Google maps

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.277
Mnogo vozim po našoj zemlji i već nekoliko puta mi se desilo da me ova aplikacija navede na pogrešan put.
Juče sam, na primer vozila 12 km po zemljanim putu među njivama a aplikacija je pokazivala da sam pravoj putanji .
Gde to prijaviti ili se žaliti na aplikaciju?

Mnogo vozim po našoj zemlji i već nekoliko puta mi se desilo da me ova aplikacija navede na pogrešan put.
Juče sam, na primer vozila 12 km po zemljanim putu među njivama a aplikacija je pokazivala da sam pravoj putanji .
jedan poljski kamiondzija isao za navigacijom pa zaglavio u planine, nije mogo da okrene kamion 25 tona, pa ga vadili sa dizalice.
Ne verujem u tu navigaciju i sa sobom uvek nosim najobicniji saobracajni atlas. Nikada se i nigde nisam zagubio.

Ima dobrih i savremenih mapa. Dobro je kupiti jednu i imati je u vozilu, pa po potrebi konsultovati, a ne oslanjati se suviše na tehniku. Ima i previše slučajeva kada su ljudi zalutali prateći navigaciju, završili u jezeru ili na davno napuštenim neprohodnim putevima.

Ima dobrih i savremenih mapa. Dobro je kupiti jednu i imati je u vozilu, pa po potrebi konsultovati, a ne oslanjati se suviše na tehniku. Ima i previše slučajeva kada su ljudi zalutali prateći navigaciju, završili u jezeru ili na davno napuštenim neprohodnim putevima.
onomad platio kaznu za brzu voznju. Senzor skenirao tablu sa 80 kmh i ja vozim tolko, kad pajkan me zaustavlja i kaze da je ogranicenje 60. Izgleda da senzor nije reagovao na drugu tablu a ja se oslonio na njega pa nisam ni pazio na znake.
Ma fica je bio legenda.

Google maps je dobar recimo za razne objekte kojih ima na osnovnom sajtu i onda tu uglavnom ima i njihova lokacija tako da jednim klikom dobijate sve.
Ako vam trebaju zavučeni brojevi po velikim gradovima tu su mape koje imaju i to, recimo open street.
Onda bih vam recimo skrenuo pažnju na Yandex. To je ruski ekvivalent guglu koji naravno ima i svoju mapu. I na njoj možete naći brojeve zgrada recimo u BG i NS svakako. Zgodno je što taj Yandex ima i taksi službu pa verujem da zbog toga redovno ažuriraju mape kako im taksisti ne bi lutali.
Mnogi se kunu i u mape HERE i Waze.
Eto, toliko od mene.

Не треба слепо веровати мапама. Ионако пише, заиста пише, да је то што се приказује саветодавно.
Гуглове мапе су одличне јер су "живе". Ако се и погреши, добиће се ново упутство ради стизања до циља.
У време када имамо и сателитске фото снимке, заиста није тешко погледати трасу. Нису сви путеви обележени истим бојама. Нека је нешто километар краће или 5 минута брже... То може да буде пут од туцаника.

Од ове године сам почео да користим мапе и немам примедбе. Немам у ауту, него са телефона користим.

Знам да и друго постоји, али сам задовољан са овим првим па не мењам.

Možeš bombu da im pošalješ u paketu na adresu firme koja plasira ap.
Ja koristim onu Navigator koja je golo shranje. Svaki put me skrene u kukuruz, rekalkuliše se i jednostavno isključi. Dakle pokvareni su i zli. Ako ne platiš zavlače te u kukuruz i blato. Koristio sam je jedino za kamere islično ali od skoro ide posle 15 minuta gasise sa displejom. Te aplikacije za navigaciju pravi najgori šljam.

Moraš da znaš put i ovo ti malo pripomogne. Ali pazi da ne pogineš jer tera i usuprotni smer.

Nista me ne pitaj i mene par puta u njive,pre neki dan preko kamenja dodjoh do kuce kao iz horor filma,prvo psi,pa zena,pa 2 grmalja izadjose,reko gotovo samo vristanje da cujem i da me roknu,cim vidim kraj puta nazad

Bila na jednoj manifestaciji u nedelju i odatle trebala da odem na drugu.
Ok, ukucam lokaciju i dobijem putanju. Pitaju kolege jel znam gde ću, reko nema problema, Google zna.
I tako oni krenuše za mnom. Znači još dvoje kola je prošlo istim putem. Da li treba da objašnjavam koliko su ljuti bili?
A šta im ja mogu, što sami nisu kuckali po telefonima.
Dobili su kafu kad smo stigli na lokaciju.

To treba imati u vidu kada se koristi.
Koliko znam, Mišelinova je bolja

Pre nekih 10tak dana sam išla do Soko Banje reče mi da izađem ranije sa auto puta, izašla, onda išla tako preko nekih njiva po lošijem putu umesto preko Aleksinca i na kraju sam stvarno i došla. Ali mi je bilo simpatično da gledam kuda me sve vodi.
U gradu je uglavnom ok, mada nekad jednosmerne ulice nisu dobro naznačene.
Što neko reče isključi se opcija najkraći put.

Pozitivno, pa sa njom sam vozila po Austriji, Hrvatskoj, Grčkoj, uvek je koristim, jeste da npr obilaznicu oko Soluna pokazuje tako da ideš najkraćim putem ali kroz industrijsku zonu, to sad znam pa je ne slušam, no ona se brzo prilagodi kad odeš dalje..

Прошле године кренем са црногорског приморја према Острогу. Гугл Мапс ми показује од Подгорице да идем неким обилазним путем, уместо магистралом према Никшићу.
Ја реко, овај Гугл пролупао :D Искулирам навикацију и кренем нормално магистралом. Кад оно, радови на магистрали, мало мало па нешто заобилазиш, или идеш једном траком, или возиш по скинутом асфалту ... После неког времена, укапирам да сам се зезнуо, упалим опет Гугле Мапс, и он ме лепо изведе са магистрале на споредни пут којим наставим без проблема.
Схватим да Гугл има лајв податке о стању на путевима и да одређује путању у складу са тим :)

Прошле године кренем са црногорског приморја према Острогу. Гугл Мапс ми показује од Подгорице да идем неким обилазним путем, уместо магистралом према Никшићу.
Ја реко, овај Гугл пролупао :D Искулирам навикацију и кренем нормално магистралом. Кад оно, радови на магистрали, мало мало па нешто заобилазиш, или идеш једном траком, или возиш по скинутом асфалту ... После неког времена, укапирам да сам се зезнуо, упалим опет Гугле Мапс, и он ме лепо изведе са магистрале на споредни пут којим наставим без проблема.
Схватим да Гугл има лајв податке о стању на путевима и да одређује путању у складу са тим :)
tako je, nekada je vrlo korisno.
Isto sam i ja uradila jednom.. Išli smo autoputem Miloš Veliki i stalno mi je pokazivao da izađem.. ja ga nisam slušala. Posle se ispostavi da ima neki protest tamo da li Požega ili u Čačku, i da je par sati gužvanjac čak do auto puta par km smo čekali.. ali ja nisam mogla da se vratim :)

Bila na jednoj manifestaciji u nedelju i odatle trebala da odem na drugu.
Ok, ukucam lokaciju i dobijem putanju. Pitaju kolege jel znam gde ću, reko nema problema, Google zna.
I tako oni krenuše za mnom. Znači još dvoje kola je prošlo istim putem. Da li treba da objašnjavam koliko su ljuti bili?
A šta im ja mogu, što sami nisu kuckali po telefonima.
Dobili su kafu kad smo stigli na lokaciju.
Ставиш на задње стакло натпис ”Не прати ме, и ја сам се изгубио” и нема проблема :mrgreen:

Vozila kroz Grčku , radila perfektno.
U Beogradu kao pešak sam se pogubila zahvaljujući njoj.Sada pogledam kartu i memorišem u glavi pravac i ulice. Više nikad.

Back