Gothic fashion

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Gotska moda vezana je za 18. i 19. vek, a upadljivo tamne, misteriozne, zastarele i homogene crte obeležavaju gotički stil. Nose ga pripadnici gotske subkulture. Haljina, tipična gotička moda uključuje obojenu crnu kosu, tamni karmin i tamnu odeću. I muški i ženski goti mogu nositi tamni ajlajner, tamni lak za nokte - najčešće crnu, a ponekad i mrežicu.

Gothic Fashion Style​

Gotsku modu odlikuje mrak, misterija, elegantni komadi garderobe i zadimljena šminka iako može iznenaditi neke da svi Goti ne nose uvek crno. Rečeno je da svi Goti imaju želju da se istaknu u društvu koje se smatra previše konformističkim. Tipična gotička moda sastoji se od ofarbane crne kose, crnih noktiju, tamne olovke za oči i crne odeće u stilskom stilu. Nekoliko drugih modnih komada ili materijala koji su direktno povezani sa gotičkom modom uključuju baršun, čipku, kožu, korzete ili rukavice.

The Gothic Clothing​

Muškarci ili žene koji vole da se oblače u gotičkom stilu moraju imati u garderobi strogo grimiznu ili crnu odeću, ogrtače ili čavle, čizme do gležnja i borbene čizme, korzete i pantalone. Sve od čvrstih kopči, zamišljenih linija i tkanina od veštačke kože i prelepog satena takođe čine neverovatnu kombinaciju gotičkog stila. Goti mogu nositi pocepani ljubičasti prsluk ili baršunastu suknju, visoke cipele u starom stilu ili crne radne čizme zajedno sa poderanim crnim majicama. Goti su nosili tamnu šminku za oči, crni lak za nokte i crni karmin. Kao i kod pankera, tetovaže i pirsing bili su uobičajeni među Gotima, a mnogi ljudi biraju drevne keltske dizajne.

257a346a243372d8880a3df3ca981124.jpg

http%3A%2F%2Fjixo2.jiesxo.store%2Ftupian2%2FCQQ90529344_0405075163310296655.jpg

victoriangoth.jpg

Ja prosto obožavam Gothic. Prosto mi je žao što kada sam odrastao, taj tinejdžerski period, moji roditelji bili su jako striktni po mnogim pitanjima i sve što je po njima odstupanje od normalnog, sve što ih može "osramotiti" nije mi bilo dozvoljeno. Tako da sam se divio Gotičarima, slušao tu muziku (slušam i dalje) i čitao. Video pre dva meseca dve gotičarke tako prolazile gradom i mislim se "Eh, da sam ja kao tinejdžer bio gotičar.."

Od prvog srednje sam počeo da razvijam interesovanje za goth kulturu, naročito kad sam otkrio Nighwish. Gotičarke sa ukusom i adekvatnom količinom šminke su mi oduvek bile najprivlačnije. Stilski gledano, nikad me nije privlačilo da na taj način budem deo goth kulture. Crnu i uopšte tamnu odeću sam voleo da nosim, ali ništa posebno, ekscentrično, preterano "classy", kamoli da stavljam šminku ili lakiram nokte.
I da, prva klinačka ljubav s TV ekrana - Kerolin Džounz kao Mortiša Adams :heart: :andjeo:
ezgif-2-5a126612c979.jpg

Od prvog srednje sam počeo da razvijam interesovanje za goth kulturu, naročito kad sam otkrio Nighwish. Gotičarke sa ukusom i adekvatnom količinom šminke su mi oduvek bile najprivlačnije. Stilski gledano, nikad me nije privlačilo da na taj način budem deo goth kulture. Crnu i uopšte tamnu odeću sam voleo da nosim, ali ništa posebno, ekscentrično, preterano "classy", kamoli da stavljam šminku ili lakiram nokte.
I da, prva klinačka ljubav s TV ekrana - Kerolin Džounz kao Mortiša Adams :heart: :andjeo:
ezgif-2-5a126612c979.jpg
Obožavam tu seriju i filmove. Predstavili su na humorističan način Gothic kulturu. Imao sam jednu devojku koja prvo nije bila gotičarka, pa kada je skontala da ja to volim, ona se prebacila u taj stil. Nisam ništa ja tražio, sama je to učinila i dopalo joj se. :D

Back