Google AdSense

Pozdrav svima, da li neko koristi Google AdSense da zaradi parice?
Da li se zna koliko maksimalno Google AdSense oglasa može da stoji na jednoj stranici?

I kolika je otprilike mesečna zarada za recimo 4000-5000 poseta na dnevnom nivou?

Ja :cool:

3 Banera na jednoj strani :)

To niko ne zna, zavisi odakle su posetioci koji Klikcu na Oglase ;) Ako klikcu sa balkana slaba je zarada, ako klikcu iz USA, UK, Kanada .... onda mozes zaraditi solidno :aha:

Zavisi i od sadraja, koji ce oglasi da se prikazuju na tvom sajtu :) Ako imas sajt o Biznisu , klikovi su placeni vise, ako imas sajt sa templatama onda su klikovi jeftiniji

Prvo odredi nice, Idi na Google keywords i trazi iz kojih kljucnih reci su najskuplji oglasi tj, koliko nude po kliku ;)

Onda pravi sajt o tome :)

Zavisi i od sadraja, koji ce oglasi da se prikazuju na tvom sajtu :) Ako imas sajt o Biznisu , klikovi su placeni vise, ako imas sajt sa templatama onda su klikovi jeftiniji

Prvo odredi nice, Idi na Google keywords i trazi iz kojih kljucnih reci su najskuplji oglasi tj, koliko nude po kliku ;)

Onda pravi sajt o tome :)

Ti si ovde kontrirao sebi u samo dva posta. Prvo kažeš da zavisi od lokacije pa onda kažeš da zavisi od toga koliko oglašavač plaća.

Znaci ako pravite sajt sa domacim sadrzajem, obavezno ubacite neki sadrzaj na Engleskom jeziku da bi privukao zamlje ciji su klikovi dobro placeni : )

Na primer ako neko klikne iz USA dobijes do 50$ max od klik ako neko klikne iz zemlje koje nisu sa liste gore onda dobijes od 0.1$ do 5max ne verujem vise da moze i to najpoznatije firme ako postave oglas i one najbogatije :lol:

Ja imam sajt sa stripovima i povremeno ubacuje strane stripove Marvel ili DC Comics i onda na Google pretrazi kada neki stranac potrazi taj strip dodje kod mene na sajt procita i klikne na neki baner :lol: i ja zaradim fino :cool:

dok ovi koji klikcu sa Balkana ne mogu u 50 klka da se izjednace sa 5 koji dolaze iz USA Kanada Germany i UK :aha:

ako zelis da zaradis tako razmisljas :lol:

Poslednja izmena:
Daj bre Anđelko jel može bez tih smaljija, kao da imaš 5 godina. Naravno da će se bolje plaćati američki oglasi jer je tržište veće i više oglašavača licitira za ključnu reč. Da bi imao dobru zaradu od oglasa moraš da uložiš X sati u istraživanje ključnih reči i optimizaciju inače ćeš imati oglase koji nisu vezani za sadržaj stranice. Može da se desi i da prikaže oglas na osnovu prethodnih pretraga na google, ako te FB prati zašto ne bi i google. Sve je to u teoriji relativno jednostavno ali kada treba da se odradi nije tako lako. Ti si sad imao prvu isplatu, koliko vremena je za to trebalo da se skupi? Ako ne zarađuješ bar 10€ dnevno ima još mnogo da se radi.

Tako mi zanimljivo :lol:

Da sve je to moguce i ne prikazuju se uvek relevantni oglasi ;)

Tako je , nije lako - Hard Work :cool: Nisam sad, vec 2 god me isplacuju :aha: Zavisi od dana do dana, varira od 10 - 50 eura dnevno :)

Minimum 1 god treba da prodje da bi video neku zaradu , sto je sajt stariji i vise poseta ima to je veca zarada :)

Tako mi zanimljivo :lol:

Da sve je to moguce i ne prikazuju se uvek relevantni oglasi ;)

Tako je , nije lako - Hard Work :cool: Nisam sad, vec 2 god me isplacuju :aha: Zavisi od dana do dana, varira od 10 - 50 eura dnevno :)

Minimum 1 god treba da prodje da bi video neku zaradu , sto je sajt stariji i vise poseta ima to je veca zarada :)

Kako to da te već dve godine isplaćuju kad pre mesec dana nisi znao koliko se čeka na isplatu čeka? Onda si rešio da pređeš na bankovni račun.

Back