GMO bebe su rođene

• Začetnik teme Začetnik teme Viden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Viden

Primećen član
Poruka
765
Daily Mail je otkrio kako je 01.03.2014. rođena prva genetski modifikovana beba u SAD-u, te da se očekuje rađanje još 29 takvih beba u nekoliko narednih meseci. Ova vest je toliko šokantna, naročito ako se zna da su bebe o kojima pričamo napravljene uz pomoć 3 roditelja, što još jednom ukazuje na sve moguće moralne i etične nejasnoće.

Sve bebe su stvorene u Centru za reproduktivnu medicinu i nauku „Svetog Barnabasa“ u Nju Džersiju.

VEŠTAČKE materice, na korak su do potpunog usavršavanja i puštanja u masovnu upotrebu širom sveta.
Naime, SAD je u kolapsu. Gotove sve industrije i proizvodnja su u recesiji ili na vrhuncu recesije. Ali, jedna industrija nije osetila recesiju. To je industrija uzgajanja dece

http://www.balkanspress.com/index.p...odene-u-sad-pocelo-stvaranje-vestackih-ljudi#

Daily Mail je otkrio kako je 01.03.2014. rođena prva genetski modifikovana beba u SAD-u, te da se očekuje rađanje još 29 takvih beba u nekoliko narednih meseci. Ova vest je toliko šokantna, naročito ako se zna da su bebe o kojima pričamo napravljene uz pomoć 3 roditelja, što još jednom ukazuje na sve moguće moralne i etične nejasnoće.

Sve bebe su stvorene u Centru za reproduktivnu medicinu i nauku „Svetog Barnabasa“ u Nju Džersiju.

VEŠTAČKE materice, na korak su do potpunog usavršavanja i puštanja u masovnu upotrebu širom sveta.
Naime, SAD je u kolapsu. Gotove sve industrije i proizvodnja su u recesiji ili na vrhuncu recesije. Ali, jedna industrija nije osetila recesiju. To je industrija uzgajanja dece

http://www.balkanspress.com/index.p...odene-u-sad-pocelo-stvaranje-vestackih-ljudi#

Koja količina gluposti, masovne histerije i teorije zavere u ovom članku. Zamislite koliki su veštačke materice napredak u medicini, a tek generacije dece sa poboljšanim sposobnostima i manje genetskih bolesti.

"Po svemu sudeći, uskoro ćemo biti svedoci postojanja dve rase ljudi. Jedni će biti stvoreni od Boga – savršeni u zamisli, dok će drugi biti veštački stvorena bića, ljudi koji će svojom savršenoću nadjačati običnog čoveka. Stvara se nova vojska nadljudi i toga jednostavno moramo biti svesni."
:dash:

vestacko srce je takodje na korak do usavrsavanja. da li te i to potresa ili samo vestacke materice?

Pa mozda to nije losa ideja, tako mogu da se prave superdeca, od razlicitih ljudi uzmes one najbolje gene i dobijes jednu osobu koja je mis sveta, dobila je Nobelovu nagradu i trci brze od geparda.

Zdravi bili pa videli:heart:

Vec su ovde milenijumima, nadaj se da ces imati koristi od "coveka" nadprosecnih sposobnosti, koji kako kazes dobija Nobela. Uostalom, dok se genetski manipulisana deca razviju i omasove, tebe na zemlji nece ni biti.

Ako nisi primetila, o genetskim manipulisanim ljudima se prica vec duze vreme, a sa druge strane belezi se sve veci procenat sterilnosti i nemogucnosti radjanja obicnih zena.

Pa to bi doduše bilo resenje za belu kugu i izumiranje bele rase. Evropa je ,da se izrazim u istorijskom žargonu, već pod navalom varvara..ni u SAD ne cvetaju ruze kada je natalitet u pitanju
A o kreiranju 'nove rase'..to je vec odavno zapocet proces..pogledajte koliko ljudi ima danas na planeti a koliko je bilo početkom 20.veka ..ljudi su se drasticno, iako za vecinu neprimetno promenili, fizički..leceći ljude i delujuci humano mozemo primetiti kako ne postoje granice humanog..lecimo bolesti od kojih se ranije umiralo, posledica je pomaganje rađanja dece kojima će biti potrebna ista pomoć; da bi to prevenirali sledeći korak je logično otklanjanje takvih 'smrtnih' nedostataka i mogucnosti ...zelite da zivite..predvidivost nije sastavni dio ove avanture

..mada mora se reci da je genetika vrlo nepredvidivo i nepoznato podrucje.. bilo bi interesantno vidjeti koliko čovjek može da uradi na sebi kao vrsti po tom pitanju .. jer ne smemo da zaboravimo da je priroda daleko ispred nas i da ne postoji savršeno..ne u prirodi .. bolestima i lečenju čoveka nema kraja ..

Mislim da sam imao istu temu i neko mi je objasnio da su ta deca imala veliku sansu da se rode sa nekom naslednom bolescu, pa su iskoristili gene trece osobe.
Nisu superiorna, vec samo taj jedan gen zamenjen je genom jedne druge osobe.

E sad ako bi nove generacije pravili imune na sve bolesti ili sta ti ja znam, svakakav naucno-fantasticni scenario je moguc.

S obzirom da se zivot krece upravo onako kako su predvideli pisci naucne fantastike,
npr.tehnicka dostignuca su prava fantastika u 20. i 21 veku..GMO hrana je odavno vec nasa hrana,
zasto genetika nebi pratila taj napredak?Samo istina je i to da su visoko razvijene civilizacija bivale unistene upravo
zbog visoke tehnologije, koja se otela kontroli.Atlantida,Mu,i druge.U svakom slucaju bioinzinjering,je veoma opasna stvar.

To je fora, kao u vezi cipova, opravdavaju cipovanje satro da se pronadju deca kada se izgube.

Cipovi su preterivanje, moze narukvica na ruku ili sta vec, ako je to tolika frka.

S druge strane, koliko ljudi ima tehnoloske dodatke pa im se povratio sluh, a da ne pominjem pejsmejkere i sl.
Opet ne treba ni odbaciti ljudskost i postati masina, ali u kakvoj buducnosti cemo ziveti mozda je to jedina opcija za nekih 20-100 godina.

Ne vidim ja gdje je tu mjesto panici, tako je bila frka ( ili sam bar slusala) kada su pocele da se radjaju prve bebe uz pomoc VTO cak i sada neki stariji vjeruju da djete tako rodjeno nije djete oca, nego ko zna koga ( vanzemaljca valda :D ) medicina napreduje ide se da se bolesti preduprede. Koliko sam ja slusala ovdje nije slucaj o stvaranju "nad ljudi" nego se identifikuje gen koji je "zasluzan" za neku od bolesti on se mjenja sa zdravim genom neke trece osobe.... po meni je ovo samo uznapredovani tip VTO.
Vjestacke materice .... nisam sigurna koliko je to stvarno izvodljivo ali hajde i ako jeste zar zene ne iznajmljuju svoje materice ( surogat majke) ovdje ce taj posao raditi neka "masina" znaci nista novo sto vec ne postoji.

Daleko smo mi od neke naucne fantastike, broj oboljelih od kancera, srcanih bolesti ... i sl u svjetu je svako godine sve veci, izgleda da je doslo do zamora genetskog materijala... mutacija sve vise, ako nesto ne uradimo da to popravimo nije iskljuceno da cemo i ovako izumrjeti kao vrsta.

Mislis napreduje industrija lekova.

Mozes na to da gledas sa koje god strane hoces, ali pitaj bilo koju majku koja je dobila djete putem VTO da li bi radije da nema djete ili da pristane da koristi sve one silne hormone i razna cuda (ja sam bila samo posmatrac pa mi je svega vec bilo dosta sta te zene prezivljavaju)
Veliki broj zene (i muskaraca) sa problemima sada mogu da imajnu djecu, jedan broj moze ali ne zeli da svojoj djeci prenese neku opasnu genetsku bolest, ovdje na scenu stupa ovaj novi metod, vadi se bolestni gen i zamjenjuje zdravim, majke koje ne mogu da iznesu trudnocu i koje zivot dovode u pitanje zbog djeteta jednog dana ce imati na raspolaganju mehanicku matericu (mada ja licno sumnjam da je to moguce ali vreme ce pokazati)
Bice zloupotreba kao sto ih je uvjek bilo ali 99% inovacija nije smisljeno da unisti ljudski rod nego da ljudima pomogne da sto bolje zive ( i naravno da pronalazaci zarade. ali i to je po principu ko voli nek izvoli, ako ne zelis ne moras da koristis

Back