Govedarica podržao Šarovića

Ako je slab nije glup
Primjetio sam da koriste lazne termine kao sto je drzavni nivo,preko kojih zele BIH prikazati kao unitarnu drzavu a to nije slucajno ne vjerujem da su toliko glupi
ocigledno da rade za zapadne sluzbe ili za osmicu i bakira

Ne postoji nikakav drzavni nivo vec samo zajednicki nivo jer BIH je drzavna zajednica i to mogu biti samo zajednicke institucije to je i mojoj babi Smilji od 90 godina jasno a da nije jasno Mekticu,Sarovicu ili Bosiicu
Зато СДС јесте гдје јесте.Или ће реформисати странку и курс или ће пропасти.

Ма танак је СДА.Изет империју више не воли нити један поштен бошњак.Досадили су и Богу и народу.
Гдје то има да син наследи странку оца, па није то приватно власништво.Бошње су стварно ниско пале.

Tako je svukuda

Zadnji belgijski prvi ministar i predsednik liberalne stranke

Charles Michel
https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Michel

njegov otac je
Louis Michel
https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Michel

Ovaj Charle Michel se uclanio u stranku svoga oca kada je imao 16 godina. A vec sa 18 je postao poslanik u provincijskom parlamentu ( to je kao poslanik u skupstni RS). A onda laganice sve do polozaja prvog ministra (najvaznija politicka pozicija u Belgiji)

Dakle nikad nije radio nesto konkrento vec samo palamudenje iz javnih institucija. Mogu ti ih navesti gomilu. To kada jednom zajase samo moze metak da skine. A narod je tu kao neotesana rulja.

Secam se kada sam bio student. Setam glavnim bulevarom sa prijateljom. Vrucina i gledamo gde da se bacimo na terasu da popiijemo nesta kada tamo u parku nekakva buka, galama...Protegnemo da vidimo sta se desava. Kada tamo na bini predsednik socijalista. Klice, obecava, preti, proklinje... reforme (omiljena rec za politicare) a dole ispod bine par hiljada budala se przi na onoj vrucini i gomila od njih u transu. To predsednice, ziveo, urlicu, skacu...

Mi gledamo ne mozemo da verujemo. Reko wow. WTF???!!!

Inace ja sam zavrsio studije i naradio se onaj je jos uvek predsednik socijalista i prica iste balade istim budalama.

Ма танак је СДА.Изет империју више не воли нити један поштен бошњак.Досадили су и Богу и народу.
Гдје то има да син наследи странку оца, па није то приватно власништво.Бошње су стварно ниско пале.
To će uskoro i kod nas biti. Ne mogu da zamislim da neko drugi nasledi Vučića, Šešelja, Dačića i Dodika u strankama a da se ne preziva kao oni. Izgradili su jake kultove prezimena na kojem počivaju partije. Mi se smejemo Bošnjama ali mi idemo ka tome, nešto kao Asadi u Siriji, Unovi u Koreji.

To će uskoro i kod nas biti. Ne mogu da zamislim da neko drugi nasledi Vučića, Šešelja, Dačića i Dodika u strankama a da se ne preziva kao oni. Izgradili su jake kultove prezimena na kojem počivaju partije. Mi se smejemo Bošnjama ali mi idemo ka tome, nešto kao Asadi u Siriji, Unovi u Koreji.
Неће чини ти се.Они користе српске слабе тачке а то је љубљење култа личности.Док владају раде на томе, чим оду са власти крене сатанизација чак и од самог народа.Некада је и Слобо био Бог отац нације шта све не,а онда га ти исти испоруче у Хаг за ситан кеш.Ми ипак имамо традицију државности какву такву.

Ja koliko znam Dodikova djeca se ne bave politikom u tom smislu. Mislim da ih to i ne interesuje. Po meni će Radojičić za koju godinu biti na čelu SNSD. Radikali vjerovatno kroz neko vrijeme neće ni postojati. Dačić zaista već polako gura sina. Za Vučića ćemo vidjeti.

Radojicic ce sigurno biti on je favorit Rostilada i Rokfelera clan je njihove sekte west est bridge ekspoziture trilateralne komisije a oni biraju i stvaraju nove lidere
U Hrvatskoj se znalo unapred da ce clanica trilateralne komisije Grabar Kitarovic biti predsjednica

https://www.rtvbn.com/3957419/bl-iza-kulisa-skupstine-sdsa

BL: Iza kulisa Skupštine SDS-a

Pobjeda Šarovića otvorila je niz negativnih opcija po Dodika. On sada mora očekivati jačanje opozicije na nivou RS, ali ono što je još važnije, više ne može računati sa potpunim devastiranjem institucija BiH, što je namjeravao učiniti da je SDS stavio pod svoju kontrolu.

765-430-0a4576c1865cb7db92075011b0b0124a.jpg

Ponedjeljak, 01.07.2019. | 19:58

Mirko Šarović, aktuelni ministar u Savjetu ministara BiH, izabran je za novog lidera Srpske demokratske stranke (SDS). On je na Skupštini SDS, održanoj 30. juna u Banjaluci za 24 glasa, pobijedio protivkandidata Milana Miličevića, aktuelnog načelnika Teslića.

Najveći gubitnik glasanja delegata na Skupštini SDS, u stvari, nije Milan Miličević, već Milorad Dodik, koji je mjesecima na razne načine radio da stavi SDS pod svoju kontrolu, što bi mu omogućilo da u potpunosti upravlja političkim procesima kako u RS, tako i na nivou BiH. Krenimo redom.

DODIKOVO SVESRPSKO JEDINSTVO

Sama Skupština SDS-a odvijala se, na prvi pogled, u skladu sa demokratskim principima.

Međutim, bio je to samo privid, jer su joj prethodili brojni javni unutarstranački ratovi, kao i oni koji su se vodili ispod radara, a koji su bili mnogo brutalniji od otvorenih.

Promotori ideje da SDS treba na uđe u koaliciju sa Dodikom i SNSD-om, pod egidom „svesrpskog jedinstva“, koristili su sva moguća sredstva da pobijede frakciju u stranci koja se oštro protivi bilo kakvom savezništvu sa Dodikovom strankom. Nije se prezalo od raznih podmetanja, pokušaja kupovine delegata, a cijela situacija kulminirala je u noći prije održavanja Skupštine stranke, kada su mnogim delegatima, koji nisu pristali da za novac prodaju svoj glas, stizale otvorene prijetnje.

Na čelu štaba koji je vodio kampanju protiv Šarovićeve frakcije, kojoj, između ostalih, pripadaju i bivši lideri stranke Vukota Govedarica i Mladen Bosić, bio je Darko Babalj iz Istočnog Sarajeva, poslanik u Narodnoj skupštini RS, dok je udarna pesnica bio Milovan Cicko Bjelica, načelnik Sokoca.

KOMPROMITACIJA PROTIVNIKA

Babalj je mjesecima, zajedno sa Dodikovim ljudima od povjerenja, na terenu rovario i radio protiv Šarovića i Govedarice, pokušavajući ih kompromitovati na sve načine, dok je Bjelica to činio javno, putem režimskih medija u Republici Srpskoj.

Oni su bili ubijeđeni da će Milan Miličević, koga su promovisali kao svog kandidata, postati novi lider SDS-a, onog tenutka kada su na svoju stranu pridobili Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine. Mićić se, zapravo, pokazao kao najveći licemjer, jer je obećao podršku Šaroviću, da bi pred samu Skupštinu delegatima iz Bijeljine dao jasnu instrukciju da glasaju za Miličevića. Da bi potvrdili da su postupili po naređenju lokalnog šefa, delegati iz Bijeljine su morali telefonom da slikaju svoje glasačke listiće. I ne samo oni.

54404fc9d32aa5cccc566accfd8b0d9c.jpg

U bitku da SDS bude stavljen pod okrilje Dodikove politike bili su umiješani mnogi, od pomenutih visokih funkcionera SDS-a, preko udbaških struktura iz devedesetih, do Dodikovih najbližih saradnika.

Pobjeda Šarovića otvorila je, međutim, niz negativnih opcija po Dodika. On sada mora računati sa jačanjem opozicije na nivou RS, ali ono što je još važnije, više ne može računati sa potpunim devastiranjem institucija BiH, što je namjeravao da učini da je SDS stavio pod svoju kontrolu.

Autor: Ljiljana Kovačević/Žurnal

https://www.rtvbn.com/3957494/originalna-podvala-sdsa-prijedor

Originalna podvala SDS-a Prijedor

Iza kulisa nedavne izborne skupštine SDS-a, na kojoj je Mirko Šarović izabran za novog predsjednika te stranke, odvijale su se razne smicalice i podmetanja u režiji pojedinih delegata.

765-430-e69dc59ac347b6c76b3b69357c057b84.jpg

Utorak, 02.06.2019

Jednu od najoriginalnijih podvala, kako saznaje Insajder, osmislili su delegati prijedorskog SDS-a, predvođeni šefom tog stranačkog odbora Milanom Tubinom. Izvori tog portala ističu da su Tubin i članovi njegovog gradskog odbora bili jedni od najžešćih protivnika izbora Mirka Šarovića, odnosno da su svim silama pokušavali da obezbijede dovoljno glasova za pobjedu Milana Miličevića.

Međutim, sagovornici pomenutog portala otkrivaju da su Tubin i ekipa, za svaki slučaj, spremili i "rezervnu varijantu", odnosno da su pokušali da podvale Šaroviću kako su, navodno, svoju podršku na zbornoj skupštini dali njemu.

- Delegati iz Prijedora prvo su mobilnim telefonima fotografisali prazne glasačke listiće, a nakon toga su podršku dali Milanu Miličeviću. Fotografije popunjenih listića na kojima je zaokružen Miličević zatim su pokazivali Darku Babalju, visokom funkcioneru SDS-a iz Istočnog Sarajeva, koji je važio za neformalnog vođu Miličevićeve kampanje.

Dalje navode da su kada je postalo jasno da je Šarović izabran za predsjednika, delegati iz Prijedora na Tubinov nagovor fotografisane prazne glasačke listiće obradili u foto-šopu, tako da izgledaju kao da su glasali za Šarovića.

Dokaz navodne lojalnosti novom stranačkom šefu planiraju da pokažu Šaroviću prilikom njegove prve posjete Prijedoru - otkrivaju odlično obaviješteni izvori Insajdera.

Inače, zanimljivo je i to da se sadašnje rukovodstvo SDS-a u Prijedoru, na čelu sa Milanom Tubinom, već dugo otvoreno zalaže za saradnju sa SNSD-om. Prema tim tvrdnjama, Tubin je u izuzetno bliskim odnosima sa Sašom Bursaćem, šefom prijedorskih SNSD-ovaca, a tražio je ranije i podršku vrha stranke za koaliciju sa SNSD-om u Prijedoru protiv DNS-a.

(BN/Insajder)

https://www.rtvbn.com/3957801/sarovic-sds-moze-biti-stranka-broj-jedan-u-republici-srpskoj

Šarović: SDS može biti stranka broj jedan u Republici Srpskoj

Novi predsjednik SDS Mirko Šarović vjeruje da ta stranka može da bude opet stranka broj jedan u Republici Srpskoj. - Mi moramo biti potpuno spremni, djelovati kao jedan organizam ukoliko želimo da opet povratimo povjerenje i budemo najbolji", kazao je Šarović u intervjuu Slobodnoj Evropi.

765-430-fc347b9878952481a972dd15b1fb70af.jpg

Petak, 05.07.2019

Govoreći o formiranju Savjeta ministara BiH, Šarović kaže da pitanje oko NATO-a nije jedini kamen spoticanja kod stranaka koje su stvorile koaliciju, SNSD, SDA i HDZ.

"U fokusu je ovo pitanje oko NATO-a i javnost misli možda da je to jedini kamen spoticanja. Meni se čini da nije samo to u pitanju, nego da postoje i razlike uopšte o shvatanjima strukture izvršne vlasti na nivou BiH sasvim drugačija u političkom smislu", kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima, glavni partneri, koji su započeli ovu aktivnost, duboko se razilaze oko mnogih ključnih pitanja.

"Postoji strah i zebnja da li uopšte mogu zajedno i da li će se koalicija raspasti čim se sastavi. Mislim da je to sada razmišljanje i kod onih koji nisu dio stranačkih struktura. Na šta će to ličiti sutra, takav Savjet ministara sa političkim strankama, koje su u nekoj vrsti koalicije, odnosno partnerstva, a s druge strane, zauzeli su unaprijed rovove koje je, rekao bih, teško prevazići", rekao je Šarović.

Što se tiče koalicije SDS i SNSD, Šarović kaže da je bilo različitih mišljenja o tome što je i razumljivo za jednu političku organizaciju s obzirom na ovu situaciju oko formiranja vlasti u BiH.

"Moja ocjena je bila, i nastojao sam da to podijelim sa svojim partijskim kolegama, da je taj naš jaz sa SNSD-om proteklih godina bio toliko veliki da nije za očekivati da mi sada obučemo neko novo odijelo i uskočimo u koaliciju", kazao je Šarović.

Mišljenja je da u ovom trenutku treba prije svega otvoriti međustranački dijalog u smislu da pogotovo razgovaramo o nekim krupnijim stvarima od opšteg interesa i da pokušamo da zauzmemo stav o nekom opštem interesu.

"To je u ovom trenutku, ja bih rekao, taj domet i ne mislim da je sada pravo vrijeme za pravljenje koalicije", zaključio je Šarović.

On kaže da mu je prioritet formiranje stranačkih organa.

"Prije svega mislim na konstituisanje glavnog odbora i predsjedništva i mislim da je to neophodno prije nego što uđemo u ono što je najvažnije, a to je priprema za izazove ili velike ciljeve koji stoje pred strankom, prije svega lokalni izbori koji su iduće godine. Mi moramo biti potpuno spremni, djelovati kao jedan organizam ukoliko želimo da opet povratimo povjerenje i budemo najbolji", kazao je Šarović.

Upitan da li SDS može prevazići slabosti i postati vodeća stranka u Republici Srpskoj, kaže da može i da je on optimista.

"Ja sam optimista i mislim da možemo, inače se ne bih prihvatio ovog posla da u to ne vjerujem, ali potrebno je da svi zajedno radimo za takvo nešto. Mislim, prije svega, da izgradimo jasnu, prepoznatljivu politiku, da budemo prepoznati, drugačiji od naših konkurenata, da iskažemo i uvjerimo glasače u tu našu politiku i snažno vjerujem da mi možemo da budemo opet stranka broj jedan u Republici Srpskoj", kazao je Šarović u intervjuu Slobodnoj Evropi.

BN TV

https://www.rtvbn.com/3957822/sarovic-ostro-protiv-kosova

Šarović oštro protiv Kosova

Ministar spoljne trgovine BiH Mirko Šarović i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić juče su imali jedinstven nastup na Smitu u Poljskog, gdje je rasprava o kosovskim taksama vođena na rubu incidenta.

765-430-373059c12b454ae9557ff89ca676c2ca.jpg

Petak, 05.07.2019

Šarović je u više navrata tokom rasprave založio se za jači angažman i uključivanje Evropske komsije u rješavanje ovog problema.

Kako saznajemo, Šarović je upozorio evropske zvaničnike da će CEFTA doživjeti potpuni krah ukoliko se neukinu kosovske takse na robe iz BiH i Srbije.

Šarović je tražio hitno uspostavljanje mehanizma za rješavanje ovog i sličnih sporova unutar CEFTA-e, navodeći da sporazum o slobodnoj trgovini može doživjeti fijasko.

U tome ga je podržao i ministar trgovine Rasim Ljajić koji je rekao da samit Zapadnog Bakana nema smisla ukoliko se ne mogu riješiti ovi i drugi problemi.

Na momente, kako saznaje BN TV, bila je uzavrela situacija zbog reakcija i negodovanja predstavnika kosovske delegacije.

Šarović je i u juče upozorio da je CEFTA poljuljana i da je smisao postojanja zone slobodne trgovine apsolutno ugrožen taksama prištinskih vlasti na robe iz BiH i Srbije.

Pored Šarovića na samitu u poljskom gradu Poznan prisustvuje i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i Igor Crnadak.

U sklopu tog samita danas je počela plenarna sesija premijera zemalja Zapadnog Balkana u čijem radu učestvuje i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Inače, ovo je šesti samit o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa.

BN TV

Back