Gojaznost/Pronalaženje adekvatnog treninga

quinaxoxo

Početnik
Poruka
1
Zdravo svima! Ceo život imam problema sa ozbiljnim viškom kilograma i ovim putem bih htela najpre da potražim savet i/ili razmenim iskustva sa nekim od vas. Naime, zanima me ima li neko iskustva sa nekom zabavnom, zanimljivom, nediskriminatornom aktivnošću po principu grupnog treninga? CrossFit/HIIT ili bilo kakva druga intenzivna alternativa... Pokušavala sam da idem u teretanu ranije, ali, iako mi nije problem da odem, postane mi dosadno i jednolično i ne mogu da ostanem u tome konzistentno i na duge staze. Volela bih nekakvu aktivnost na koju bih jedva čekala da odem u toku nedelje, a ne da mi to bude obaveza koju izvrsavam nevoljno i za koju je potrebna ogromna snaga volje, budući da mučim muku i sa mentalnim zdravljem i burnoutom, a i student sam, pa se nema vremena. Pored toga, želim da naglasim da me zanimaju lokacije u Zemunu, Novom Beogradu

Zdravo svima! Ceo život imam problema sa ozbiljnim viškom kilograma i ovim putem bih htela najpre da potražim savet i/ili razmenim iskustva sa nekim od vas. Naime, zanima me ima li neko iskustva sa nekom zabavnom, zanimljivom, nediskriminatornom aktivnošću po principu grupnog treninga? CrossFit/HIIT ili bilo kakva druga intenzivna alternativa... Pokušavala sam da idem u teretanu ranije, ali, iako mi nije problem da odem, postane mi dosadno i jednolično i ne mogu da ostanem u tome konzistentno i na duge staze. Volela bih nekakvu aktivnost na koju bih jedva čekala da odem u toku nedelje, a ne da mi to bude obaveza koju izvrsavam nevoljno i za koju je potrebna ogromna snaga volje, budući da mučim muku i sa mentalnim zdravljem i burnoutom, a i student sam, pa se nema vremena. Pored toga, želim da naglasim da me zanimaju lokacije u Zemunu, Novom Beogradu
Takođe, da naglasim da ne bude preskupo jer, kao što sam već pomenula, student sam. ?

Да би смршала, треба сваког дана да потрошиш више калорија него што унесеш.

Сам тренинг, који год да је, помаже у мршављењу само ако се уклапа у горњу реченицу.

Дакле, треба да промениш начин исхране, и да једеш нискокалоричну храну, а и да мало избушиш кашику, тј. да мање једеш. Тиме ћеш смањити број унетих калорија.

Кад смањиш број унетих калорија, следећи корак је да додатно потрошиш калорије. То се постиже физичком активношћу. Да ли ће то бити бајс, брзо ходање, трчање, кардио, теретана, фитнес, кросфит, кикбокс, пливање, плес, зависи од тебе. Негде се троши више калорија, негде мање.

Шта год да радиш, увек имај у виду, да би за мршављење требало да потрошиш више калорија него што си унела.

И тако сваки дан.

Ако си имала дан у коме си имала тренинг и њиме потрошила Х калорија, а тог дана појела пуно висококалоричне хране, у том случају, тренинг ти није помогао код мршављења. Помогао ти је око општег здравља, али ако си тај дан завршила у калоријском суфициту, мршављења - НЕМА.

u sustini treba da jede isto kao i do sad ali manje kolicinski..
dijete nisu dobre jer se onda organizam ponasa kao hrcak i skuplja sam rezerve jer ne zna kad ce opet imati..zato nije dobar mali unos ... treba jesti normalno ali u manjim kolicinama i dosta fizickih aktivnosti i kile samo padaju., vremenom ce se i zelja za hranom zato smanjiti

dijete nisu dobre jer se onda organizam ponasa kao hrcak i skuplja sam rezerve jer ne zna kad ce opet imati..zato nije dobar mali unos ... treba jesti normalno ali u manjim kolicinama i dosta fizickih aktivnosti i kile samo padaju., vremenom ce se i zelja za hranom zato smanjiti

Нисам мислио на дијету, али и не да једе као до сада.

Већ да прави нискокалоријске алтернативе ономе што је до сада јела.

Нпр. кад јој се једе слатко, уместо 100 грама чоколаде, поједе нпр. 400 грама јагода (сви волимо јагоде).

Или, ако увече са дечком гледа филм, и једу чипс и пију кока колу, нискокалорична алтернатива је да грицкају кокице направљене на врелом ваздуху (уместо чипса) и пију киселу воду (уместо кока коле).

Или, ако од меса једе свињетину, да се преорјентише на пилеће бело, јер има далеко мање калорија.

То после пређе у навику, па за сваки оброк правиш нискокалоричне алтернативе. Нпр. уместо обичног мајонеза, узмеш нискокалорични (укус је скоро исти). Уместо јогурта од 3,2 % млечне масти, узме онај од 0,5 % (немам ништа против овог од 3,2 %, али ко хоће да смрша, треба му мање калорија унетих).

Тако, мање-више, једемо исто као и до сада, али уносимо мање калорија, јер правимо нискокалоричне алтернативе.

Upravo, ljudi prosto ne kapiraju da im ne treba baš 300 grama mesa po obroku, da ne mora baš i pomfrit itd...

Back