Gorko plodovi

Odlican kraj serije...
Scena kada Sasa udara glavom o zid je brutalno realna..Svet je toliko crn i rugoban,da svako od nas ponekad pozeli da oslepi,da ne vidi ovu jad i bedu,nemoral..
S druge strane tu je i simbolicna scena kada Radmila,u ulozi stranog investitora muze ovcu...Investitori,samo muzite i muzite...
Ubistvom predsednice malo se dotakao ubistva Djindjica,to mi se nije bas narocito dopalo..
Najcrnja cinjenica vezana za seriju je ta da se ova serija ne moze nazvati tragedijom,vec dramom baziranoj na pravim zbivanjima...

Poslednja izmena:
Ko ne vidi oko sebe depresiju, siromaštvo, nemoć, korupciju, prevaru, lopovluk...taj ne živi u Srbiji.

I zašto loš odabir glumaca? Pele, Ljilja, Bandović, Živić, Ljubinka, Mašini roditelji u seriji - maestralni...

I priča. Da nema posla bez veza i vezica, da para svuda vrti, da je droga tu oko nas, da političari misle samo o svom doopetu...sve je to tu oko nas....Samo što se možda pravimo da ne vidimo. Što mislimo da neće baš naše dete probati drogu, da neće baš našu ćerku neko presaviti preko stola da bi joj dao posao...Siniša je bolno istinito napisao taj scenario...

ja sam odusevljena serijom, tematikom, glumom svih aktera (posmatrano okom laika koji se u glumu ne razume), ali mislim da je svaki glumac dobro odigrao svoju ulogu, barem su na mog supruga i mene ostavili jak utisak posle svake odgledane epizode....a i kraj je neverovatan....Po meni je Kalina odigrala odlicno ulogu narkomanke, vidi se da potice iz glumacke porodice....Pogledajte samo matoorog Gagulu i mozete li da ga posle ove serije zamislite kao kao seljaka u seriji "Moj rodjak sa sela"...hocu da kazem da je i o n odlicno odigrao svoju ulogu i koliko zapravo oni mogu da se transformisu i udju u jedan lik.....:mafijas:

evo da vratim temu iz mrtvih.

po meni najbolja nasa serija jedina zamerka su zadnje 2 epizode koje su strasno dosadne jer se bukvalno nista ne desava u njima. sto se tice ekipe glumaca meni se dopada. treba cestitati sinisi sto je pustio mlade glumce da se dokazu i nije pogresio. jedino mi se ne dopada sto glumi ljiljana(inace zena od rezisera i scenariste) i njihova cerka kalina.

Sjajna serija, ja volim ''teške'' priče, ali ovo prevazilazi sve moje sposobnosti podnošenja ''teškog'', pa nisam u situaciji da je gledam više od jednom. A tako je bilo i sa ''Sinovcima''. Odgledala sam je prvi put na Filmskom festivalu u Nišu, i kada se posle nekoliko meseci (možda čak i posle godinu-dve) prikazivala na televziji, osetila sam onu istu mučninu u stomaku kao prvi put, poput udarca tupog predmeta u stomak... i promenila sam kanal.

Sjajna serija, ja volim ''teške'' priče, ali ovo prevazilazi sve moje sposobnosti podnošenja ''teškog'', pa nisam u situaciji da je gledam više od jednom. A tako je bilo i sa ''Sinovcima''. Odgledala sam je prvi put na Filmskom festivalu u Nišu, i kada se posle nekoliko meseci (možda čak i posle godinu-dve) prikazivala na televziji, osetila sam onu istu mučninu u stomaku kao prvi put, poput udarca tupog predmeta u stomak... i promenila sam kanal.

takodje vise volim da gledam drame(tuzne zivotne price) nego neke filmove sa srecnim krajem posto je zivot cesce drama nego smeh.

Poslednja izmena:
Gledala sam je prošlo ljeto na net-u. I odgledala u dva tjedna. Ostala sam bez teksta. Nešto tako dobro ne pamtim. Od teme, scenarija do glumačke ekipe. Ali, posve me emotivno iscrpila, bila sam bolesna nakon svake epizode. Nikad je ne bih mogla ponovno gledati...

Mислим да је ово стварно наша најбоља серија са таквом "тематиком".
Није за поређење са хумористичким и "хумористичким" серијама...
А добра је била и серија "Горе-доле"...
Али некако чини ми се да је за гледање једном,па за неких 10 година поново...

Back