Godišnjica opsade Sarajeva: 1423 dana pod pretnjom granata i snajpera

Била је држава, у њу се клело и о њој се певало. Онда дођу неке неоусташе и бАлије и пожеле да то све развале. Ко је хтео рат, тај је требало да размишља о последицама.
Сарајевско ратиште је однело много српских живота, град је био окружен српским насељима а морао се држати у окружењу да се на би десетине хиљада непријатеља распоредили на друга ратишта.
Треба се са захвалношћу сећати српских војника и старешина који су одржали линије у врло тешким условима блиских линија и честих турских офанзива.

Била је држава, у њу се клело и о њој се певало. Онда дођу неке неоусташе и бАлије и пожеле да то све развале.

Znači, ono kad ste pričali o "Jugoslavenima, unucima jugoslavenskih komunista i jugonostalgičari," to ste u stvari o sebi pričali.

srbi, obrezana rulja ima genezu da kolje sve srpsko, i da na to gleda hladnokrvno. Lazljiva gamad muslimanska koja bi preveslala rodjenu mater za korist pricala je o multi kulti bejha a prva je pocela veliki pogrom i pokolj srba u sarajevu. Danas setaju gradom koljaci srba, neki su oslobodjeni kao neuracunljivi... zasto onda nisu kao ludi u bolnici? to je taj njihov sud, i njihovo glediste, tako da nista to novo nije...

MALO SMO IH KAZNILI U SREBRENICI ...ovi sarajevski krvoloci su nam izbegli ...

POFALICI 15, 16 MAJ 1992 BANDU JE PREDVODIO JUKA PRAZINA , A OPERACIJU NAREDIO VIKIC

u ubistvimaj e dokazano da su srpske zrtve smrt dozivjele na kucnom pragu...

300 u jednom danu je ubijeno na pofalicima... potom je nastavljeno... krvav pir, neopisivo klanje muslimanskih skotova... koji su posle skupa staro i mlado krenuli u pljacku ...

danas to zivi u tom sarajevu, ta rulja koja prdi o multi kulti bejha...
evo sta kazu ljudi...

U Sarajevu sam radio u "Sarajevskoj mljekari". Sa suprugom i djecom zivio sam u stanu na Cengic Vili, a imali smo kucu i u Pofalicima. 15.5.1992. javljeno nam je da je obijena samoposluga u Orlovackoj ulici i moja zena je morala otici da izvrsi popis. Ja sam ostao u stanu.

Tu noc je bombardovana Cengic Vila i supruga se nije mogla vratiti kuci. Ostala je tamo. Sutradan sam otisao na posao i u 11 sati saznajem da Dragan Vikic ide sa dva transportera Humskom ulicom prema gornjim Pofalicima. Javio sam to supruzi, misleci da je to rutinska kontrola stanovnistva, pa da se skloni. Medjutim, saznajem da Juka Prazina sa oko 3700 ljudi ide prema gornjim Pofalicima, a Krusko ide od Buca Potoka. Napad je poceo u 11 sati i bilo je stravicno. Napustili smo radna mjesta i otisli smo kuci. Oko 16 sati komsije Ibrahimovic i Tahirovic su dosle i rekle mi da su muslimani zauzeli Pofalice i da treba ici u pljacku. Otisao sam sa njihovom majkom u Pofalice da probam pronaci suprugu jer o njoj nista nisam cuo. Tamo smo naisli na uzas, masakr. Ispred kuca i po ulici lezali su lesevi mrtvih ljudi, zena, djece i zivotinja.

Kuce su bile popaljene u Orlovackoj ulici, Humskoj, sve je bilo unisteno, mrtvo. Trazio sam zenu. Prevrtao sam leseve svojim rukama. Po mom vidjenju, a i po pricanju Muslimana ubijeno je u tom masakru 312 ljudi. Srbi koji su prezivjeli morali su kopati rake za sahranu.

TO JE ISLAMISTICKA STOKA GOSPODO...

prdez obrezana laze cim zine ...ali, posto oni nemaju mira i cackaju mecku moguce je da ce opet izazvati rat pa ce racun poput srebrenice biti naplacen ...

Tema odvratna propaganda i to 25 godina od rata.....
ocena grozno.
Iron Maiden ***** balls.

Samo mala ispravka, Nije Iron Maiden svirao tada u Sarajevu nego samo pevac Bruce Dickinson sa svojim solo projektom,
tada je napustio na neko vreme Maidene i krenuo u kratku solo karijeru.
tako da Bruce Dickinson su*ks balls :)

Poslednja izmena:
sustin citave price je da Sarajevo nije bilo u pravom opsadnom stanju.Opsada je sklop pripremama za zauzmanje prostora pod opsadom.Obzirom da VRS nikada nije imala planove da zauzme Sarajevo opsada je pogresan termin,koji se namerno koristi da izazove negativne reakcije prema Srbima.VRS je drzala visove oko grada i delove Sarajeva vecinski Srbima naseljene,citava sustina price

Tako je.
Suština strategije VRS u vezi sa Sarajevom jeste imobilizacija snaga 1.korpusa ABIH.
Rat bi otišao potpuno na drugu stranu da su Bošnjaci bili u mogućnosti da u startu relociraju 30.000 vojnika koji su tada bili vezani u Sarajevu, na druga ratišta

- - - - - - - - - -

И ту је нуђен З-4, није био савршен, није нудио све што смо желели али је био часан излазак из рата у који је тај народ тамо гурнуо Слоба док су му амбиције и даље сезале ван граница СРЈ и који је напустио када су му се приоритети променили. Него је несрећа РСК што је тамо мало људи живело и генерално је био пасиван крај. Република Српска је ипак нешто друго, а ни Слоба не би могао да седи скрштених руку јер би народ у Србији очекивао да се уради нешто да су ови наставили на Бањалуку и даље. То би био тоталан пораз, овако је испала чак и победа, само што ће клептократе на власти преко Дрине уништити све.

I ne samo Z-4.
Čak je i model reintegracije po Erdutskom sporazumu ispao značajno bolja varijanta od svega ostalog

Poslednja izmena:
Bez obzira sto smo bili na suprotnim stranama,ja im ipak skidam kapu za propagandu.Imali su vrhunsku propagandu.U toku rata kad sam gledao njihove medije tvbih,hayat,ntv99 dovodili strance u studiju da kukaju kako ih Srbi gadjaju,zatim bi ispalili granatu blizu RTV doma i onda bi pitali strance u studio ; sta kazete na ovo :rotf: ??
Oni uctivi pokvareni Englezi skoce sa stolice pretrnu od straha,ne kapiraju fazon kako ih ovi vozaju :hahaha:

Zao mi je svake zrtve bez obzira kom narodu pripadala,kako se zvala da li bila sa ove ili one strane Miljacke,ali isto tako nikad necu zaboraviti sta smo prezivjeli na Grbavici od njihovih snajperista iz Pofalica i njihovog granatiranja Grbavice i Vraca.Tri godine ispod satora,cebadi,nema struje nema vode kako treba.Bilo i neponovilo se.Volio bih da to izbrisem iz pamcenja.

Poslednja izmena:

Back