glupo mi da priznam u društvu

kreki samuraja

Buduća legenda
Banovan
Poruka
32.028
koji su najpoznatiji naslovi filmova koji se non stop provlače kroz štampu,pune/punili bioskope, vrte trejleri na teveu i forum diskuaijama, starii budući klasici, filmovi koje su gledali svi živi a vi niste nikada ni nekada nigde ni iz kakvog razloga
samo eto nije se dalo

ja nisam lovca na jelene,ne znam ni o čemu se radi, nisam top gan ili se ne sećam,
prohujalo sa vihorom sam gledala donekle, m sam počela ali mi je dosadan
to su manje više filmovi koje nisam a hoću gledati/dovršiti
spašavanje redova rajana, šindlerovu listu i platun budući da su ratni i ne bih, mada mi platoon najbolje se čini od ponudjenog.
transporters ne znam šta je, pirate sa kariba sam ljudski gledala pola sata prvog dela, gospodara prstenova nisam nijedan deo, hari poter samo prvi deo, - to su filmovi koje nisam a i ne bih trošila vreme

Nisam gledala: Doručak kod Tifanija, nijedan deo Kuma, Let iznad kukavičjeg gnezda...
To što neki film nosi kultni status ne znači da će mi se svideti. Prohujalo sa vihorom - tipičan primer. Hoću ta tri sata svog života nazad! :besna:

dobro rohujalo s vihorom se nije ni meni svideo
ali doručak kod tifanija je super veruj na reč :) za nas devojke, barem, rekla bih. kum je bolji prvi deo, drugi mi se mnogo manje dopao.

Ne sljivim filmove ni 2% , osim dokumentaraca~onako ,zivot naroda u Africi ,na Andima , dokumentarci o vukovima itd
ne bi me interesovao film~starac i more~radije uzimam stapove i odlazim da ulovim nesto slicno
grebes film~prohujalo sa vihorom~trebalo bi to prozivjeti !

Ja nisam gledao Star Wars (nijedan deo), Memento, 12 Angry Man, The Usual Suspects, Fight Club, Star Trek, Godfather (Iako sam ubeđen da će mi se svideti, odlepio sam na Scarface i Goodfellas, a The Sopranos mi brutalna serija... Volim sve na taj fazon).

Ok sad, ko bi me prebio da može? :rotf:

Ne znam, nisam gledao dosta toga, dosta toga sam počeo i kada sam video da to nije to ugasio, npr. Terminator 3, Montevideo Recordervideo, ne znam, ne mogu da se seim ali ima toga puno, meni to i nije tako bitno, bolje je gledati filmove koji ti leže nego da gledaš ono što svi gledaju.

Ja nisam gledao Star Wars (nijedan deo), Memento, 12 Angry Man, The Usual Suspects, Fight Club, Star Trek, Godfather (Iako sam ubeđen da će mi se svideti, odlepio sam na Scarface i Goodfellas, a The Sopranos mi brutalna serija... Volim sve na taj fazon).

Ok sad, ko bi me prebio da može? :rotf:

12 angry man - NEMOJ DA GLEDAŠ RIMEJK. http://www.imdb.com/title/tt0050083/ Već ovaj.

Filovi se, kao i sve ostalo u životu- prosto biraju. To što je nešto klasik ne znači da ga je obavezno gledati ( osim ako si baš zaljubljenik u filmsku umetnost) . Zamisli da moraš da pročitaš sva klasična dela svetske književnosti.
Međutim, postoji nešto što se zove, valjda, opšte obrazovanje, i mislim da ne nemoguće u tom smislu biti obrazovan ili obavešten, ako se propuste stvari kao što su Prohijalo sa vihorom, Ben Hur, Kum, Lovac na jelene, recimo- Lolita, pa i Gospodar Prstenova, Orkanski visovi....i šta ja znam još... Dakle, verujem da se treba potruditi. Nije svrha svakog filma da bude zabavan, naprotiv, i treba biti svestan u kakvu se avanturu upuštaš kad počinješ da gledaš.
Ne sporim da je, na primer, Prohujalo sa vihorom beskrajno dosadan film ali se nijednog trena nisam osećala razočarano što sam ga gledala, naprotiv, mislim da me je ipak obogatio.
Često su privlačniji zabavni filmovi, ali zapravo je gledanje takvih gubljenje dragocenog vremena.
Opet, kažem, sve zavisi od interesovanja, mene je Matriks ubio u pojam, ali opet mi je drago što su me naterali da ga gledam, mada ne bih niakda ponovo.
Ili, recimo, Bergman, to sam tada jedva preživela. Ali se ne kajem što sam gledala.
Da ne davim, dakle, ako imaš osećaj da propuštaš nešto važno- onda nemoj da propustiš. A ne zaboravimo da je film umetnost- i to treba da bude na pravom mestu, pa tek onda zabava . A umetnost, jel te ume da bude ponekad dosadna :-D
Inače, Lovac na jelene jedan od mojih omiljenih, to svakako ne treba propustiti.
Takođe, mislim da treba razlikovati "napucani " film ( na primer Hari Poter) od nečega što je zaista vrhunsko delo kinematografije ( Na primer, spominjani Ben Hur ).

Back