gnev

Depresija, anksioznost, strah, potisnuti problemi, frustracije, defanzivni mehanizam protiv emotivne nesigurnosti - znaci iz detinjstva..pa i genetika, svasta nesto.Mislim da nema opsteg odgovora.

Ja sam bila strašno gnevna, dok sam bila duboko razočarana u sve. Ljuta na sve i svašta, na svakoga, sada kapiram bez razloga. Mislim, da sam bila u tim momentima gnevna na čitav svet. Niko mi nije bio kriv, sama sam pogrešila jer sam verovala u nešto i previše značaja pridavala tome. Kada sam shvatila, da takvim i tim gnevom samo štetim sebi, nanoseći dodatno loše sebi na ionako bolestan organizam, polako je ljutnja počela da iščezava sama od sebe i da se kanališe u divne i pozitivne stvari.

:hvala:

Sta moze biti uzrok osecanja gneva prema svima?

u jednoj vec dovoljno teshkoj situaciji neispunjena ochekivanja i neopravdano nerazumevanje drugih mogu da dovedu do toga da se osetish odbachenim i napushtenim od svih i tada se pojavljuje gnev kao jedina reakcija koja ti pomaze da ne klonesh duhom i jedini nachin da iskazesh svoj revolt...

To je to!!!!!!!! to je uzrok mog gneva. da li postoji neka metoda kojom bi mogli da se otarasimo istog?

Moraš puno da radiš na sebi. Nekada sam ja bila puno gnevna kada me neko povredi ili kako je rečeno ne dobijem potvrdu sopstvene ličnosti.
Ali onda sam shvatila da je u stvari peoblem u mojoj glavi i kako se ja postavljam prema životu.
Ako me je neko povredio zašto bih gajila bes i time prvenstveno sebi zagorčavala život. Umesto toga ja sam naučila da oprostim. Pod tim ne mislim da ja treba sa osobom koja me je povredila da se družim i kao sve je super.
Ne, ali oprostim više radi sebe nego radi te osobe koja me povredila. Ne želim da mi gnev truje dušu i da me taj osećaj vodi kroz život.
A što se tiče potvrde identiteta najbitnije je da ujutru možeš da ustaneš i sebe sa poštovanjem pogledaš u ogledalo. Po meni nema ništa strašnije kada čovek sam sebe ne poštuje.

Moj savet. Radi, treniraj sto manje vremena budi kuci i na kompu. Ja znam zato sto kada sam imao neko slobodno vreme skoro da sam dve nedelje sedeo kuci i bukvalno me je sve nerviralo tj. Bio sam potpuno nesrecan. Zz

Гнев је природна реакција (код неких) када се десе ствари које су те повредиле или окрзнуле а ти не можеш да реагујеш онако како би хтео...

Или када видиш да се дешава нешто што није у реду а опет не можеш ништа...

Победа над гневом....jpg

Back