gost 164296
Primećen član
- Poruka
- 853
Najveći krivac za Dobrovoljačku, i što su uopšte turci došli u poziciju da pobiju te nesrećne momke na odsluženju vojnog roka, je general Milutin Kukanjac.
Kada je došao gen. Mladić da preuzme komandu nad jedinicama, nakon što se sve to izdešavalo, pita njega Kukanjac: "Kud ću sad ja Rale? Šta sad ja da radim?"
"Ubij se", odgovori mu Mladić, k'o iz topa. "Ako nemaš čime, evo ti moj pištolj. Ubij se, Milutine!"
Kučka, nije imao ni toliko snage da presudi sam sebi. Ako... Sudiće mu Bog.
Odkud ti ta prica.Malo se raspitaj koliko je trebao komadant Sarajevske armijske oblasti da ima vojnika.Drugo Kukanjac se drzao dogovora i nastojao je da izvuce svo ljudstvo-Garancije su dali pored Alije Izedbegovica Predstavnici Ujedinjenih Nacija koji su i pratili kolonu.Oni su naj odgovorniji sto se kolona zaustavila i sto nisu obezbedili slobodan prolaz.zatim Ejub Ganic,Haris Silajdzic i Stjepan Kljujic koji su iz njima znanih razloga naredili da se vojnoci pobiju.O tome postoje video snimci i snimljeni razgovori izmedju njihovog kriznog staba i beretki na terenu.Ne znam odkud ti takva prica o Generalu Kukanjcu.Koliko znam nijedan pripadnik bivse JNA nije krivicu bacio na Generala Kukanjca.Oni koji su krivi danas slobodno setaju i nalaze se na visokim mjestima.Jos jedan krivac koji se moze smatrai da je kriv je General-stab JNA sto nije uzeo stvar u svoje ruke i krenuo da deblokira kasarne i komandu grada.Imali su i snage i ljudstva.Treba rec istinu da ona jednom izadje na vidjelo a ne naklapati o pojedinim Oficirima.Zato istina i ne moze da izadje jer se pojedini utrkuju i osudjuju one koji i jesu istinski stradali.