glupo mi da priznam u društvu

Thor 1 i 2, Sharknedo 2. Čekam trojku.:mrgreen:
Opuštanje mozga.Kad bih gledao samo čisti "art" verovatno bih poludeo ili se svrstao u red skorojevića i snobova, što mu dođe isto, ludaci.

- - - - - - - - - -

Štaviše, gledanje šund filmova i serija me uverava da sam još ljudsko biće a ne plastični lutak.

Nijedan deo Kuma, Harry Potter samo prvi deo, Star Wars, A space Odyssey, Nolanovog Betmena, 90% domacih filmova i tako jos gomilu nekih stvari.. Doduse nije mi glupo ni pred kim, ali kapiram da je medju filmskim snobovima i kvazi intelektualcima ovo katastrofican "podatak".

Star Wars, Hari Poter i oba Avatara, nikada nijednu sekundu. Breaking dead, Living bad, svi ti dead, bad sranja na istru matricu ne pada mi na pamet da odgledam. Nijedan Marvelov film, što reče Skorseze, to nije 7 umetnost, to je cirkus, ništa od toga neće izdržati test vremena, pokušao Venom sa Tom Hardijem, umalo se nisam ispovraćao---

Ja sam par puta gledao Star Wars prequel trilogiju koja mi je ok, sviđa mi se.

Letos sam prvi put gledao originalnu trilogiju i naravno nisam oduševljen. To su pre svega filmovi za decu i filmovi koji su deo američke istorije.
SW ste morali da gledate kada su bili originalno prikazivani i/ili kao klinci da biste bili zadivljeni njima. Ovako su filmovi dosadni, efekti su patetični a 80ih su bili revolucionarni.
Međutim, glavna zamerka mi nisu efekti, već radnja koja se sporo odvija (sva tri filma mogu glatko da stanu u jedan tročasovni) i koja je potpuno predvidljiva i kliše.
Iako ne razumem kako su postali tako popularni, i ne samo popularni već i odlično primljeni kod kritičara (prva dva filma imaju ocene preko 9,5) ovo su iconic filmovi koju nisu loši i treba ih odgledati.

Netačno, baš sam bio klinac. Dakle rightful age, ali kad sam video nekakve medvediće, Evokse kako lete na letećim skalamerijama rekoh dosta.

Povratak u budućnost trilogiju ne bih menjai ni za šta, i drago mi je da sam odrastao na njoj a ne na džedajima...

Back