Goli pred djecom

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Danski komičar Torben Kris slikao se go u kadi sa svojom ćerkicom i postavio sliku na Fejsbuk koja je izazvala lavinu komentara. Zbog ove fotografije on može uskoro biti obeležen kao - pedofil!

Kris se našao na meti mnogobrojnih kritičara koji smatraju da je ovakav odnos oca i deteta nedopustiv.

– Neko mi je rekao da mogu da budem optužen za pedofiliju jer sam se slikao go u kadi sa ćerkom. Meni to zaista nije jasno – rekao je otac kada je čuo kritike koje su stigle iz celog sveta.

Takođe, naveo je da nema ništa loše u tome da otac bude go pred ćerkom, i obrnuto.

– Dozvoljeno je da otac okupa ćerku i da joj opere intimne delove tela. To ne mora da radi samo majka. Rođeni smo goli, a ne sa odećom. To je prirodno, a ne odvratno – rekao je danski komičar.

Torben-Kris-cerka.jpg

Po meni kritike nisu na mjestu, i potpuno se slazem sa zbunjenim dancem. Situacija tj slika, nije degutantna, sta vise simpaticna je ... dok recimo da je majka sa tako malim dijetetom u kadi, nebitno kojeg pola, o slici se ne bi ni pricalo ... osim ako je majka kao grom :D ... uostalom zasto otac ne bi mogao da okupa cerku ? Zar nije morbidno tako nesto i osudjivati ??

Golotinja pred djecom, do kojih godina, ili nema dobne granice ? Normalna ili nenormalna pojava ?

Po meni kritike nisu na mjestu, i potpuno se slazem sa zbunjenim dancem. Situacija tj slika, nije degutantna, sta vise simpaticna je ... dok recimo da je majka sa tako malim dijetetom u kadi, nebitno kojeg pola, o slici se ne bi ni pricalo ... osim ako je majka kao grom :D ... uostalom zasto otac ne bi mogao da okupa cerku ? Zar nije morbidno tako nesto i osudjivati ??

Golotinja pred djecom, do kojih godina, ili nema dobne granice ? Normalna ili nenormalna pojava ?

normalno.i tvoj cale je oprao polni organ tvojoj sestri,onaj tamo u Francuskoj,Americi i tako dalje svojim devojcicama.to su mala deca ...

- - - - - - - - - -

licemeri.....degutantno pfffff

to je njen otac

Koja glupost obeležiti ga kao pedofila... Pa ja sam na letovanju bio na nekim nudo plažama i viđao sam cele porodice gole... Ako ovoga žigošu kao pedofila, onda treba sve te porodice takođe žigosati. Glupost. :thumbdown:

Sećam se da sam početkom dvehiljaditih video jednu sliku na kojoj je košarkaš Džejson Kid u kadi sa celom porodicom, i ne sećam se da je iko dizao frku oko toga.

Ne mora da postoji granica, nema tu ničeg lošeg, naravno ako ne radiš ništa nepristojno pred decom (a niko normalan neće).

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/torben-chris-a-bath-with-your-child-is-not-paedophilia-says-danish-comedian-a6775671.html

Procitao si los prevod ili si sam lose preveo.

A Danish comedian posted a picture of him having a bath with his two-year-old daughter, condemning comments labelling parents as paedophiles for innocent things such as sharing a bath or shower.

Danski komicar objavio je sliku na kojoj se kupa sa dvogodisnjom cerkom. To je uradio zbog neslaganja sa prozivanjem roditelja koje optuzuju da su pedofili zbog nezlonamernih stari kao sto su zajednicko kupanje ili tusiranje.

I u potpunosti se slazem sa njegovim stavom. Po meni ta kampanja je klasican "lov na vestice"

Nemam svoju decu ali sudeci po pricama koje sam cuo u mom drustvu do puberteta deca osim uobicajene radoznalosti nemaju nikakvu ni pozitivnu ni negativnu reakciju na golo telo. Ni svoje a ni telo drugih. To dolazi kasnije kada prvo pocnu da budu svesni svog tela a kasnije i svoje seksualnosti. A posto sam nudista video sam to i svojim ocima. Deca bas ni malo ne obracaju paznju kako i da li smo obuceni.

Poslednja izmena:
Golotinja je vjerovatno stvar odgoja, jer ako su nasi roditelji bili goli pred nama, velike su sanse da cemo i mi biti pred svojom djecom. Misljenja sam da je sama vazna onoliko koliko mi zelimo da bude ... pored toliko drugih normi,tabua, manje vise vjestacki, ne bi trebalo opterecivati djecu jos ovim. Isto tako mislim da skucenost u tom pogledu donosi vise stete nego koristi.

Imam neki vodič za razna pitanja tokom odrastanja beba i male dece. Tamo stoji da ima mišljenja da nagost roditelja ne utiče na dete negde do perioda polaska u školu, drugi, valjda psiholozi, ko li, smatraju da je to ipak do detetove treće - četvrte godine. Ali to se odnosilo na presvlačenje pred decom. I tu ću se složiti sa gore napisanim da to koliko čemo biti komotni pred decom umnogome zavisi od ležernosti naših roditelja.
Ali ovo zajedničko kupanje mi nije nimalo simpatično. Uopšte to nepotrebno, prenaglašeno forsiranje bliskosti i ležernosti sa svojom decom mi je uvek bilo sumnjivo. Ali ne u smislu koji se ovde navodi, pretpostavke da je otac pedofil, već da tu nema ni trunke bliskosti od sve želje da se takvim prikaže.

Nego što je ovaj pdf tako zavučen? Zaboravim da postoji ovako sakriven, a izgleda da nisam jedina.

Poslednja izmena:

Back