"Goran" gitare.

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.318
Sasvim slucajno sam naisao na ovaj sajt. Da li je neko cuo za "Goran" gitare iz Beograda? Vebsajt je prilicno siromasan i prost za nekoga ko pravi unikatnu gitaru po narudzbini. Sture informacije, lose slike i losi video snimci. Vebsajt bi trebao da izgleda mnogo bolje i kvalitetnije u ravni sa gitarama. Naravno, to ni malo ne umanjuje cinjenicu da gitare izgledaju fenomenalno.... Lutier Goran je iz Beograda, ima i adresa na vebsajtu. Na sajtu pise da su modeli uglavnom Stratocaster/Telecaster oblika, sa unikatno dizajniranom glavom. Nisam siguran, jer takav oblik glave su koristili Sekter, ESP, PV i drugi, ali hajde, da ne "cepidlacim" i da ne sudim. Pravi i svoje efekte, odnosno "overdirive" i "wah" pedale, kao i magnete koje sam namotava. Honduraski mahagoni za gitaru Gibson zvuka. Strat je maple i alder, po narudzbini. Sve izgleda prilicno kvalitetno i dobro ako je istinito. Jer taj plavi Telecaster sa Bigsbijem na prvoj slici ostavlja bez daha. Siguran sam da bi se mnogo vise znalo i pisalo o ovako kvalitetnim i unikatnim gitarama. Zato i pitam. Takodje servisira gitare. Pise da njegove proizvode koriste mnogi nasi muzicari, od Stefanovskog do Tocka, pa cak i Gibons iz ZZ Top koristi njegovu "overdrive" pedalu. Da li je neko blize upoznat?

https://www.goranguitars.com/

goran custom guitars 04.jpeg

Ginger Ivona 32.jpeg

Ginger Ivona 19.jpeg

goran custom guitars 02.jpeg

Poslednja izmena:
Očigledno puno ulaže u detalje i završnu obradu. Verujem da su gitare bez premca.

U pravu si za headstock, Schecter i Suhr mi prvo prođe kroz glavu

To sve stoji ali pitanje je koliko to zaista ima značaja u odnosu na moderne gitare koje se serijski prave, imaju sličan kvalitet i višestruko nižu cenu.

Iz ugla upotrebljivosti i zvuka, mislim da se ništa ne dobija. Jedina prednosti je jedinstvenost, da si dobio nešto custom i rađeno samo za tebe.

To sve stoji ali pitanje je koliko to zaista ima značaja u odnosu na moderne gitare koje se serijski prave, imaju sličan kvalitet i višestruko nižu cenu.

Iz ugla upotrebljivosti i zvuka, mislim da se ništa ne dobija. Jedina prednosti je jedinstvenost, da si dobio nešto custom i rađeno samo za tebe.
Razlika je u vajbu, čemu doprinose sitni detalji plus picnski rad na vratu, pragovima, kobilici, čivijama...

Zvuk je takođe prepoznatljiv, kada se udubiš.

Da nije tako ne bi se već decenijama prodavale butik gitare, tipa Suhr ili Tom Anderson.

Back