Goli Otok

To je tacno! Sta su nam sve radili poslednjih 18 godina, ali to niko da konstatuje. Ne, njima smetaju komunisti i Goli Otok.
Goli Otok je bio velika greska tog sistema, ali je strasno sto se iz toga ne izvlaci bilo kakva pouka, mnego se poziva na osvetu. Pominju se neka sudjenja. Epa tada su komunisti ziveli u uverenju da na taj nacin sude nekome kome treba suditi.
Znaci sta zakljucujemo? Igra se ista predstava, samo se glumci menjaju.

A, kome su ti komunisti sudili? Drugim komunistima koji su se usudili da misle svojom umesto Brozovom glavom.

To je tacno! Sta su nam sve radili poslednjih 18 godina, ali to niko da konstatuje. Ne, njima smetaju komunisti i Goli Otok.
Goli Otok je bio velika greska tog sistema, ali je strasno sto se iz toga ne izvlaci bilo kakva pouka, mnego se poziva na osvetu. Pominju se neka sudjenja. Epa tada su komunisti ziveli u uverenju da na taj nacin sude nekome kome treba suditi.
Znaci sta zakljucujemo? Igra se ista predstava, samo se glumci menjaju.

au crkvu mu ebem izgleda da ce zivomir i njegovi da pobede.ajd milunka spremaj mi caksire za padinjak.

Posle Drugog svetskog rata politicki osudjenici su uglavnom isli na Goli Otok, kako bi se prevaspitali, tj. oslobodili nazadnih ideja i poceli da razmisljaju progresivno. Po pricama mnogih ljudi, koji su tamo bili na prevaspitavanju, primenjivane su vrlo surove vaspitne i kaznene metode.
Osudjuci politicke neistomisljenike, pojedini politicari su i novije vreme davali izjave da bi se, kada bi bili u mogucnosti, sa svojim politickim neistomisljenicima obracunavali na nacin koji je daleko suroviji nego onaj sto je bio na Golom otoku. Setimo se samo izjave Vuka Draskovica o secenju ruku, Danice Draskovic o uzimanju pusaka za obracun sa neistomisljenicima, Seseljevih izjava o proterivanju nesrpskog stanovnistva iz Srbije, izjavama Nenada Canka o vesanju na Terazijama... Do toga naravno nije doslo, jer srecom niko od njih nikada nije imao apsolutnu vlast. Koliko god da su to izjavili u zaru politicke borbe, to su ipak suvise krupne reci i verujem da su u najmanju ruku negde u dubini duse to i mislili, odnosno da kad bi dosli u poziciju da to mogu da urade i ne snose nikakvu odgovornost za to, zaista bi tako i postupili.
Neki su to mozda zaboravili, ali ja nisam.
Sta mislite o toj osvetoljubivosti i refansizmu kod naseg naroda?

Ovo je socijalni inženjering. U zavisnosti od geografsko-psiho-socijalne strukture u kojoj odrasta neka osoba uopšte ne čudi posvećenost pojedinim momentima života iz rodnog kraja. Šešelj i Drašković su iz krajeva gde je klanje drugih nacionalnosti usled promene verosipovesti - priča za laku noć dobroj deci. Ne sumnjam da su često razmišljali o tom činu. Ne može se pisati o nečemu ako nismo upoznati sa detaljima. To svaki pisac zna. Tako sam ja pročitao taj Vukov "Nož" i napisao kraću priču i postavio u blog. Naravno, reč je o stoci i njihovim žrtvama.

A, kome su ti komunisti sudili? Drugim komunistima koji su se usudili da misle svojom umesto Brozovom glavom.

Ali i ovi sto sada pominju sudjenje bi sudili onima koji misle svojom, a ne njihovom glavom.
Ja nikome nikakvo zlo nisam ucinio, postujem pripadnike i simpatizere svih politickih opcija i smatram da je neprirodno da svi misle isto. Imam svoje ubedjenje, ali ga ne namecem. imam potrebu da ediskutujem sa ljudima koji misle drugacije, ali ne s namerom da promenim njihovo misljenje.
Oni sto klicu ,,Bando crvena" valjda nisu ni svesni da to govori kakvi su oni, a ne kakav je onaj kojima su te reci upucene. Upravo je to verbalna agresivnost, koja bi verovatno prerasla i u fizicku, kada bi oni koji je izricu bili u mogucnosti da to i sprovedu.

Back