Gorko pijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U tvoje ime noćas točim
i naiskap ispijam čaše tuge
u zanosu pijanstva gorkog
praznim sve jednu iza druge
Dok nazdravljam samoj sebi
bolan smiješak prelijeće mi licem
licem pijanice
što pouzdano zna
da pije iz bureta bez dna
Osluškujem...tvoj glas u daljini čujem
Da li me to uho vara
il' ispijena tuga to u meni progovara!?

Kad ne mozemo da se pomirimo sa necijim odlaskom,cesto posezemo za "opijatom" koji ce da nam pomogne u datom trenutku,da ublazimo,da privremeno zaboravimo svoju tugu.Tako odlazimo u san,kao pribeziste.Ali sve nas ceka ujutru,ponovo,kad se probudimo..Cena koju placamo je ponekad previsoka,ali krivica je na nama sto nismo na vreme platili..sada nam je racun ispostavljen sa kamatom..Jos jedan primer da ekonomija diktira,vrlo cesto,bazicne pozicije u ljubavi..he,he..
Ps.Oprosti draga,humor je moj put za beg iz depresivne situacije,siguronosni ventil za nagomilane frustracije..
Pomaze uvek,veruj mi..

Drago mi je da citate moje"umotvorine" i hvala vam na tome...
Poseban pozdrav za moju prijateljicu Lejlu,čiji je komentar tako"iscrpan" i pun duha,baš u njenom stilu...Da,humor je najbolji način da prevazidjemo kojekakva depresivna stanja,a ja naročito preferiram onaj crni...luda sam za njim...a konkretno što se tiče ovih mojih stihova obojenih tamnim bojama,oni trenutno nemaju puno veze sa mojim sadašnjim životom...nastali su jednom davno,davno "kad sam bila mlada i luda"...iskopala sam ih iz jednog starog rokovnika,kao i većinu pjesmuljaka što sam ih"metnula" na ovaj sajt!

Back