim pitanjima za ovu državu i za sve izmene zakona s obzirom da direktno usvajaju direktive u skupštini bez toga da im je iko to odobrio

- - - - - - - - - -

U stvarno demokratskim državama postoji referendum samo smo imali jedwn

- - - - - - - - - -

Za 20 godina

Drugi problem je lenjost
Sve očekujemo da neko drugi povuče nogu
Banalan primer
U zgradi ne može da izdvoji da stavi sijalicu na svom spratu vrednosti 60 dinara a ne daje nikakva sredstva za održavanje u zgradi
Jel to treba neko iz svog džepa da mu finansira šta?
Ne može ispred svoje garaže da očisti sneg ili ulaza
Ne moz kera da nauči da ne pisa u liftu
Toliko mnogo ljudi sobom ne rukovodi da je smešno očekivati i da misle

Mi nemamo iskusne diplomate i pregovarace što je najveći problem Prihvatamo i stvari štetne po nas koje ne moramo
Uvela bih da neko bitan ovo čita referendum po svim važnim pitanjima za ovu državu i za sve izmene zakona s obzirom da direktno usvajaju direktive u skupštini bez toga da im je iko to odobrio

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Za 20 godina

Imamo mi iskusne i dobre diplomate samo sto je nas narod nepismen i nenacitan da bi ih znao cjeniti :)

Nas narod je kao skup ovaca...svaki novi coban je dobar, a starog veoma brzo zaborave...u Mladica se kleli, danas ga niko ne pominje, Karadzica takodje...o Slobi da ne pricam...mi smo jedna umisljena masa koja svoje neznanje placa svakih par decenija...tako da, suvisno je o tome i pisati.

Za mene su to sve ljudi koji su za nas dali sve od sebe...samo smo se mi kao narod veoma brzo odrekli njihovih ideja...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Za 20 godina

Hhaha... kako da ne...pa toga nije bilo ni u "radničkom samoupravljanju"..da prostiš, Ljubinka, mora u Čkolu za neke ingerencije da se ide..

Aklamaciju možete kod sebe u dvorištu da sprovedete, a čak ni Briti ne mogu da izađu iz EU (čisto kao primer referenduma kad je zakon jači od proste mase ) ( :

I tako to.. Mai Perica zamišlja :hahaha:

Hhaha... kako da ne...pa toga nije bilo ni u "radničkom samoupravljanju"..da prostiš, Ljubinka, mora u Čkolu za neke ingerencije da se ide..

Aklamaciju možete kod sebe u dvorištu da sprovedete, a čak ni Briti ne mogu da izađu iz EU (čisto kao primer referenduma kad je zakon jači od proste mase ) ( :

I tako to.. Mai Perica zamišlja :hahaha:

Munjo znam i ok ali ima šta možemo a ne radimo milion primera
Počni od toga da prestajemo na povećanja cena bez ikakve pobune
Misliš da je u drugim zemljama tako

Munjo znam i ok ali ima šta možemo a ne radimo milion primera
Počni od toga da prestajemo na povećanja cena bez ikakve pobune
Misliš da je u drugim zemljama tako

NIko se ni ne buni. Imao si nešto malo po Argentini i to je to.

U Franc. dođu seljaci, prospu kupus i prošetaju prasiće Jelisejskim, svakog proleća i odu kući, đubretari po Italiji po 3 meseca ne nose đubre, sve je u toj priči, nigde nemaš socijalne nemire, a svuda je recesija. I to ozb. Zato je glavonja Tramp i dobio izbore od osiromašenog srednjeg i nižeg, radničkog sloja..npr...

A da smo mi po mentalitetu neodgovorni i svašta nešto, pa se sa nama može još lakše, verovatno...

NIko se ni ne buni. Imao si nešto malo po Argentini i to je to.

U Franc. dođu seljaci, prospu kupus i prošetaju prasiće Jelisejskim, svakog proleća i odu kući, đubretari po Italiji po 3 meseca ne nose đubre, sve je u toj priči, nigde nemaš socijalne nemire, a svuda je recesija. I to ozb. Zato je glavonja Tramp i dobio izbore od osiromašenog srednjeg i nižeg, radničkog sloja..npr...

A da smo mi po mentalitetu neodgovorni i svašta nešto, pa se sa nama može još lakše, verovatno...

:ok:.

Podvala lukavih harvardovaca...
Biti pošten ,tolerantan i ne govoriti u lice ružne stvari je normalno u diplomatiji,ali sve to bez napuštanja i za tren
državnih ciljeva...Elokvencija se podrazumeva,ali i značenje mnogih fraza koje su u diplomatskim krugovima
kao sleng.
Lično sam nepogodan za diplomatiju jer sam sklon u razgovor da pletem psihoanalitička zapažanja odnosa s prisutnima...:sad2:
Recimo da sam inhibiran vitkošću stasa supruge mog sagovornika zbog čega sam sklon popustljivosti i ustupcima...:manikir:

Zivimo u zemlji treceg sveta da se ne lazemo.Ljudi u svetu nas vide kao Afriku mi npr. ako uopste imaju predstavu gde smo kad rasciste ne Sibir,ne Sirija a KiM misle da smo ratiste neko - ne moze im se objasniti tek tako.

Pravne zemlje su one gde neko iz vrha sve sto je ukrao mora da vrati,izvini se,ode.
Doktor koji ubije nekog zbog nemara izgubi licencu,dobije kaznu.
Muzicka ili tv zvezda koja udari obozavatelja/obozavateljku bude uhapsena bez obzira sto je poznata licnost.
Za kasnjenje na koncert kazna u lovu pevacu/pevacici.
Dokumenta stizu na kucnu adresu bez stalnog maltretiranja ljudi po salterima,nebuloznih vremena cekanja itd.isl.
Vladavina prava.Postoje super bogatasi ali oni nisu obican narod i niko im ne moze nista,nisu bitni za diskusiju.

Ovde je zakon jacega.Zasto se narod ne buni?Treba raditi negde,imaju porodice,bliske osobe a zna se sta bude kad se neko buni - nisi ti u pravu tacka "budi dobar da ne budes modar".

Zivimo u zemlji treceg sveta da se ne lazemo.Ljudi u svetu nas vide kao Afriku mi npr. ako uopste imaju predstavu gde smo kad rasciste ne Sibir,ne Sirija a KiM misle da smo ratiste neko - ne moze im se objasniti tek tako.

Pravne zemlje su one gde neko iz vrha sve sto je ukrao mora da vrati,izvini se,ode.
Doktor koji ubije nekog zbog nemara izgubi licencu,dobije kaznu.
Muzicka ili tv zvezda koja udari obozavatelja/obozavateljku bude uhapsena bez obzira sto je poznata licnost.
Za kasnjenje na koncert kazna u lovu pevacu/pevacici.
Dokumenta stizu na kucnu adresu bez stalnog maltretiranja ljudi po salterima,nebuloznih vremena cekanja itd.isl.
Vladavina prava.Postoje super bogatasi ali oni nisu obican narod i niko im ne moze nista,nisu bitni za diskusiju.

Ovde je zakon jacega.Zasto se narod ne buni?Treba raditi negde,imaju porodice,bliske osobe a zna se sta bude kad se neko buni - nisi ti u pravu tacka "budi dobar da ne budes modar".

Dokumenta ne stizu na kucnu adresu u USA, na primer.. Za socijalni broj ili vozacku dozvolu moras na salter kao i za Zelenu kartu. Zasto pises gluposti?

Ako cemo o manjinama...cini mi se da na zapadu to ide u krajnost i da vaze ogromni dvostruki standardi.

Tipa u redu je pozivati na nasilje nad belim ljudima i muskarcima, jer mi beli muskarci imamo "moc" stoga je nasilje i pozivanje na isto opravdano.
Naravno, nasilje nad zenama ili nekom manjinskom grupom je odraz zatucanosti i netrpeljivosti (sa cime se slazem). Zelim reci da ne mozemo imati dvostruke standarde i da smatramo da su povici na netu nekih ljudi tipa "smrt muskarcima" i "smrt belim ljudima" ok i prihvatljivi, jer ocigledno nisu. Sramno je sto neko misli da je ok to napisati. Da li ima pravo da napise, naravno, iako je jako, jako ruzno. Opet problem je dvostruki standard politickih korektni, jer se manjinskim grupama oprastaju takve izjave, tj. jer to je glas potlacene grupe, pa mora da ima malo primesa ekstremizma. Isti standardi i slobode za sve.

Ovo za klecenje je glupo, i ne prilici javnoj licnosti. Vise je to stvar nekulture. Gospodja ili gospodjica, mislim da nije toliko bitno. Kao da li se meni neko obrati sa "momak" ili "decko". Zavisi od konteksta.
Sve se moze lepo objasniti, recima, civilizovano. A ako neko hoce da bude arogantan i kreten, iako mislim da nije lepo i da moze svoje misljenje da iskaze na malo blazi tj. korektniji nacin.

Koliko sam se ja puta osecao uvredjen nekim generalizacijama koje ljudi pisu o nekoj grupi kojoj ja pripadam. Jako ruzno, ali u neku ruku im se divim jer iako su to ruzne generalizacije, u pitanju je jedno jako iskreno iskazivanje misljenja bez filtera i iako nemam visoko misljenje o tim ljudima, iako su mi cak i antipaticni zbog svojih stavova, opet im se mozda malo divim jer mogu da kazu to sto misle, tj. budu 100% svoji, pa iako su kreteni, arogantni, bezobzirni ili sta vec.

Ne mozemo imati potpuno korektnost, i razmenu ideja i misljenja, neko mora da se nekada malo oseti uvredjenim ili prozvanim. A cak i jako nekorektne izjave mogu da imaju nekada poentu i koliko-toliko "obogate" diskusiju i pokazu jedan drugi nacin razmisljanja.

Neke grupe i manjine su svakodnevno na meti predrasuda, znači to nije povremeno kad naletiš na nezgodnu tetu na šalteru ili naletiš na nekog suprotnog stava pa oplete po tebi umesto po tvom stavu. Oni trpe posledice tih predrasuda i odražava im se na život.
Tako prva sama imam predrasude prema Romima, uhvatila sam sebe par puta da izbegavam kontakt sa njima iako su jako pristojni i vidi se da žive normalnim životom. Pa sad koliko puta dnevno moraju da istrpe nečije podozrive poglede, preterano ljubazne osmehe i hvatanje magle. Minimum minimuma tolerancije je da bar ne moraju da slušaju gluposti koje svakoj budali padnu na pamet da im saseku u brk. Valjda je u tome poenta sa tom političkom korektnošću. Rešavanje problema da im se to ne odražava na život... možda u sledećem životu.

A šta tačno podrazumeva pk koliko vidim niko ni ovde nije načisto. Ali kad je termin tek ulazio u upotrebu kod nas, u praksi nikad nije ni zaživeo, Dragana Ćosić je radila emisiju na tu temu. Gosti su bili ako se ne varam Šapić, Teofil Pančić, Radmila Živković, ne sećam se ko je bio četvrti gost. I oni počeše priču o stavu političara prema sportu, glumi, zakonima koji su u to vreme bili doneti, platama, penzijama, šta je dobro, šta je katastrofalno. Ide prilog o političkoj korektnosti, šta predstavlja i šta znači... Završi se prilog, ovi po starom.
Dragana kao špricer klima glavom, sve ih kao razume, dok Teofil Pančić nije pukao u jednom trenutku i počeo da urla i maše rukama. Da li iko misli da spašava emisiju i objasni učesnicima šta je tačno tema razgovora, i kako je moguće da se niko nije informisao o temi pre nego što je došao u emisiju. :lol: Dalje nisam gledala, bilo je previše neprijatno. :neutral: Tako sad i mi. :lol:

Poslednja izmena:
Dokumenta ne stizu na kucnu adresu u USA, na primer.. Za socijalni broj ili vozacku dozvolu moras na salter kao i za Zelenu kartu. Zasto pises gluposti?

Zasto se ne okanes mojih postova i mene na forumu kad nisi politicki korektan u komentarisanju i neces normalnu diskusiju?
Na ovu tvoju provokaciju obicna reakcija je brdo uvreda u afektu a ti umires od smeha jer se neko upecao ili pises neku analizu -zaobidji me.

Davala sam primere.Vrlo jasno za to o cemu pisem.Na kraju pise vladavina prava sto inace znaci da se zakon primenjuje i postuje.

Back