Gospodja Prasina

Obavezno cistimo lisce jednom nedeljno kad se nakupi. Ja i mm istrcimo napolje, za cas to odradimo.. Ja malo poceprkam cvece.. Povadim neke lukovice ako treba da ne izmrznu..neke saksije unesem u kucu.. Nekako sve to ide s jeseni.. Tad uglavnom i pijemo kafu napolju, onako zadihani.. I bas mi bude lepo dvoriste, trava ne raste da mora da se kosi..
A svakodnevno cistim ulaz i trem ispred kuce. Nekad ne svaki dan, nego po potrebi.

meni je bas lepo kad pred kucom ima opalog lisca.romantika...u stvari vise volim prirodu,nego da je sve pod konac i urbanizovano.
nesto ovako mi je lepo i za oko i uzivanje za setnju
42991084.jpg

Ja ne volim jesen. Bas bas.
Ali kontam tu lepotu lisca I suskanja. Mislim kontam ljude koji ga vole.

A ne kontam ciscenje lisca.
Gledam kod mene u ulici... to rade samo par njih... penzioneri...
umesto da ga puste I uzivaju u tim bojama...
Danas posmatram upravo ovakve prizore... romanticne sto kaze smoki...
pa se setim moje babe koja je ko manita cistila lisce svaki dan... ispred kuce... I ja sa njom...
I sad se zapitah cemu? Ajd ona bese dokona I domacica...
meni je to bas gubljenje vremena

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 341716

Moj medo obozava da se baci na gomilu lisca... setamo a on ugleda u parku ogromnaaa gomila lisca... "Mama jel mogu?" "Mozes." :lol:
Njegove radosti kad pocne da skace po njemu... ajme...
Sad kontam kad nas jedan dan snime ovi iz komunalca ima da nas jure sa grabljama I psuju... :lol:

...treba da se cisti lisce, ima nekih razloga zbog stetocina koje se zavuku u lisce valjda da se greju, ili tako nesto ne secam se vise,
a i da bi trava na prolece lepo nikla...lisce nece svo da sitruli pa ce tako gde ga bude vise lisce i cvece tesko nici, a ako cekas prolece
da ga ocistis, imaces duplo tezi posao....tako da sta da ti kazem, mora da se cisti kao sto i trava mora kad se pokosi da se pokupi...
...nista nije bez razloga, pa niko nije lud da to radi iz ciste dosade...zar mislis da je ta tvoja baba bas onako to cistila sto nista pametije
nije imala da radi...ne, radila je to sa razlogom....

Kako bre nece da istruli?
To je prirodno djubrivo.
Imam ogroman vocnjak iza kuce. Jel mislis da neko cisti to lisce?
A nesto ne vidim da trava sporije raste zbog njega. Cak naprotiv. Tako lepo nadjubri da ona samo dziklja.
Muz ne silazi sa kosilice celo leto
:lol:

- - - - - - - - - -

A baba se sad prevrce u grobu I vice "Uf Cicak majku ti tvoju..." :lol: :heart:

....drugo je trava po vocnjaku, a drugo trava i cvece u dvoristu...
....istruli ali ne sitruli sva...
...takvo je moje iskustvo, ja sam 13 godina, imala i dvoriste i voce i cvece i travu...znaci znam o cemu pricam..(samo 3 oraha + sve ostalo)...

Ja imam dva oraha ispred kuce, da ne cistimo udavili bismo se u liscu...
I bilo bi kaljavo, blatnjavo... Jer bi i kad ne pada kisa lisce drzalo vlagu..
Nekad mi se smuci gomila lisca kad zapustimo, ili padne kisa i bude tesko,mokro... Trava ispos istruli.. Pa se to usmrdi.. Mora da se cisti..
Sad kukam na orahe, ali zato ih bar ne kupujem, a znamo svi da nisu jeftini..

Opalo lisce je lijepo dok je suvo,ali cim pokisne ne lici ni na sta...Bas danas prolazeci ulicom vidim gomilu lisca na trotoaru,i bas sam imala poriv da uzmem metlu da ga ocistim...:lol:
Jednostavno,ljepse je...

Sta vam u zivotu znaci cista I sredjena kuca?
Koliko vam je stalo do toga?

Da li vam je normalno usisavati I brisati prasinu svakodnevno?

Ja sam rano skontala da to u zivotu ne znaci nista. Ali nista. Da tu srece nema.
Higijena da. Ali do koje mere? Kad prerasta u opsesiju?
Cujem da neki odmah peru sudje posle rucka, pa se pitam zasto? Cemu sudopera sluzi?
Ok, mi odmah spustamo u masinu ali samo da ustedim vreme, da bi mogla uzivati u forumu/tv-u/deci... itd...

Kakav je vas stav?
Jeste gospodja Prasina ili niste? Ili se trudite da ne budete?

:)

puno mi znaci cista kuca, sredjena ne mora da bude
ne podnosim prljavstinu i u tom smislu se trudim po svaku cenu da je ne bude u mojoj kuci
igracke, knjige i garderoba su najcesce razbacane posvuda, ali mora da bude cisto
sudovi mogu da sacekaju ponekad u sudoperi preko noci, ali nece sacekati svuda po stanu nakon neke proslave
u zadovoljstvima mogu d auzivam tek kad su obaveze namirene
takav sam tip plus sma tako naucena

Uvek je prednost imati prijateljice i par muških prijatelja iz iste sredine i istog imovinskog stanja. Budući da na studijama nismo imali nikakvih novčanih briga, mogli smo da se posvetimo isključivo studijama i da se tako radikalno uhvatimo s njima u koštac, ništa nas drugo nije zanimalo. Jedino što smo stalno morali s puta da sklanjamo one štrokavce koji su nas u razvitku sprečavali - naše profesore i njihove niskosti, prljavštinu i grozote. Ekonomski fakultet u jednom našem velikom gradu je i danas na glasu u zemlji, ali je to najštrokaviji faks koji se može zamisliti. Ispred samog ulaza postoji velika pepeljara, ali izgleda kao da je tu ostavljena slučajno, omaškom nekoga ko je čistunica kao, recimo, moja Mala Droca. Stotine pikavaca oko nje najavljuju horror koji započinje na samo što se otvore vrata i zakorači u hol. Elem, ovakav uvod sam dao, samo zato da bih prikrio ono što sam zapravo o ovoj temi hteo da kažem, svestan da dvadesetsedam dvadesetosmina krstarovaca neće da pročita pisanije duže od dvadesetsedam-osam reči. Obožavam čistiunice! U kakve samo poze postavljaju svoje zanosne obline dok se savijaju da na brzinu pokupe razbacane igračke, knjige i delove garderobe, ili kad ujutru žure na posao, a čeka ih prepuna sudopera štrokavog suđa od juče. "Pusti me, debeli, žurim na posao. Ma nemoj bre, što si ta... ka...v... Požuri, ljubavi, već ka... a... s... nimm...

Back