"GORENJE" PROIZVODI...

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Kupujete li njihove kućne aparate ?
Od kada su se otcepili.
U staroj Jugi bili dominantni,
80 % veš mašina i šporeta dovlačili smo u naše kuhinje
i kupatila.

Posle osamostaljenja pokušali su proboj u Evropu,
ali nisu uspeli.
Moje je mišljenje da su im proizvodi sasvim solidni,
jer duga je tradicija u pitanju.

Šta imate njihovo u kući i da li se i danas odlučujete za njih ?
Kad vam treba veš mašina, šporet, mikser, usisivač, aspirator, zamrzivač....

Radila je besprekorno i posle nekog vremena pocelo sa kvarovima, kazu majstori bolje novo nego se zamlacivati sa stalnim popravkama.:confused:

Nisam siguran da te shvatam na najbolji način.
O čemu ti govoriš ?
Ovako, kako si izložila, deluje kao da predviđaš šta će se desiti
sa MOJOM mini pekarom ?

- - - - - - - - - -

Радио сам у њиховој фабрици бојлера и знам сигурно да никад не бих купио бојлер због казана.

Šta je kazanu ?
Tanak lim ?
Ili nešto drugo ?

Pre 9,5 godina sam renovirala kuhinju, i sve aparate kupila "gorenje". Mašinu za sudove, ugradnu staklokeramičku ploču, ugradnu rernu, frižider, aspirator i mikrotalasnu. U međuvremenu se pokvarila sudo mašina, (posle isteka garancije), izbacila sam je, i kupila novu, opet "gorenje". Ostalo sve u kuhinji radi odlično, a koristi se svakodnevno.

Posle toga sam kupila veš mašinu, bojler i usisivač. Samo usisivač ne bih preporučila,, ostalo je sve dobro. Imam i dva ručna miksera "gorenje".

Ja volim tu njihovu petogodišnju garanciju, danas ionako niko ne pravi da traje duže od pet godina.

Gorenje proizvodi su bili vrhunski i to je radilo bez greške po 20-30 godina.
To je bilo u rangu Mille, Bosch, Candy.....

Ali kad se pojavio turski Beko, makedonski (švajcarski) -Indesid(ili slično), onda su ti proizvodi postali previše skupi do 400%. i niko nije htio da ih kupuje.
Da bi se spasili propadanja, morali su bistveno pojevtiniti proizvode.
Svi su počeli da pojedine djelove nabavljaju u Kini a to je za samo 2 godine i kaput.

Gorenje je preselilo fabriku u Srbiju zbog jeftinije radne snage a većina djelova dolazi iz Kine.
Cijena je pala 3 puta ali i kvalitet.
Danas se sve kvari posle 2-3 godine, koliko i traje garancija, pa se onda kupi novo.

Samo Mille i Bosch imaju dva programa - niskocjenovni sa kineskim djelovima i jedan manji dio do 10% njemački kvalitetni djelovi i to je ono staro i višedecenijsko trajanje.

Danas su svi prihvatili kineski trend - vrlo jeftino i za kratko vrijeme.

Poslednja izmena:
Gorenje proizvodi su bili vrhunski i to je radilo bez greške po 20-30 godina.
To je bilo u rangu Mille, Bosch, Candy.....

Ali kad se pojavio turski Beko, makedonski (švajcarski) -Insent(ili slično), onda su ti proizvodi postali previše skupi do 400%. i niko nije htio da ih kupuje.
Da bi se spasili propadanja, morali su bistveno pojevtiniti proizvode.
Svi su počeli da pojedine djelove nabavljaju u Kini a to je za samo 2 godine i kaput.

Gorenje je preselilo fabriku u Srbiju zbog jeftinije radne snage a većina djelova dolazi iz Kine.
Cijena je pala 3 puta ali i kvalitet.
Danas se sve kvari posle 2-3 godine, koliko i traje garancija, pa se onda kupi novo.

Samo Mille i Bosch imaju dva programa - niskocjenovni sa kineskim djelovima i jedan manji dio do 10% njemački kvalitetni djelovi i to je ono staro i višedecenijsko trajanje.

Danas su svi prihvatili kineski trend - vrlo jeftino i za kratko vrijeme.

Moras da pljunes kesh baki ako hoces kvalitetno. Imas frizidere od 300 evra, od 800 i 1300 evra. Koliko para toliko i muzike.
Zamrzivaci su dobri, a nisu losi ni frizideri, ja imam jedan u kuhinji. Oni prave i frizidere za panasonik i sklapaju pola konstrukcije za intalijanski Smeg.
Imaju oni te jeftinije u koje idu kineske komponente, a imas i ove skuplje gde ide evropska elektronika pa sad ti kupi za sta imas pare.
Bio sam u njihovoj firmi frizidera i zamrzivaca i znam sve.

- - - - - - - - - -

Evo cena.

http://www.gorenje.rs/proizvodi/vel...deri-i-zamrzivaci/modeli/samostalni-frizideri

Uvek moze da se nadje nesto i jeftinije preko gorenje studija gde izadje neka roba koja ima neku gresku tipa ogrebane limarije ili nedostatka farbe i mislim da to nema garanciju, ali je znatno jeftinije nego da kupis novo.
Pa sad za sta imas para. Ti aparati se zovu ocenjeni jer to stranci nece da uzmu jer zahtevaju perfekciju, a inace ti aparati mogu da rade bez ikakvih problema.

Oni visoki frizideri im imaju najbolji raspored...znaci od 50 razlicitih , njihov je najbolji...

- - - - - - - - - -

Ali se vidi da je pravljeno da kosta sto manje....
Nema vise zelje da se napravi dugotrajno , a ne znanja...znanja ima, vidi se da ima...

Nisam siguran da te shvatam na najbolji način.
O čemu ti govoriš ?
Ovako, kako si izložila, deluje kao da predviđaš šta će se desiti
sa MOJOM mini pekarom ?

- - - - - - - - - -

Šta je kazanu ?
Tanak lim ?
Ili nešto drugo ?

Ma ne, taman posla sluzice te dugo moja radi preko 10 god bez ikakvih problema,nemam pojma koje je marke :) Sudomasina je radila super , pokvario se neki deo zamenili i onda su nam majstori iz njihovog servisa rekli da je oslabila i ta glavna pumpa i ubrzo ce se pokvariti tako je i bilo i ako tako menjas sve delove onda se vise isplati kupiti novo.

- - - - - - - - - -

"Индесит" веш машина ево већ седма година дери пери неуништиво, чак ни филтер у дну није био запушен. Направљено да траје.

Super je indesit masina za susenje vesa radi bez problema godinama :ok:

Poslednja izmena:
Ma ne, taman posla sluzice te dugo moja radi preko 10 god bez ikakvih problema,nemam pojma koje je marke :) Sudomasina je radila super , pokvario se neki deo zamenili i onda su nam majstori iz njihovog servisa rekli da je oslabila i ta glavna pumpa i ubrzo ce se pokvariti tako je i bilo i ako tako menjas sve delove onda se vise isplati kupiti novo.

- - - - - - - - - -:

E, sada su otklonjene sve nedoumice !

Kupujete li njihove kućne aparate ?
Od kada su se otcepili.
U staroj Jugi bili dominantni,
80 % veš mašina i šporeta dovlačili smo u naše kuhinje
i kupatila.

Posle osamostaljenja pokušali su proboj u Evropu,
ali nisu uspeli.
Moje je mišljenje da su im proizvodi sasvim solidni,
jer duga je tradicija u pitanju.

Šta imate njihovo u kući i da li se i danas odlučujete za njih ?
Kad vam treba veš mašina, šporet, mikser, usisivač, aspirator, zamrzivač....
Imam njihov bojler,ves masinu i mikser i sve je preko 10 godina.na mikseru nisam nista dirao,a na ves masini samo zamenio 2x kais,a na bijleru,par puta grejac.Zadovoljan njihovim proizvodima.

U jednoj "njihovoj prodavnici u Bg" su mi rekli da ne garantuju i cak i da i ne znaju koji motor se stavlja u frizidere i zamrzivace , vec da je to malte ne kao "sportsko kladjenje" - "sta zapadne" ...
Od Kine , pa do Bosha .
Sto se tice garancije , ona je kod nekih njihovih proizvoda "5 godina" , ali se bojim da je i "vek trajanja i koriscenja" priblizan tome .

"LTH" zamrzivac je , evo vec nesto vise od 30 - tak godina u funkciji , ali je i "predratna proizvodnja" ...z:)

Nikad ništa od Gorenja...ama 'ič....niti u staroj šugoslaviji a sad pogotovo ne...

U ono doba bio jeftiniji Bosch od Gorenja pa što da platim skuplje i lošije?

Sada ni na kraj pameti mi nije da trpam njima pare u bulju,ili hrvatima...u Ideu nisam kročio nikad a hr sardinu nisam pojeo 25 godina...rađe marokansku ili talijansku....

A gledam ovaj jadni narod koji ''nema para'' kako se gura po ''merkatoru'' a tamo zavrtanje ušiju od skupoće...

Nikad više ništa od Gorenja.
Poslednje njihovo sam kupila ugradnu rernu (tražila sam najjednostavniju na tržištu) - i smučilo mi se.
1. Njihov ovlašćeni servis ne zna da li za rernu treba monofazni ili trofazni priključak (tj. radnici znaju, ali šef servisa, sa kojim smo i pričali, ne zna).
2. U garanciji se traži da ovlašćeni servis dođe da priključi i udari svoj pečat. Serviseri u čudu, kažu - nikakav pečat mi nemamo i ne možemo ništa da potvrdimo. Naravno, naplatili su oko 2.000.
3. U startu rerna nije radila jer "samo jedna žičica nije bila povezana".
4. Tajmer za rernu krajnje neprecizan, 5-10minuta tamo-vamo. Kad odradi vreme do kraja - ništa se ne dešava. Ja stalno sumnjam da je tu trebalo da se oglasi neki alarm, ali ništa se ne čuje.
5. U uputstvu pišu sve moguće opcije za sve postojećee modele, pa neka kupac sam bira da li njegova rerna tu opciju ima ili ne. Ako se snađe.
6. I sama ugradnja rerne je bila ludilo, bilo je nekih potpuno neodgovarajućih šrafova, objašnjenje sasvim haotično, rupe na pogrešnom mestu.
7. I evo, posle 3 godine radi, nije se kvarila, ali počinje da peče neravnomerno a kad je uključim čuje se kako gornji grejač zvecka i vibrira.

Roditelji moje prijateljice su kupili veš mašinu. Uputstvo je toliko gadno da oni sami ne umeju da je koriste, a ni prijateljica nije baš načisto koje sve opcije mašina ima.

Sve u svemu - što dalje od Gorenja.
Jedino njihovo što mogu da pohvalim je električno lonče za kafu. Trajalo je 5 godina, korišćeno je 5-10 puta dnevno, i lepo je odradilo svoj vek.

Ako servis ne radi svoj posao i neko ne ume da primeni uputstvo za upotrebu, ne znaci da i aparati ne valjaju. :roll:

Imam vecinu aparata gorenje, neke x2, sasvim zadovoljna.

I nije istina da su pojeftinili, razliku u odnosu na druge dobro drze jos uvek.

Takodje moje misljenje daleko od gorenja !
Kupila sam masinu za ves koja se cuje gore nego stara.. serviser posle 10 dana menja motor pa posle toga dihtung ..probamo opet kaze za mene je ona ispravna.. pisem gorenju oni me otkace ..
Tako da ne zanosite se kvalitetom i garancijom !!
Moja komsinica poucena mojim iskustvom kupila Beko masinu radi kao sata moja se cuje kod nje u stanu

Dugo godina koristimo Gorenje proizvode i nismo imali nikakvih problema.Skoro sam imao problem sa elektronikom i ventilom za primanje vode na ves masini.Javili,za dva dana dosli i promenili.Masina jos u garanciji do Septembra,ili Oktobra.Pisao sam ranije,u svakoj firmi za belu tehniku,od 100 proizvoda na lageru,uvek ima par najgorih i par najboljih proizvoda,ostale su osrednje,pa sve zavisi ko na sta naleti.Gledam po netu,mnogo vise naroda se zali na Candy belu tehniku nego na Gorenje.Plus mo mi siroto trziste i takve stvari se prodaju za nas region.

Back