Горућа љубав - како се узгаја?

JOVANAiVUK

Početnik
Poruka
17
Велики поздрав свима...

Потребна ми је помоћ. И сваки савет ће ми бити користан. :p Купила сам семе горуће љубави (Ageratum) и посадила га пре неких недељу дана. Стоје ми на собној темепратури јер је напољу још увек доста хладно. Поставила сам их на светлом и осунчаном месту. Занима ме колико често их је потребно заливати у овој фази? За те сврхе користим прскалицу...Надам се да је то прави метод... После колико времена је могуће да биљке почну да ничу? Већ сада се појављује доста њих, мада претпостављам да је то пре коров. :dash:

Надам се да неко има искуства са овом биљком...

Хвала

Велики поздрав свима...

Потребна ми је помоћ. И сваки савет ће ми бити користан. :p Купила сам семе горуће љубави (Ageratum) и посадила га пре неких недељу дана. Стоје ми на собној темепратури јер је напољу још увек доста хладно. Поставила сам их на светлом и осунчаном месту. Занима ме колико често их је потребно заливати у овој фази? За те сврхе користим прскалицу...Надам се да је то прави метод... После колико времена је могуће да биљке почну да ничу? Већ сада се појављује доста њих, мада претпостављам да је то пре коров. :dash:

Хвала

Koje god seme da ste uzeli, pa makar i GMO, svakoj biljci treba Vaša ljubav
Nju će te iskazati tako što ćete Vašoj biljci pričati i pričati i pričati
Tema za priču nije bitna, biljka će razumeti da se samo njoj obraćate i bolje će bujati

Sad neki imaju teoriju da pričom izbacujete ugljen dioksid koji je biljci preko dana potreban
ali opet ima i onih koi znaju da biljke bolje rastu uz Beotvena nego uz TV Pink
Uostalom pogledajte Palmu kolko je izrastao usred Jagodine - samo zbog Betovena

Poslednja izmena:
Koje god seme da ste uzeli, pa makar i GMO, svakoj biljci treba Vaša ljubav
Nju će te iskazati tako što ćete Vašoj biljci pričati i pričati i pričati
Tema za priču nije bitna, biljka će razumeti da se samo njoj obraćate i bolje će bujati

Sad neki imaju teoriju da pričom izbacujete ugljen dioksid koji je biljci preko dana potreban
ali opet ima i onih koi znaju da biljke bolje rastu uz Beotvena nego uz TV Pink
Uostalom pogledajte Palmu kolko je izrastao usred Jagodine - samo zbog Betovena
:rotf:

Велики поздрав свима...

Хвала

Stoji na dobrom mestu, ona ne trpi puno vode, za mesec dana trebalo bi da je rasadiš u veće saksijice, kasnije preneti u baštu,
cvet možeš da očekuješ za otprilike dva meseca pa do jeseni..inače, to je jednogodišnja biljčica...

- - - - - - - - - -

Ageratum%20Patina%20Blue%201.jpg

@LBarbara

Хвала пуно на помоћи. :D
Имам само још једно питање: да ли их је потребно у овој фази прекрити прозирном фолијом и заливати из тацне саксије или је боље решење да су нормално отворене а да се заливају прскалицом?

П.С. Драго ми је што видим да је моја тема привукла и неочекивану пажњу... :klap:

Jovana ako je seme pocelo da klija folija ti ne treba, orosavas ga svakog dana, a kada biljcice niknu sve mozes svakog drugog videces po zemlji ako je suva ili mokra.

Da, to je to, čak i ne mora svaki dan..dakle, samo orošavanje prskalicom, nikako direktno sipati vodu u saksijicu..
Seme ove biljčice je jako sitno i ako se sipa voda u saksiju, seme upada dublje i onda od nicanja ništa...

Хвала вам пуно свима! :zag:

Ево како изгледају биљчице које су ми никле...

moje biljcice.jpg

moje biljcice01.jpg

Немам искуства са сађењем горуће љубави из семена, тако да не знам како треба да изгледа када је малена. :(
А ове биљчице ми некако више личе на коров. Да знам да је он у питању, па да га почупам...

А можда је и прерано да би се закључило да ли су никле горуће љубави или коров? :dash:

Супстрат је такав да му орошавање не значи. Једносттавно у контејнере накапам воде и пошто је корен већ дубок, вода допре до дна. Орошавањем само површински наквасим и лист. Не говорим о Горућој, већ о мојим семенкама недавно изниклим.

Jovanaivuk, ove biljke koje su nikle / na slici/ nikako nisu samonikle biljke.
Ako si u saksiju posejala korov nici ce ti korov a ako si posejala cvece nici ce ti cvece.
Orosavaj ih vodom kad se povrsinski sloj zemlje prosusi a kad biljke malo poodrastu proredi ih
jer ne mogu rasti kad su suvise gusto zasadjene. Te biljcice koje pocupas mozes zasaditi u druge posude
pa ces tako imati mnogo vise biljaka koje ce ti letos cvetati.

@soledad10

:cvet: овај одговор ме је баш обрадовао!

Ја сам се надала да ниче горућа љубав јер су све биљчице исте а сва семена сам ту сипала. Али сам била у дилеми због облика листа јер гледајући одраслу биљку, учинило ми се да и не личи на њу.
Сада сам баш срећна! :kez:
Обавечно ћу их проредити и пресадити у више жардињера чим мало порасту....

Претпостављам да би пожељно било да их проредим тј поједине расадим у друге жардињере пре него што их изнесем напоље?
Или то нема везе? :D

Poslednja izmena:

Back