Godine prolaze...

Poznajem nekolicinu ljudi oba pola koji su "zasli" u neke godine (kasne 30-e rane 40-e) a ostali sami. Zanima me zasto je to smak sveta za njihove roditelje? Kakva je drama u tome sto je neko sam, ako ona/on tako zeli? Ako je napravila/o karijeru ili sta vec koga od njih cini srecnim...
Zanima me i zasto su onada skloni da izjave : "neka makar sebi rodi dete" ili za m.r. "neka je i crna ciganka (bez uvrede) " ??? :eek:

Daaaaaaaa ovo mi je poznato......ja mislim da svako treba da odlucuje o svom zivotu, sta koga briga za moje odluke ali neki su toliko primitivni da nemam reci......z:)

Hahaha, meni se ove godine porodilo 5 drugarica, i uhvatila sam sebe da jedva čekam da im deca malo porastu, pa da im kažem ''pa ja tebe znam od kad si se rodila/rodio'' - znači, ja u stvari jedva čekam da postanem matora smaračica :lol: koja će da priča o odlascima u skc, akademiju i tako te rupe, misleći da sam kul, a deca će da me gledaju kao imbecilnog dinosaurusa koji davi pričama o nekim mestima na kojima je sada parking, gde se slušala staromodna muzika i nosila smešna odeća... htedoh da kažem: još pre 10 godina nisam bila u stanju da razumem te staračke savete, a sad mi je jasno zašto to pričaju... samo se nadam da ću biti dovoljno disciplinovana da prećutim kad na mene dođe red...

jedan primer (ja sam se iznervirala....ali bas...)

Devojka/zena od 30 godina je sama
Njeni braca i sestre(i rodjeni i od ujaka,itd) neki vec imaju decu,neki cekaju dete....
Njena majka koja kaze " Sta cekas,nadji nekoga,radjaj decu....ti si nesposobna ako ne mozes da nadjes nekoga makar dete da ti napravi"

:eek:

Zanimljiva tema...za sada sam pročitala prvih par strana... vodi se rasprava o tome da li je najbitnija stvar imati porodicu ili ne..
Porodica je lepa stvar.. ali čovek ne treba da je zasniva samo zato što to "tako treba", već mora pažljivo svijati svoje gnezdo.

Kome će šta biti najvažnija stvar, to zavisi od ličnih afiniteta. Nekom je porodica, nekom karijera, nekom duhovna staza, nekom TV...
Ali niko nema pravo da kritikuje druge zbog svoje odluke. Svako kroji svoju sudbinu, i apsolutno ima pravo na to.

Poznajem nekolicinu ljudi oba pola koji su "zasli" u neke godine (kasne 30-e rane 40-e) a ostali sami. Zanima me zasto je to smak sveta za njihove roditelje? Kakva je drama u tome sto je neko sam, ako ona/on tako zeli? Ako je napravila/o karijeru ili sta vec koga od njih cini srecnim...
Zanima me i zasto su onada skloni da izjave : "neka makar sebi rodi dete" ili za m.r. "neka je i crna ciganka (bez uvrede) " ??? :eek:

prvo to nisu uopste neke strasne godine, itekako moze i tad i posle da se napravi porodica ako se zeli
aj da si rekla pedesete pa i da kazes kasno je za decu, mada za zenu, za muskarca nije ni tad

a roditelji ko i svaki roditelji dave gugutke
prirodno je da se razmnozis, pa se svi nasekiraju kad ne zivis u skladu sa zakonima prirode, oh tragedija :roll:
7 milijardi ljudi, ne morate bas svi da se razmnozite bre :lol:

- - - - - - - - - -

a ovo metuzalm tema, ja tek sad vidim :roll:

Back