Gora stvar od buke tramvaja

Обилић

Elita
Poruka
17.219
Evo, pola dva je posle ponoći, slušam vozove koji prelazi Pančevački most. Buka je ogromna, jer je voz ogroman, a most je čelični.

Kilometrima uokolo se čuje !

Dorćol, Karaburma, Višnjica, Krnjača, Kotež, Borča.

Prvi sam za to da se tramvajski most kod BW zameni nekim manje zvonkim, ali brate ovo je 10 puta gori slučaj !

Evo, pola dva je posle ponoći, slušam vozove koji prelazi Pančevački most. Buka je ogromna, jer je voz ogroman, a most je čelični.

Kilometrima uokolo se čuje !

Dorćol, Karaburma, Višnjica, Krnjača, Kotež, Borča.

Prvi sam za to da se tramvajski most kod BW zameni nekim manje zvonkim, ali brate ovo je 10 puta gori slučaj !
Svi koji se dosele u beograd smeta im posle se naviknu. Nema rušenja mostova i tačka.

pojedini delovi grada 24 sata na svakih 5-10 min slusaju zvuk aviona koji prelecu, nisko...
realno, vecina u bg je prinudjena da slusa buku, retki su delovi gde je tisina.

ja imam srecu da je kod mene cudesna tisina :zaljubljena:

Имам чудесно дедињско искуство:

Виле, вртови, али брате толика тишина, а куће близу једна другој ...
Буквално ако прднеш у дворишту чује пола улице !

Не правите куће ако немате бар пола хектара дворишта ! :nono3:

Iskren da budem ,znam do 01h , ali nisam znao za vozove posle.
Ranije je bio rumun u pola 3 nocu , ali toga sad nema.
Ti povremeni zvuci ponekad nerviraju , ali vise pomera dupe stalna buka koje nema samo od 8 do 9 nedeljom.
Sad sam u ulici bez buke , a imam izlaz na dve ulice. Nisi nervozan bez razloga.

taj voz preko mosta prelazi brzinom pešaka jer je u jako lošem stanju.
Зар не јуре 150 до 200.
Како Марио воли у зависности шта пише да мења сопствене речи.
Зар се управо ви господине Марио не залажете да возови возе споро?
Откуд сад ово?

Poslednja izmena od moderatora:
Немојте господине Марио сад да мењате причу како Вам одговара.
Будите доследни.
Ti se edukuj kada nađeš vremena.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/a...a-gvozdena-konstrukcija-kojom-prolaze/8bhqtk9

ADIO I ZA STARI MOST? Ovako izgleda vremešna gvozdena konstrukcija, kojom prolaze vozovi za Staru železničku stanicu​

Vozovi koji mile 10 na sat, reka čiji tok se vidi pod pragovima na mostu i metalni delovi koji odzvanjaju pod nogama. Tako izgleda šetnja preko najstarijeg beogradskog mosta, koji je još davne 1884. godine povezao Beograd sa Centralnom Evropom. Zajedno sa glavnom železničkom stanicom ovaj most činio je okosnicu međugradskog i međunarodnog prevoza iz Beograda ka Zagrebu i Budimpešti, a sada će i on postati deo istorije.
Screenshot_2023-09-09-11-52-35-318-edit_com.miui.gallery.jpg

Возови преко Панчевца иду и после 1 иза поноћи.
То прво.

Друго тачно је да возови иду брзином 10 до 20 км на сат због дотрајалости моста
кога свакако треба заменити новим, јачи и већим !

Треће, о томе колико се мост чује ноћу може да говори само онај
који је то искусио - овај Марио очигледно није.

Четврто, тему сам поставио због мале неправде,
испада да су нам уши осетљивије на БВ него на Карабурми, рецимо.

Ti se edukuj kada nađeš vremena.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/a...a-gvozdena-konstrukcija-kojom-prolaze/8bhqtk9

ADIO I ZA STARI MOST? Ovako izgleda vremešna gvozdena konstrukcija, kojom prolaze vozovi za Staru železničku stanicu​

Vozovi koji mile 10 na sat, reka čiji tok se vidi pod pragovima na mostu i metalni delovi koji odzvanjaju pod nogama. Tako izgleda šetnja preko najstarijeg beogradskog mosta, koji je još davne 1884. godine povezao Beograd sa Centralnom Evropom. Zajedno sa glavnom železničkom stanicom ovaj most činio je okosnicu međugradskog i međunarodnog prevoza iz Beograda ka Zagrebu i Budimpešti, a sada će i on postati deo istorije.
Pogledajte prilog 1407200
Тај мост је барем делимично био срушен на почетку Првог а и на почетку Другог светског рата... Конструкција са слике је новија од тога.

Back