Govedarica podržao Šarovića

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://www.blic.rs/vesti/republika...edsednika-sds-pruzio-podrsku-sarovicu/yts0x7z

Govedarica NAPUSTIO TRKU za predsednika SDS, pružio PODRŠKU ŠAROVIĆU

765-430-85e8bc3f0e3929509a8bd805e44792d3.jpg

28.06.2019. 11:29

Vukota Govedarica, aktuelni lider SDS, potvrdio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da se neće ponovo kandidovati za predsednika stranke i da svoju podršku daje Mirku Šaroviću.

– Šarović je ličnost koja može da okupi SDS – naglasio je Govedarica.

Govedarica je čestitao Šaroviću na rezultatima koje je napravio u Savetu ministara BiH kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

On je istakao da je novom predsedniku potrebno jače pozicioniranje u stranci.

– U tome moramo da učestvujemo svi, a vrlo je bitno da se promeni ponašanje pojedinaca u stranci – rekao je Govedarica.

Zahvalio se opštinskim organizacijama koje su ga podržale i zamolio da svoju podršku preusmere na Šarovića. Vezano za zamenika predsednika stranke, Govedarica ističe da će prihvatiti tu funkciju, ukoliko ga novi predsednik predloži, piše Srpskainfo.

Mirko Šarović se zahvalio Govedarici na podršci i istakao da su oči celokupne javnosti usmerene na unutarstranačke izbore u SDS.

– Zajednička procena je da se napravi konsolidacija SDS, da stranka bude prepoznatljivija i drugačija u odnosu na ostale – dodao je Šarović.

On dodaje da kad je u pitanju vlast na nivou BiH nije bilo nikakvih razgovora i da je sasvim legitimno stvarati politička partnerstva, te da će SDS na svoj način učestvovati.

– U ovom trenutku nema uslova za koaliciju sa SNSD, ali to ne znači da ne treba da imaju normalan politički dijalog – poručio je Šarović.

"Postao si moralna veličina za političare, teško da ćete iko moći zamjeniti. Mnogi sreće, zdravlja i uspjeha u daljem radu, a g-dinu Šaroviću želim izbornu pobjedu i da pomete nakaze i Dodikove poltrone Cicka i Sonju "

Коментар са портала ТВ БН

https://www.rtvbn.com/3957235/sarov...sedmi-predsjednik-srpske-demokratske-stranke-

Šarović ili Miličević biće sedmi predsjednik Srpske demokratske stranke

Počela skupština SDS u Banjluci na kojoj će se tajnim glasanjem izabrati novi predsjednik te sranke.

765-430-b9d00d6847aa71d8255f49446afab1c3.jpg

Nedjelja, 30.06.2017
Delegati skupštine velikom većinom usvojili su statut stranke kojim se daju veća ovlaštenja budućem predsjedniku stranke. Nakon ove tačke uslijedilo je iznošenje programa kadnidata za predsjednika SDS-a.

Kandidati za predsjednika SDS su Mirko Šarović i Milan Miličević.

754d6d781817c4fe1ffb8d87d75fa116.jpg

Pored izbora predsjednika SDS-a delegati će birati i članove Glavnog odbora, a na dnevnom redu su i izmjene Statuta stranke.

77f73a6b7d0075bb6d5aa37a82037d35.jpg

Dosadašnji predsjednik SDS Vukota Govedarica povukao je kandidaturu u korist Šarovića.

33153c363e7db215c6d5d455163f78b4.jpg

Šarović ili Miičević biće sedmi predsjednik SDS-a.

1af5a2d426a701c950710708a0c2fc0c.jpg

Do sada predsjednici SDS-a bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

BN TV
(Foto: BN/Srpskainfo)

Источна алтернатива: Избором Шаровића СДС ће бити избрисан као гумицом

Удружење грађана "Источна алтернатива" огласило се саопштењем поводом избора Мирка Шаровића за предсједника СДС-а у којем истичу да би ова странка која је стварала Републику Српску, посљедњим избором могла бити избрисана као гумицом.

Источна алтернатива - Фото: РТРС

Источна алтернативаФото: РТРС

Војин Павловић, председник Удружења грађана "Источна алтернатива" поручио је да је политичка сцена Републике Српске избором Мирка Шаровића за предсједника СДС -а добила карцином, који ће да је растаче по налогу сарајевске чаршије, а све по рецепту Бакира Изетбеговића, острашћеног србомрзца, пише између осталога у саопштењу.

https://www.rtvbn.com/3957277/sarovic-zelim-jaci-i-bolji-sds

Šarović: Želim jači i bolji SDS

Mirko Šarović novi je predsjednik Srpske demokratske stranke. Vruću stolicu na čelu SDS-a, Šarović je naslijedio od Vukote Govedarice, a u trci za predsjednika najveće opozicione partije pobijedio je aktuelnog načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića i to za 24 glasa.

765-430-dd9be0c9efbf0206b23c6ccf0ddbe3d9.jpg

Nedjelja, 30.06.2019
Šarović je dobio podršku 205 delegata, dok je za Miličevića glasao 181 delegat.
„Mislim da je danas SDS pobijedio, pobijedila je Srpska demokratska stranka. Mislim da je ovo bila jedna demokratska utakmica i koristim priliku da se svima zahvalim i onim koji su glasali za mene i onim koji nisu meni poklonili povjerenje. Ja ću biti i njihov predsjednik. Svakako razumjeću i njihova razmišljanja i njihove brige jer želim da donesemo prijeko potrebne promjene SDS-u. Svi mi volimo SDS, a najviše volimo jak SDS. A ja želim da budem predsjednik jakog SDS-a, SDS-a koji pobjeđuje“, rekao je Šarović.

b11434997b503373de057f291d2ddadc.jpg

Cilj novog predsjednika SDS-a je jasan, vratiti stranku na vlast. Šarović nije želio govoriti o eventualnim imenima na novom čelu stranke. Poručio je da to iziskuje dodatne razgovore i konkretno sagledavanje situacije u stranci, kako bi se što bolje pripremili za ono što očekuje stranku u narednoj godini, a to su lokalni izbori. Novoizabrani predsjednik SDS-a nije želio komentarisati ni spekulacije da će Vukota Govedarica biti imenovan na mjesto zamjenika predsjednika stranke.

„Ja sam optimista, ja vjerujem u SDS koji može da pobjeđuje i koji može da bude jedna od najvećih i rekao bih ključna politička opcija u RS. Vjerujem da može da donosi pobjede. Potrebno je da izoštrimo svoju politiku, rekao sam prije nekoliko dana, da imamo miris i ukus, da budemo prepoznatljivi, da budemo drugačiji od naše konkurencije i da na osnovu toga da pridobijemo naklonost javnosti“, poručuje Šarović.

a430dcb6f6f36e3256c725b7b44cf9ef.jpg

Dok je Šarović podijelio sa predstavnicima medija svoja prva zapažanja i stavove, njegov protivkandidat Milan Miličević nije želio pred novinare. Skupštinu SDS-a napustio je i prije zvaničnog proglašenja pobjednika unutarstranačkih izbora. Mirko Šarović u tome ipak ne vidi nikakav problem i poručuje da neće biti nikakvih podjela u SDS-u.

„Mislim da je on jedan od onih na kojima je budućnost SDS-a, vrlo važna ličnost u našim životima i ja kao predsjednik ću uvijek to imati na umu. I u tom smislu dao sam izjavu da je svakako on osoba koja mora da zajedno sa mnom i sa drugima izgrađuje ovaj bolji i uspješniji SDS u budućnosti“, kaže Šarović.

Na skupštini SDS-a, izglasan je novi statut stranke koji je podržalo 311 delegata i izabran je novi Glavni odbor. Prema novom statutu, data su veća ovlašćenja predsjedniku stranke, koji će od sada imati mogućnost da sam bira članove Predsjedništva.

5e8751e2e9cb259c7f5b40425c510e1f.jpg

Osim toga, statutom je definisano i vraćanje funkcije zamjenika predsjednika stranke, ali i formiranje Izvršnog odbora, koji će biti sastavljen od kandidata koji dolaze iz Izbornih jedinica.

Mirko Šarović, aktuelni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM Bosne i Hercegovine, sedmi je po redu predsjednik SDS-a.

Prije njega na mjestu predsjednika bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

BN TV

Ovim SDS za par godina ide ispod cenzusa. Šteta.
:zcepanje::cepanje::hahaha1::lol::hahaha::rotf:
Па написо` си бре бар два-три пута у време док је текао напад на Вукоту тј. покушај Додика да преко својих кадрова у СДС де факто преузме ту странку, а непосредно после избора, "какав Вукота, ваш СДС може само Шаровић да спаси" (ово "ваш" је било у смислу "заговорника унитарне БиХ":mrgreen: ).

:zcepanje::cepanje::hahaha1::lol::hahaha::rotf:
Па написо` си бре бар два-три пута у време док је текао напад на Вукоту тј. покушај Додика да преко својих кадрова у СДС де факто преузме ту странку, а непосредно после избора, "какав Вукота, ваш СДС може само Шаровић да спаси" (ово "ваш" је било у смислу "заговорника унитарне БиХ":mrgreen: ).
Ja to napisao? Nešto si ti pobrkao.

Шaровић је "old school " тј. стари сдс кадар још од оснивања странке међутим мало се закаснило.
Говедарица је добро *асрао са неким чудним и неприродним савезима са ПДП-ом и радикалима рецимо.Нигдје везе.
Штета што је СДС доживио толики фијаско на изборима али ништа није незаслужено.
Кад тад те стигну погрешне политичке одлуке и лоша процјена у смислу курса странке.
Шаровић више дође као мелем на рану добро *сјебане и урушене странке.
Јер он је стручан, умјерен и смирен лик,довољно да се странка одржи на животу али безенергичан и апатичан (попут Иванића) да се носи са лудим Додиком.Међутим то је тренутно једини начин да опстане странка.
Јер у овом тренутку СДС уопште нема амбицију да парира СНСД-у, само да преживе.
Поздрављам одлазак Говедарице, један од најгорих до сада...
Шаровић је ипак искуснији и није толико глуп да се компромитује на овакав бизаран начин као што је радило Говедо.Мислим јадно је, то да скупљаш гласаче на основу неке породичне трагедије.
%D0%92%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%93%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%94%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%9B-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8.jpg

1645831_screenshot-3_ls.jpg

Шaровић је "old school " тј. стари сдс кадар још од оснивања странке међутим мало се закаснило.
Говедарица је добро *асрао са неким чудним и неприродним савезима са ПДП-ом и радикалима рецимо.Нигдје везе.
Штета што је СДС доживио толики фијаско на изборима али ништа није незаслужено.
Кад тад те стигну погрешне политичке одлуке и лоша процјена у смислу курса странке.
Шаровић више дође као мелем на рану добро *сјебане и урушене странке.
Јер он је стручан, умјерен и смирен лик,довољно да се странка одржи на животу али безенергичан и апатичан (попут Иванића) да се носи са лудим Додиком.Међутим то је тренутно једини начин да опстане странка.
Јер у овом тренутку СДС уопште нема амбицију да парира СНСД-у, само да преживе.
Поздрављам одлазак Говедарице, један од најгорих до сада...
Шаровић је ипак искуснији и није толико глуп да се компромитује на овакав бизаран начин као што је радило Говедо.Мислим јадно је, то да скупљаш гласаче на основу неке породичне трагедије.
%D0%92%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%93%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%94%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%9B-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8.jpg

1645831_screenshot-3_ls.jpg

Govederica je tokom rata pobegao u Beograd i tamo je guslao i glumio ultra srbendu.
A tada je bio u najboljim godinama. Kada ga pogledas izgleda k'o od brda odvaljem i mogao je da sam izvuce top na vrh Vlasica. Ali se ponasao kao baba.

Inace i porodica mu zivi u Beogradu i sigurno ce ih im se i on pridruziti u dogledno vreme. Kada ne bude vise mogao da izvlaci lovu iz nekog budzeta.

Sarovic je SDA igrac. On je tu da odigra ulogu Zeljka Komsica ali za Srbe.

Govederica je tokom rata pobegao u Beograd i tamo je guslao i glumio ultra srbendu.
A tada je bio u najboljim godinama. Kada ga pogledas izgleda k'o od brda odvaljem i mogao je da sam izvuce top na vrh Vlasica. Ali se ponasao kao baba.

Inace i porodica mu zivi u Beogradu i sigurno ce ih im se i on pridruziti u dogledno vreme. Kada ne bude vise mogao da izvlaci lovu iz nekog budzeta.

Da Vukota je dezerter,moje je godiste 1994 je zavrsio srednju skolu i trebao je biti mobilisan ali on je pobjegao u Srbiju kamionom za brasno
Ja sam mobilisan odmah u ljeto 1994 nakon zavrsetka skole jedan dio regruta je isao na Manjacu u nastavni obucni centar a drugio dio u Han Pijasak.Na Manjaci je 1994 bilo oko 2000 regruta Vukotinih parnika to je junska klasa 1994 VRS
Sramota je da jedan dezerter posle onakvog rata i zrtava ima tako visoku funkciju ali to pokazuje koliko je sve otislo u kuraccc

Sto se tice sarovica cim muslimani sa klixa navijaju za njega tu nesto debelo smrdi ..vjerovatno je ucjenjen ili dobro placen pa radi za muslimane

Ма танак је СДА.Изет империју више не воли нити један поштен бошњак.Досадили су и Богу и народу.
Гдје то има да син наследи странку оца, па није то приватно власништво.Бошње су стварно ниско пале.

Čović: Mektić i SDS su glasnogovornici SDA-ove politike

Čović: Mektić i SDS su glasnogovornici SDA-ove politike
Foto: R. D./Klix.ba
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je da su SDS-ovi ministri u Vijeću ministara BiH na čelu s Draganom Mektićem glasnogovornici SDA-ove politike.

Muslimani su jos uvjek u ratnom modu,nastoje zavrsiti rat i ostvariti ratne ciljeve politickim sredstvima.
Dok su Srbi razoreni u svakom pogledu..SDS vodeca drzavotvorna partija u Srba u BIH je pretvorena o ovo sto danas imamo instalirani su ljudi od zla oca i gore matere budale i dezerteri .Nista nije bolje ni u vladajucim strankama sve sami probisvjeti.Dezerterstvo se javno promovira cak i u biografije upisuje.Jedan visoki funkcioner u RS kaze da je 1993 otisao u Srbiju a 1999 se vratio iz Srbije... covjek je dvostruki dezerter pobjego u Srbiju tokom otadzbinskog rata a 1999 kad je Srbija bombardovana vratio se nazad i dobija visoku funkciju.Sve je otislo u kraccc

Они навијају за њега јер је умјерен и слаб.
Ako je slab nije glup
Primjetio sam da koriste lazne termine kao sto je drzavni nivo,preko kojih zele BIH prikazati kao unitarnu drzavu a to nije slucajno ne vjerujem da su toliko glupi
ocigledno da rade za zapadne sluzbe ili za osmicu i bakira

Ne postoji nikakav drzavni nivo vec samo zajednicki nivo jer BIH je drzavna zajednica i to mogu biti samo zajednicke institucije to je i mojoj babi Smilji od 90 godina jasno a da nije jasno Mekticu,Sarovicu ili Bosiicu

Back