Глумити жртву

fanstebre

Poznat
Poruka
9.928
Шта мислите о људима који глуме да су жртве, а шта о онима који не подносе људе који глуме да су жртве ?

И колико се ту заправо лако дође до ситуације да онај ко је заиста жртва животних околности буде оклеветан како глумата и бива одбачен као такав ?

И колико људи у суштини не желе да имају разумевања за неког ко има неки проблем и онда измишљају етикете као што је ова да "глуми жртву" како би им било лакше да их одбаце ? Јер реално такви људи су терет и сами себи, а камо ли другима.

Ljudi mahom imaju pametnija posla nego da se bave tudjim zivotom.
Liccno niti umem da raspoznam ko glumi niti me zanima.
Ceo zivot srecem ljude za koje ZNAM da glume zrtve i ne svidja mi se to uopste
Ali ako njima odgovara neka nastave
a oni znaju da ja znam koliko je sati i preda mnom pokazuju drugo lice nimalo prijatno
dakle dokaz da su obicno egoisticcno djubre.

Шта мислите о људима који глуме да су жртве, а шта о онима који не подносе људе који глуме да су жртве ?

И колико се ту заправо лако дође до ситуације да онај ко је заиста жртва животних околности буде оклеветан како глумата и бива одбачен као такав ?

И колико људи у суштини не желе да имају разумевања за неког ко има неки проблем и онда измишљају етикете као што је ова да "глуми жртву" како би им било лакше да их одбаце ? Јер реално такви људи су терет и сами себи, а камо ли другима.
Неки људи глуме жртве,а неки заиста јесу жртве.Не подржавам оне који изигравају жртве,али не разумем баш оне који их не подносе.Не би требало да их се то превише тиче,осим ако је у питању неко близак.

Не волим људе који глуме жртве, и наравно, имам разумевања за оне који не воле глуму, тј оне који глуме жртве.

Болд 1: Особе које су заиста жртве обично ћуте, избегавају да се жале. Те особе су другачије од оних који глуме.

Болд 2: Све зависи од људи. Постоје они који не желе да помогну другима, али са друге стране има и људи који још увек имају емпатију.

Не мислим да су људи терет, таквим људима треба помоћи, онолико колико можемо.

То углавном није глума него се све жртве етикетирају као лажне жртве које као само глуме. Свако коме је жртва скоро исто што и лажна жртва, тај је неко ко је без емпатије. Живимо у јако бахатом друштву препуном разних психолошких игрица и надметања,
где људи који се иживљавају забрањују жртвама на неки начин да себе сматрају жртвама да би они могли још више да се иживљавају и да не сносе никакву одговорност за то. Шта је друго највеће мерило искрености него саме емоције, ако се неко осећа лоше јер му је нешто лоше учињено он је искрена жртва. Ако је лажна жртва лоша особа, онај ко понижава недужне је 100 пута гора особа а то је већинска људска особина, људи су животиње које само знају да говоре.

Dosadilo ljudima. Svako ima svoje probleme.
Upravo zbog toga što svako ima svoje probleme, svakome je svoj problem najveći, svi drugi sa problemima su samo foliranti jer tuđi problemi nikoga ne zanimaju.

Svoje probleme rešavam sama jer ne želim da delujem kao žrtva, pogotovo ne 'umišljena žrtva'.
Bilo kakav problem da imamo treba da ga rešavamo sami.
Sve ostalo je bespotrebno opterećivanje drugih.

Back