Golden age

Najbolje godine mog života su kad sam mogao šta sam hteo i radio šta mi padne na pamet. Znači do 7. godine.

Posle je sve bezbeze, a kasnije se i zaratilo, p. pripucale, hiperinflacije, dizelaši, katastrofe...dileri i krimosi, splavarke i ostali ispljuvci. Sve isto posle. Neke epizode su lepe, a ne baš zlatno doba. Ja ću da dočekam zlatnu svadbu...ali ne što sam mnogo mudar, nego što sam negde sve žurio u tom smislu.

meni je najbolje bilo za vrijeme rata, bilo para, cale samo gurao one cekove na donosioca :))))

Hm...moj najdrazi period je bio onaj klise, gimnazijski...imala sam veliku srecu da rastem u liberalnoj porodici sa jasnim okvirima zvanim "ne pravi gluposti i imaj odlicne ocene" i voilaaaa, sloboda:lol:
Nikada vise nije moguce imati takvo drustvo a bila sam blagoslovene ruke da imam tri velika drustva, isla sam u sjajnu srednju skolu, igrala za prvi tim prvoligasa, zaradjiivala kao sudija u tom sportu i tako...stalno okruzena ljudima, sve je dolazilo kao dlanom o dlan, mislim da kucu nisam vidjala a ukucane jos manje...

Nakon toga je dosao fakultet...tranzicija je bila paklena...drustvo ponajmanje "gradsko" a vise "grandovsko", tada sam se suocila sa realnoscu da nije sve zasluzis - dobijes, posteno i "kako bi trebalo biti" ali opet, brzo sam se privikla, bog da pozivi "crnogorski klan pravnog fakulteta", pamticu ih po sjajnim provodima i jos boljim ljudima...

Usledio je fin period putovanja, seminara, otkrivala sam mirise, ljude i srca stranih i starih gradova pre svog drustva...a onda, oko 26. godine je poceo talas uzasa...i to je trajalo do 30...valjda nece jos neke, mozda i hoce...kao u antibajci, uvek postoji neko zabranjeno mesto, neka nesreca koja dolazi nakon srece a sto si vise bio srecan to ces vise biti nesrecan...kao u prici o jevrejskim porodicama i nemackim logorima...od sire i uze porodice smo jednostavno ostale samo sestra i ja..,dorski stubovi koji drze zivot su popadali...ali...otkrila sam mnogo nezniju, slabiju, meksu stranu sebe...i mozda je po nekom zakonu univerzuma sve moralo tako biti jer postoji neka bozanska ravnoteza srece i nesrece, uspeha i neuspeha, ljubavi i patnje zbog toga sto smo svi mi deo neceg viseg, veceg i mocnijeg...

Bila bih pocastvovana od strane kosmosa ako bih mogla svaki period zivota da iskoristim onako kako je zivota vredno, to stalno ponavljam:lol: ali zelim da osecam, volim, da se natapam lepotom kao sundjer i da izlijem iz svog bica ono najbolje:)...

Skoro nisam pročitala bolji post

Svi, tj. ne svi nego matorci :p , kukakju kako je nekad bilo lepše isl.
U vašem dosadašnjem životnom toku, kolki je tolki je :)) , koje godine su vam bile najlepše?
Čisto uzevši starost, ne kažem da ima veze, al ono jel bolje sa 7 ili sa 47?
Ne znam šta sam baš hteo da postognem ali razradidite mi temu...
:heart:

pa, pitas dve razlicite stvari:
kad je zivot generalno bio hnajlepsi, tj. kad se zivelo najbolje od kada seze nase secanje
i
koje su nama godine (nase) bile najlepse

odgovor pod 1.-najjlepse se zivelo u doba mog detinjstva-70te, 80te
2. najbolje mi je bilo u periodu od moje 30 do negde 37, 38 godinica
i bonus odgovor-najkvalitetnije zivim sada, pocev od materijalnog, do svega drugoh

Back