Hm...moj najdrazi period je bio onaj klise, gimnazijski...imala sam veliku srecu da rastem u liberalnoj porodici sa jasnim okvirima zvanim "ne pravi gluposti i imaj odlicne ocene" i voilaaaa, sloboda

Nikada vise nije moguce imati takvo drustvo a bila sam blagoslovene ruke da imam tri velika drustva, isla sam u sjajnu srednju skolu, igrala za prvi tim prvoligasa, zaradjiivala kao sudija u tom sportu i tako...stalno okruzena ljudima, sve je dolazilo kao dlanom o dlan, mislim da kucu nisam vidjala a ukucane jos manje...
Nakon toga je dosao fakultet...tranzicija je bila paklena...drustvo ponajmanje "gradsko" a vise "grandovsko", tada sam se suocila sa realnoscu da nije sve zasluzis - dobijes, posteno i "kako bi trebalo biti" ali opet, brzo sam se privikla, bog da pozivi "crnogorski klan pravnog fakulteta", pamticu ih po sjajnim provodima i jos boljim ljudima...
Usledio je fin period putovanja, seminara, otkrivala sam mirise, ljude i srca stranih i starih gradova pre svog drustva...a onda, oko 26. godine je poceo talas uzasa...i to je trajalo do 30...valjda nece jos neke, mozda i hoce...kao u antibajci, uvek postoji neko zabranjeno mesto, neka nesreca koja dolazi nakon srece a sto si vise bio srecan to ces vise biti nesrecan...kao u prici o jevrejskim porodicama i nemackim logorima...od sire i uze porodice smo jednostavno ostale samo sestra i ja..,dorski stubovi koji drze zivot su popadali...ali...otkrila sam mnogo nezniju, slabiju, meksu stranu sebe...i mozda je po nekom zakonu univerzuma sve moralo tako biti jer postoji neka bozanska ravnoteza srece i nesrece, uspeha i neuspeha, ljubavi i patnje zbog toga sto smo svi mi deo neceg viseg, veceg i mocnijeg...
Bila bih pocastvovana od strane kosmosa ako bih mogla svaki period zivota da iskoristim onako kako je zivota vredno, to stalno ponavljam

ali zelim da osecam, volim, da se natapam lepotom kao sundjer i da izlijem iz svog bica ono najbolje

...