Gola ljubav...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
c205228fad45ee46cf0f7434a6a5020e.jpg

Zašto oni koje nisu dovoljno voleli i mazili u detinjstvu, zauvek ostanu u dubini duše deca koja traže ljubav na svim mogućim i nemogućim mestima? Kad su voljeni oni žive, kad su nevoljeni oni umiru, kad su uplašeni preteranom potrebom oni pobegnu...

A gde se to ljubav traži? U dodiru stranca koji vas očeše dok se mimoilazite na pešačkom prelazu. U pogledu psa lutalice kad se sagnete da ga pomazite. U zraku Sunca koji se probije kroz oblake i razlije preko setnog lica. U komplimentu lažnog prijatelja koji u sebi misli sasvim suprotno. U želji nekog koga ste samo seksualno privukli ili naišli kad mu je bilo dosadno. U fotografiji predivnog zalaska koju kasnije okačite kao pozadinu na kompjuteru. U zagrljaju voljenih, ničim izazvanom...

A šta je na drugoj strani? Postupak koji može nekog da povredi. Reč teža od olova smišljena da pogodi u metu. Igra koja vas je privukla i uživate u njoj, a znate da nemate pravo na to. Sebičnost da stavite svoje potrebe ispred tuđih...

Kad pobeći? Kad vidite da ste zavisni i da prelazite sve granice dobrog ukusa. Kad shvatite da očekujete od drugih ono što vam ne pripada. Kad žmurite nad sobom, a budite se sa strepnjom.

Gde ići? Duboko u sebe, u svoje srce, malo ga pritisnite da zakuca jače, malo uštipite mozak da počne da misli jasnije, stegnite grlo da ne kažete previše...

I dišite, samo dišite, duboko i polako dišite dok ne dođete sebi, kad već nemate kome...

Poslednja izmena:
"Dođi, ja ću te zagrliti", reče smireno Samoća.

"Neću, pusti me!", na ivici suza vrisnu Devojčica.

"Ma šta ti je, pa sećaš se kako nam je lepo bilo dok smo slušale balade, noćima gledale u plafon i Mesec, samo klimni glavom i ja ću doći, znaš da te ne bih nikad napustila", umilnim glasom reče Samoća.

"Neću, ne volim te i ti ne voliš mene!", viknu Devojčica drhtavim glasom.

"Volim te, volim te više nego što će te iko ikada voleti, više nego što je moguće nekog voleti", reče Samoća toplo.

"Hladno mi je i bojim se", reče Devojčica tiho.

"Sakriću te pod plaštom nevidljivosti, sećaš se kako smo se lepo igrale, ja te pokrijem i niko te ne vidi, a ti si tu. Magija, čista magija", namignu Samoća vragolasto.

I Devojčica se prepusti njenom poznatom zagrljaju...

Back