GORAN KNEZEVIC GRADONACELNIK ZRENJANINA

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
ЗРЕЊАНИН - Тридесет и пет одборника Скупштине Зрењанина из редова СНС СПС, један Лиге и један Српског покрета обнове, данас су упркос томе што није било званичног позива бишвег председника скупштине Александа Мартона започели конститутивну седницу на којој је за новог градоначелника изабран носилац листе Покренимо Зрењанин Горан Кнежевић.
До сада су дужности разрешени и сви директори јавних предузећа у граду, а изабран је и заменик градоначелника и чланови градског већа. Седница је и даље у току, а пре њеног почекта испред се окупио и велики број грађана.

За заменика градоначелника изабран је Горан Јањић из Демократске странке Србије, за председника Скупштине града Радован Булајић из Социјалистичке партије Србије, а за заменика председника скупштине Љубомир Станисављев из Српског покрета обнове.

Протест лигаша у Ечки
Градска организација Лиге социјалдемократа Војводине у Зрењанину најавила је за вечерас од 18 до 21 сати протестни скуп у Ечки.

Разлог је то што је одборница Лукреција Урсулеску изабрана на листи Лиге, али је данас подржала нову градску вецину коју чине СНС и СПС.

Градски одбор ЛСВ је најавио да ће на протестном скупу позвати Урсулеску да се одрекне свог мандата у Скупштини Града Зрењанина.

Протестни скупови ће бити и у суботу ујутро на пијаци у Ечки, а у недељу у Зрењанину.

Сви функционери изабрани су са 35 гласова одборника коалиције СНС-СПС, као и са два новопридошла одборника тој коалицији, док конститутивној седници, коју је јуче други пут одложио досадашњи председник скупштине Александар Мартон, нису присуствовали одборници коалиције ДС-ЛСВ-СВМ.

Данашња седница остаће упамћена по томе, што после 16 година ДС и ЛСВ нису стожери градске власти у Зрењанину, као и по томе што су се после 12 година у градску власт вратили социјалисти.

После избора за челног човека града на Бегеју, Кнежевић је рекао да је "правда спора, али и достижна" и да му је основни циљ да Зрењанин поново буде град будућности, као и да врати осмех на лица суграђана.

Са скупштинске говорнице се одборницима и јавности обратила и Лукреција Урсулеску, које је демантовала јучерашње изјаве функционера ЛСВ да је нестала.

"Нисам ни нестала, нити сам била отета, него сам се склонила да бих избегла разне притиске пошто сам 4. јула одлучила да не будем члан ниједне странке и да слободно гласам и изражавам своју вољу у интересу грађана", рекла је Урсулеску.

Конститутивна седница биће настављена сменом и избором једног броја директора јавних предузећа.

СНС и СПС изабрали председника скупштине Зрењанина

Радован Булајић (СПС) нови је председник Скупштине града Зрењанин. Он је изабран после верификације мандата на конститутивној седници, а након што су одборници Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС), појачани дојучерашњим одборницима Лиге социјалдемократа Војводине Лукрецијом Урсулеску и Љубомиром Станислављевим, ушли у градску скупштинску салу.

У обраћању новинарима, носилац листе "Покренимо Зрењанин - Томислав Николић" Горан Кнежевић рекао је да је вољом грађана Зрењанина формирана скупштинска већина и да није постојао ниједан разлог за одлагање седнице.

Он је наговестио да ће Скупштина Зрењанина данас конституисати нове органе власти тог града.

"Скупштина се одржава у време у које је и заказана, са дневним редом који су раније добили одборници. Према томе, одржаћемо скупштину. Једина дужност бившег председника Скупштине након избора јесте да закаже седницу, све после тога преузима најстарији одборник. Он је нелегално отказао и претходну седницу, али хајде да му то опростимо", рекао је Кнежевић.

Како је истакао, досадашња власт нема већину и хоће да "град уведе у привремене мере".

Седницом тренутно председавају најстарији и два најмлађа одборника - Светозар Зуровац и Давид Новак са листе "Покренимо Зрењанин - Томислав Николић" и Јована Никић, са листе Социјалистичке партије Србије.

Одборници су ушли у салу с бројевима од 1 до 35, док је испред сале, али и саме Градске куће остао један број окупљених грађана.

Одборници су дочекани испред зграде аплаузима својих присталица и повицима "Победа, победа", док су на десетак метара од улаза у скупштинску зграду стајали чланови ДС и ЛСВ који су довикивали "Лопови, лопови", држећи у рукама слику Лукреције Урсулеску из Ечке на којој је писало да се "продала за 15.000 евра".

Прва седница скупштине била је заказана за 26. јун, али је као и јучерашња одложена са образложењем досадашњег председника скупштине Александра Мартона не постоји пријављена скупштинска већина.

"Конститутивну седницу сам одложио како би се свим странкама које учествују у договорима оставило довољно времена за формирање скупштинске већине", наведено је у саопштењу досадашњег председника Скупштине и наглашено да је 10. јул крајњи рок за конституисање скупштине.

Baš mi je drago što vlast u Zrenjaninu neće biti LSV. Danas sam video proteste ybog iybora Kneževića i NISAM VIDEO AMA BAŠ NI JEDNU SRPSKU ZASTAVU, samo zastave Vojvodine i neke šarene zastave koje valjda opet predstavljaju nekakve zastave Vojvodine.
Jedna poslanica LSV se odlučila da ne glasa za koaliciju LSV i DS jer je smatrala da je to u interesu građana Zrenjanina.
OPET KAŽEM, ZBOG OVIH ZASTAVA ISPRED SKUPŠTINE MI JE BAŠ DRAGO DA JE KNEŽEVIĆ GRADONAČELNIK i ako sa druge strane postoje razne afere koje se vezuju za njega, ipak je bolje da on bude gradonačelnik nego recimo Aleksandar Marton sa onim svojim urokljivim očima.
:klap::klap::klap:

Uostalom ako će mo pošteno u vreme Kneževića Zrenjanin je NAPREDOVAO a sada nazaduje.
DS i LSV su ga svojom BEOGRADSKO-NOVOSADSKOM POLITIKOM SVELI NA PRĆIJU NOVOG SADA.
I TO SE MORA PROMENITI DIREKTNOM DEMOKRATIJOM KOJA ĆE MARGINALIZOVATI SVE POLITIČKE
STRANKE A POSEBNO ONE ALA KRUG DVOJKE, KOJE NE RADE NIŠTA A OSLANJAJU SE NA TO ŠTO NJIHOVI POLITIČKI OPONENTI NEMAJU DOVOLJNO ŠKOLE.

BAŠ ME BRIGA DA LI ONAJ KO VODI SRBIJU IMA ŠKOLE.
INTERESUJE ME ŠTA JE URADIO ZA VREME MANDATA, a LSV GDE GOD JE BIO NIJE URADIO NIŠTA.
Sve se svodilo na pojačavanje novosadizacije Vojvodine kao i beogradizacije Srbije od strane DS.
TOME KAO I SVIM OSTALIM POLITIČKIM STRANKAMA SE MORA STATI NA PUT INAČE ĆE NAS UPROPASTITI.

Uostalom ako će mo pošteno u vreme Kneževića Zrenjanin je NAPREDOVAO a sada nazaduje.
DS i LSV su ga svojom BEOGRADSKO-NOVOSADSKOM POLITIKOM SVELI NA PRĆIJU NOVOG SADA.
I TO SE MORA PROMENITI DIREKTNOM DEMOKRATIJOM KOJA ĆE MARGINALIZOVATI SVE POLITIČKE
STRANKE A POSEBNO ONE ALA KRUG DVOJKE, KOJE NE RADE NIŠTA A OSLANJAJU SE NA TO ŠTO NJIHOVI POLITIČKI OPONENTI NEMAJU DOVOLJNO ŠKOLE.

BAŠ ME BRIGA DA LI ONAJ KO VODI SRBIJU IMA ŠKOLE.
INTERESUJE ME ŠTA JE URADIO ZA VREME MANDATA, a LSV GDE GOD JE BIO NIJE URADIO NIŠTA.
Sve se svodilo na pojačavanje novosadizacije Vojvodine kao i beogradizacije Srbije od strane DS.
TOME KAO I SVIM OSTALIM POLITIČKIM STRANKAMA SE MORA STATI NA PUT INAČE ĆE NAS UPROPASTITI
.
baš tako, a ja senadam da je i moj Smbor sad na redu...
Na potezu su DSS i SPS koje kurvanjski i uinat narodnoj volji podržavaju DS i Ligaše...
Koštunice, Dačiću hitna intervencija...A da stvar bude još gora,sramnu podrepašku podršku Ligašima pružaju i Radikali. Jadnici se prdali za svega jedno radno mesto, baš su jadni i dobro je da su tu gde jesu...

knezevicmason.jpg

E da NS, cujem da su hteli da nekim kamionima blokiraju skupstinu kad je bila sednica..
Jesu.2008. im je DS dao vise javno-komunalnih preduzeca nego sto su zasluzili (glasovima),pa im ovaj put nije hteo dati nista vise od toga,iako je DS izgubio dosta glasaca u gradu.Zbog toga je nastala frka.LSV je htela zavod za izgranju grada (ZIG),u kome se obrcu velike pare i mesto gradonacelnika,a DS je htela da zadrzi ta mesta.Postali su jedni drugima velika konkurencija,iako su u koaliciji.Na kraju su se nekako dogovorili,a u gradsku vlast je usao i SPS.Koalicija je dosta klimava,pa ja smatram da ce za par meseci doci do vandrednih izbora u NS-u,u kome ce se svi truditi da izbace ljigu iz vlasti...

Jesu.2008. im je DS dao vise javno-komunalnih preduzeca nego sto su zasluzili (glasovima),pa im ovaj put nije hteo dati nista vise od toga,iako je DS izgubio dosta glasaca u gradu.Zbog toga je nastala frka.LSV je htela zavod za izgranju grada (ZIG),u kome se obrcu velike pare i mesto gradonacelnika,a DS je htela da zadrzi ta mesta.Postali su jedni drugima velika konkurencija,iako su u koaliciji.Na kraju su se nekako dogovorili,a u gradsku vlast je usao i SPS.Koalicija je dosta klimava,pa ja smatram da ce za par meseci doci do vandrednih izbora u NS-u,u kome ce se svi truditi da izbace ljigu iz vlasti...

SPS ce se povuci iz te vlasti uskoro, do kraja godine. Mada ce DS verovatno pokusati njihove odbornike da kupi.

To je prosto sjajno. :)
Bilo bi sjajno da odu i jedni i drugi (DS i LSV).U gradu koji se nalazi pored autoputa,koji lezi na Dunavu i koji ima 20% visokoobrazovanog stanovnistva(sto je velika cifra u poredjenju sa srpskim prosekom),radna mesta postoje samo u megamarketima,a vecina ljudi zaradjuje 250-300 e.To je sve posledica njihovog upravljanja gradom...

Bilo bi sjajno da odu i jedni i drugi (DS i LSV).U gradu koji se nalazi pored autoputa,koji lezi na Dunavu i koji ima 20% visokoobrazovanog stanovnistva(sto je velika cifra u poredjenju sa srpskim prosekom),radna mesta postoje samo u megamarketima,a vecina ljudi zaradjuje 250-300 e.To je sve posledica njihovog upravljanja gradom...

Na narednim izborima, ako budu vanredni u NS, i jedni i drugi bice u podredjenom polozaju, u odnosu na vladajuce partije na nivou Srbije. Nadam se da ce puci.

Na narednim izborima, ako budu vanredni u NS, i jedni i drugi bice u podredjenom polozaju, u odnosu na vladajuce partije na nivou Srbije. Nadam se da ce puci.
U NS-u URS nije presao cenzus,a verovatno je da nece ni u buducnosti,pa se ne moze preslikati vlast sa republickog na lokalni nivo u slucaju NS-a.Najverovatnije je da ce SNS i SPS traziti partnera u DSS-u.Medjutim,problem je u tome sto postoji osnovana sumnja da je novosadski lider DSS-a Pajticev potrcko,sto dodatno komplikuje situaciju.Iz sadasnjeg ugla,politicki problem u gradu deluje dosta komplikovano...

U NS-u URS nije presao cenzus,a verovatno je da nece ni u buducnosti,pa se ne moze preslikati vlast sa republickog na lokalni nivo u slucaju NS-a.Najverovatnije je da ce SNS i SPS traziti partnera u DSS-u.Medjutim,problem je u tome sto postoji osnovana sumnja da je novosadski lider DSS-a Pajticev potrcko,sto dodatno komplikuje situaciju.Iz sadasnjeg ugla,politicki problem u gradu deluje dosta komplikovano...

Pa ne znam, mozda da se privede ili da se podigne neka optuznica protiv nekog clana novosadske vlasti? Kako bi ostali bili mirni, i kako bi se bez dizanja frke povukli u opoziciju?

Pa ne znam, mozda da se privede ili da se podigne neka optuznica protiv nekog clana novosadske vlasti? Kako bi ostali bili mirni, i kako bi se bez dizanja frke povukli u opoziciju?
Pokojna Barac na celu antikorupcijskog tela je vec bila optuzila organe vlasti u NS-u da su najkorumpiranije u celoj zemlji.Cak je i celu pokrajinsku vlast nazvala kriminalnom organizacijom.Oni su digli tuzbu protiv nje zbog klevete,a ona je nedugo zatim umrla,pa stvar nikada nije isterana do kraja.AP je i smisljena zbog toga da bi DS i LSV mogli da rade sta hoce,bez nadzora.U zadnjih 4-5 godina su krenuli u veliku pljacku te su opeljesili sve koje zive u Vojvodini,samo o tome skoro da nema nikakvih informacija.Cinjenica da je nezaposlenost u Vojvodini porasla na 28 % od kada postoji AP(sto je iznad republickog proseka),sama govori za sebe.Samo,novine ne pisu o tome...

Back