Gotova jela- koliko su štetna

Whodunnit

Obećava
Poruka
57
Pošto sam počeo sa studijama nemam vremena da kuvam, pošto nisam na budžetu nemam pravo na studentsku menzu, dosadilo mi je da jedem sendviče i pleskavice pa sam prešao na gotova jela. To jedem dva do tri puta nedeljno pa me zanima koliko je to štetno? Da li može izazvati neke ozbiljnije posledice po zdravlje?

Kao što ste primetili pitam koliko su štetni, a ne da li su štetni, to je zbog svih onih silnih aditiva koje proizvođači trpaju u sve što naprave.

Парадентопатија(гњецаво и мекано, не ,,тренира" десни), мало жгаравице, мало чира, мало пролива мало затвора, већ шта ти бог да. Угојићеш се ко три прасета. Постаћеш натечен јел је преслано. Толике количине адитива ће оптеретити јетру и бубреге, а и тен ће ти еволуирати у стање двапут горе од ужаса. Добићеш задах из уста и зној који се надалеко осећа. Постаћеш болешњив, никакав у кревету, а имаћеш и проблема са репродуктивним здрављем... Има тог још. Уосталом и сам си рекао да је то лоша и штетна храна али је ти конзумираш по сопственој одлуци. И сад валда ми треба да те жалиомо...

Da me žalite? Zašto trebate da me žalite? Ja sam tražio savet, a ne sažaljenje.

I brza hrana je štetna ali je beograđani svakodnevno konzumiraju. Pa, nemam izbora, izgeda da ću morati da počnem da kuvam ;)

I još jedno pitanje, malo off topic, da li proizvođači u sirovinskom sastavu smeju da ne navedu aditive i ostale štetne satojke? Pošto sam primetio da ih npr. Carnex i Neoplanta nisu uvrstili u sastav, a nemoguće je da ih nema.

Da me žalite? Zašto trebate da me žalite? Ja sam tražio savet, a ne sažaljenje.

I brza hrana je štetna ali je beograđani svakodnevno konzumiraju. Pa, nemam izbora, izgeda da ću morati da počnem da kuvam ;)

I još jedno pitanje, malo off topic, da li proizvođači u sirovinskom sastavu smeju da ne navedu aditive i ostale štetne satojke? Pošto sam primetio da ih npr. Carnex i Neoplanta nisu uvrstili u sastav, a nemoguće je da ih nema.
Морали би да наведу, али ко поштује закон? Нисам ти у претходном посту написао све то из пакости, већ зато што сам дуго радио у Агровојводини која је својевремено била једна од најјачих трговачких фирми у СФРЈ, па у СРЈ итд. Радили смо увоз машина за Карнекс, Неопланту, 29. Новембар и друге ,,гиганте" прерађивачке индустрије. Боље да не знаш шта се тим машинама може учинити јестивим допадљивим и укусним...Ако баш мораш једи то, али макар немој дуго... Нисмо ми џабе једна од земаља са најкраћим животним веком, бар што се Европе тиче.

Jedi ribu ima po pijacama jeftinija je od svega..konzerve sardine i druga riba..sto neko rece testenine..povrce..voce..jela od krompira..pirinca..pecuraka itd se brzo spremaju..u idei imas gotova jela bez aditiva..ako vec jedes brzu hranu onda po pekarama trazis nesto zdravije tipa proja i sto manje testasto

Back