Ako cemo o manjinama...cini mi se da na zapadu to ide u krajnost i da vaze ogromni dvostruki standardi.
Tipa u redu je pozivati na nasilje nad belim ljudima i muskarcima, jer mi beli muskarci imamo "moc" stoga je nasilje i pozivanje na isto opravdano.
Naravno, nasilje nad zenama ili nekom manjinskom grupom je odraz zatucanosti i netrpeljivosti (sa cime se slazem). Zelim reci da ne mozemo imati dvostruke standarde i da smatramo da su povici na netu nekih ljudi tipa "smrt muskarcima" i "smrt belim ljudima" ok i prihvatljivi, jer ocigledno nisu. Sramno je sto neko misli da je ok to napisati. Da li ima pravo da napise, naravno, iako je jako, jako ruzno. Opet problem je dvostruki standard politickih korektni, jer se manjinskim grupama oprastaju takve izjave, tj. jer to je glas potlacene grupe, pa mora da ima malo primesa ekstremizma. Isti standardi i slobode za sve.
Ovo za klecenje je glupo, i ne prilici javnoj licnosti. Vise je to stvar nekulture. Gospodja ili gospodjica, mislim da nije toliko bitno. Kao da li se meni neko obrati sa "momak" ili "decko". Zavisi od konteksta.
Sve se moze lepo objasniti, recima, civilizovano. A ako neko hoce da bude arogantan i kreten, iako mislim da nije lepo i da moze svoje misljenje da iskaze na malo blazi tj. korektniji nacin.
Koliko sam se ja puta osecao uvredjen nekim generalizacijama koje ljudi pisu o nekoj grupi kojoj ja pripadam. Jako ruzno, ali u neku ruku im se divim jer iako su to ruzne generalizacije, u pitanju je jedno jako iskreno iskazivanje misljenja bez filtera i iako nemam visoko misljenje o tim ljudima, iako su mi cak i antipaticni zbog svojih stavova, opet im se mozda malo divim jer mogu da kazu to sto misle, tj. budu 100% svoji, pa iako su kreteni, arogantni, bezobzirni ili sta vec.
Ne mozemo imati potpuno korektnost, i razmenu ideja i misljenja, neko mora da se nekada malo oseti uvredjenim ili prozvanim. A cak i jako nekorektne izjave mogu da imaju nekada poentu i koliko-toliko "obogate" diskusiju i pokazu jedan drugi nacin razmisljanja.