Vicarus:
Pravoslavni hramovi na Kosovu kao sto su Pecki manastir, Visoki Decani ili Bogorodica Ljeviska svojom jedinstvenom arhitekturom, skulpturom a posebno slikarstvom spadaju u svetsku kulturnu bastinu prvog reda i veliki broj njih je pod zastitom UNESCO-a. Nijedan od tih hramova ne moze se porediti sa nijednom od dzamija na prostoru od Sofije i Jedrena pa sve do Ljubljane. A kao spomenicima kulture (NE VERSKIM OBJEKTIMA!!!) nema im ravne na prostoru zap. Balkana izuzev srednjevekovnih spomenika u Istri, Dalmaciji i Boki. Znacaj koji imaju ne moze da se poredi ni sa jednom bosanskom gradjevinom, pa ni dzamijom koja nema nikakvu umetnicku vrednost.
Zato kada neko place za Ljeviskom place za jedinstvenim spomenikom kulture koji je u sebi nosio prvorazredno slikarstvo slikara Kralja Milutina iz cetrnaestog veka, ne koliko samo za bogomoljom kao takvom!
Pa posto dzamija "nema" umjetnicku vrijednost TO JE RAZLOG DA SE ZAPALI I SRUSI DO TEMELJA, JE LI BOLESNICE ?!
Dzamije imaju itekaku umjetnicku vrijednost (ocito da previse mrzis pa nisi ni vidio ljepotu u njima), pa da ti zato ne spominjem Begovu, (srusene) Ferhadiju, Arnaudija, ili Aladzu u Foci).
Pa ti si i smijesan i zalostan u isto vrijeme. Jesi li cuo za Andaluziju Spaniji i svarsenstvo islamske arhitekture (ako i za mnoge druge sirom islamskog svijeta).
p.s. Vijecnica u Sarajevu recimo NIJE BILA DZAMIJA, kao ni Zemaljski muzej, Olimpijski muzej, Muzej grada Sarajeva ili Zetra i HILJADE SRUSENIH OBJEKATA KOJE JE VOJSKA RS SRUSILA U BIH!A svi su bili zasticeni od UNESC-a!
Pa ti nisi cak ni za Haaga nego za Jagomira (ludnica u Sarajevu, koja takodjer nije bila vjerski objekat a Srpska vijska je srusila do temelja).
Da su takvi idioti poput tebe znali sta je lijepo i sta ima umjetnicku vrijednost ne bi srusili sve sto jeste LIJEPO TOKOM 4 GODINE CETNICKIH DIVLJANJA PO BOSNI.
Ne mogu ni povratiti koliko mi se gadis bolesnice jedan !
Stvarno vise ne vrijedi nista pisati poslije ovih zlocinackih i divljih izjava.
p.s. za ostale normalne ljude:
Svakoj zdravoj i razumnoj osobi je svakako zao srusenih objekata na Kosovu i samo bolesnik (poput ovog, koji se ne razlikuje nimalo od onih koji su i zapalili gradjevine na Kosovu) moze nalaziti neka opravdanja u rusenju. O tome i ne treba raspravljati, a ja to najbolje znam jer sam licno gledao sa prozora kako zapaljive granate sa Trebevica (sa polozaja Vojske RS) slijecu na Vijecnicu i pale je do temelja.A gar i zapaljeni papir iz nje su prekrili skoro citav Stari grad.
Mislim da sami mozete i prosuditi, kako stvari stoje!
SA