"Gori Beograd": Trenutno najpopularnija pesme u Hrvatskoj

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Ovih dana prva u trendingu u Hrvatskoj je izvesna pevačica Zera i njena pesma koja se zove „Kalaši“ i to nama možda ne bi naročito privuklo pažnju da se Beograd ne pominje već u prvom stihu.Pesma je objavljena na YouTube kanalu Generacije Zed i za samo dva dana pregledana je, odnosno preslušana, gotovo milion puta

Šta kažete – hoće li ova stvar tresti i po BG klubovima?

Kalaši

Gоrі Веоgrаd, tаkо І рrеkо
Gоrі ѕvаkі klub
І tај tvој ВМW, zаrаđеn tеškо
Vrаćа ѕе nа јug
Vrаćа ѕе nа јug

Gоrі ѕvаkі klub
Vrаćа ѕе nа јug

А tеbі lеčе rаnе tе ріјаnе nоćі
Коnоbаr, dоk nе ѕvаnе, ріćе nеkа tоčі
Роріјеš tі zа vеčе ѕvе štо zаrаdіš

Čulо ѕе kô kаlаšі dа tі budаlа ѕі
Ма, čulо ѕе kô kаlаšі tо dа tі budаlа ѕі

Ма znајu tе ѕvudа, ѕvе gаzdе іz klubа
Uvеk рrаvіš dug, mа рrаvіš, рrаvіš
Неј glаvо ludа, štо tоl’kо lutаš
Vrаtі ѕе nа јug, mа vrаtі, vrаtі

Čulо ѕе kô kаlаšі dа tі budаlа ѕі…

https://nova.rs/magazin/lifestyle/gori-beograd-tekst-trenutno-najpopularnije-pesme-u-hrvatskoj/

Ne brini, propeo se u zadnje vrijeme i Zagreb na straznje noge kako bi konkurirao, o Spalatu da ne pricam.

:mrgreen:

Eto uzmi npr. pjesmu iz uvodnog.
Bio sam skoro u ZG, on je predratni Beč za Beograd. Manje Cigana (nisam ih ni video), migranata, djubreta, oljuštenih fasada, pljuvačke na asfaltu,... Žao mi je ali tako je. Ja sam najiskreniji čovek pa tako i ovo iskreno pišem.

Bio sam skoro u ZG, on je predratni Beč za Beograd. Manje Cigana (nisam ih ni video), migranata, djubreta, oljuštenih fasada, pljuvačke na asfaltu,... Žao mi je ali tako je. Ja sam najiskreniji čovek pa tako i ovo iskreno pišem.
Vjerujem da je tako, ali ja bi npr. isto uvijek birao Ljubljanu prije Zagreba.

Sto se tice tih velikih gradova, ne privlace me nimalo, a uvijek bi prije zivio u Novom Sadu (ok, nije bas mali) ili Subotici nego recimo u Spalatu ili Zari, iako je Zara za Spalato svemirski brod.

Sto se tice tih velikih gradova, ne privlace me nimalo, a uvijek bi prije zivio u Novom Sadu (ok, nije bas mali) ili Subotici nego recimo u Spalatu ili Zari, iako je Zara za Spalato svemirski brod.
Ni Subotica ni NS, ravnica me deprimira a i puno je dodjoša
Kuća u staroj šumi, van glavnog puta, negde skrivena u Šumadiji. To je za mene pravo mesto

Kalaši

Gоrі ѕvаkі klub
Vrаćа ѕе nа јug
Vrаćа ѕе nа јug

Gоrі ѕvаkі klub
Vrаćа ѕе nа јug

Ма znајu tе ѕvudа, ѕvе gаzdе іz klubа
Uvеk рrаvіš dug, mа рrаvіš, рrаvіš
Неј glаvо ludа, štо tоl’kо lutаš
Vrаtі ѕе nа јug, mа vrаtі, vrаtі

Čulо ѕе kô kаlаšі dа tі budаlа ѕі…

https://nova.rs/magazin/lifestyle/gori-beograd-tekst-trenutno-najpopularnije-pesme-u-hrvatskoj/
Имао сам прилику да видим на тв нешто наших нових турбо-компонованих спотова... Не знам ни како се тај музички правац зове пошто то мене подсећа на оно што су радили црнци у САД, само пре једно 25 година - потрпај у спот пар аутомобила и... играчице... разних профила и то је то. Нешто се и пева успут, али ко те за то пита? Има шта да се види, довољно.

Шта ће бити са овом песмом... немам појма. Та Зера (први пут чујем) је очигледно прешминкана, напумпана, маркирана и тетовирана... вероватно и нешто више, али нећу гледати видео да проверим.
Тај цео циркус нема ништа заједничко са мном.

Back